28 May 2011

takde ape lagi yang perlu ditaip .



we , kalau aku mati . aq mati dulu kan seblom kaw ? baguslah kan ? kaw takkan rase susa hati yang aku ni menyusah kan kaw ? kan kan ? we , kalau org lain rase menyesal bila someone ilang dari hidop die . tapi berbeza kan dengan kaw ? kaw lagi suka . malah kaw pasti doakan aku supaya cepat-cepat ? kan kan ? aku rase aku mang selalu buad salah dalam menilai sesuatu . mang aku salah . aku sayang n cinte dengan org yang ... yang pasti mang aku tak layak pon tok die . seribu kali lagi pon aku yang paling teruk . aku tak pernah jadi diri aku sendiri . aku tak pernah confident . org tak hargai ape yang aku buad . kenapa ? sebab aku bukan sape2 . so , org ta penah hargai pon kehaderan aku . teringin sekali aku berhentikan denyutan nadi . setiap nafas . aku bukan org yang baik kn ? aku ta mampu nak bayar segala pernafasan yang kua masok selama aku hidop . aku tak mampu . aku tak pernah balas . ape yang aku buad hanya melakukan kerosakkan di bumi . aku tataw bilew masenye aku mampu jadi manusie yang pandai bersyukur . bilew ?? aku islam hanya pada nama . tp hakikat . aku tak pernah buad ape yg disuruh . malah ape yg ditegah itu aku buad . <<< tadew sape pernah sedar kan aku . aku ase aku tak mampu nak teruskan hidup . terlampau manyak kerosakkan yang aku lakukan . aku takut tanah tak terima aku . aku takut seksa . aku takut ... :'( . tapi . niat aku tok buad ape yg aku nak tak terlaksana bila aku asek pikir org sekeliling . aku rase niat aku hilang dibawa angin . muhasabah diri sekian lame . tak pernah terdetik kat hati . tok , sedaye upaye menjadi manusie yang tabah menerime tabahan dan kutukan dari orang tatkala aku terjatuh kerana mereka . mereka tulah punca . p aku tak leh salah kan dorg gak . dorg ade mulot kan ? biakan . tp . yela . aku sendiri tatau mane kekuatan aku hilang . semakin aku dewasa , semakin aku rase jiwe aku kanak-kanak bodoh yang tatau baik dan buruk . sangat aku impikan  mati awal . aku tak nak wat dose lagi .



mizz lowly

No comments: