02 June 2011

aku memang suke kutok diri aq sendiri .


assalamualaikum . aku nak mintak maaf sangat sangat kat korang sume . sape2 yang ade niat nak meet aq tu asenye . batalkan jela niat korang yang iklaz suci murni tu . sampai MATI aku takkan jumpe korg . ahhaha . aku da mention manyak kali kat hampa . aq tak nak aq tak nak . aq BENCI pade diri aq . so wat pe aq nak korg jumpe aq . tatau la nape aq bersikap biadab terhadap KURNIAAN ALLAH swt . padahal ciptaan nye tiada CACAT cela langsung . oleh itu aq sebagai manusie yang langsung ta rety bersyukur akan meluah kan kate2 kesat terhadap diri sendiri . tak pernah ag aq jumpe ade org FAKER pade cermin macam yang aq buad , aq mang FAKER pade cermin . aq nyampah tengok muke aq . lau aq sendiri pon nympah tgok mukew aq . apetah lagi orang lain kan ? aq jeles glew . ngn BFF aq . nape die (mengesat air mate..) lawa . sume sayngss suke . die lawa . shumell . sumpa jeles . kadang- kadang aq olwez terpiker . la . sal aq dapat kawan macam die ? kang ape lak org kate . ta padan lansung kan ? apela . ta sedar diri . aq taw die ta pernah rendah2 kan aq malah membekap aq n tolong aq waktu susa . p die ade gak tggal aq time die ade kawan lain . erm . apelah naseb aq an ?? nape ALLAH ciptakan aq ? padahal aq ta dapat ape yg macam org lain dapat ??? 



sadis jadi manusie macam aq , aq ni umpama macam nilah . ORANG AJAK G PARTY . THEN , AQ G LAH , SAMPAI SANE AQ DILAYAN MACAM APETAH (padahal jd tetamu jemputan) . ORG BALING AQ NGN MAKANAN . ORG HINE AQ SBB AQ MISKIN . PAHTU DORG GELAK KAN AQ RAMAI- RAMAI . THEN , ORG YG INVITE AQ KE PARTY TU HANYE PNDANG AQ . macamtu la . aq diumpamakan , sangat hine la rase . ha !! ape lah . bilew lak sampai mase aku dapt tggalkan dunie ni weh ?? ta saboq aq !! sakai tol jadi aq . AQ MANG RASE AQ NI HINE (aq kutok diri sendiri) . 
aq ta pernah lagi jumpe manusie yg suke kutok diri die sndiri macam aq ? aq lah org pertama yang ta pernah bersyukor ! << bodow tol hidop ni!!! T_T


mizzLowly
salam .. ta kesah la ape org na kte , ni blog aq . lntak aq la . na uat blog ape pon. nenk kaw susa ke ?? kaw skew pk aq gni gni gni kan ?? ka wpk la smpai lebam ,  smpai kaw MAMPOS pon tapew . aq tak kesah la . huh !!!!!!!

28 May 2011

takde ape lagi yang perlu ditaip .



we , kalau aku mati . aq mati dulu kan seblom kaw ? baguslah kan ? kaw takkan rase susa hati yang aku ni menyusah kan kaw ? kan kan ? we , kalau org lain rase menyesal bila someone ilang dari hidop die . tapi berbeza kan dengan kaw ? kaw lagi suka . malah kaw pasti doakan aku supaya cepat-cepat ? kan kan ? aku rase aku mang selalu buad salah dalam menilai sesuatu . mang aku salah . aku sayang n cinte dengan org yang ... yang pasti mang aku tak layak pon tok die . seribu kali lagi pon aku yang paling teruk . aku tak pernah jadi diri aku sendiri . aku tak pernah confident . org tak hargai ape yang aku buad . kenapa ? sebab aku bukan sape2 . so , org ta penah hargai pon kehaderan aku . teringin sekali aku berhentikan denyutan nadi . setiap nafas . aku bukan org yang baik kn ? aku ta mampu nak bayar segala pernafasan yang kua masok selama aku hidop . aku tak mampu . aku tak pernah balas . ape yang aku buad hanya melakukan kerosakkan di bumi . aku tataw bilew masenye aku mampu jadi manusie yang pandai bersyukur . bilew ?? aku islam hanya pada nama . tp hakikat . aku tak pernah buad ape yg disuruh . malah ape yg ditegah itu aku buad . <<< tadew sape pernah sedar kan aku . aku ase aku tak mampu nak teruskan hidup . terlampau manyak kerosakkan yang aku lakukan . aku takut tanah tak terima aku . aku takut seksa . aku takut ... :'( . tapi . niat aku tok buad ape yg aku nak tak terlaksana bila aku asek pikir org sekeliling . aku rase niat aku hilang dibawa angin . muhasabah diri sekian lame . tak pernah terdetik kat hati . tok , sedaye upaye menjadi manusie yang tabah menerime tabahan dan kutukan dari orang tatkala aku terjatuh kerana mereka . mereka tulah punca . p aku tak leh salah kan dorg gak . dorg ade mulot kan ? biakan . tp . yela . aku sendiri tatau mane kekuatan aku hilang . semakin aku dewasa , semakin aku rase jiwe aku kanak-kanak bodoh yang tatau baik dan buruk . sangat aku impikan  mati awal . aku tak nak wat dose lagi .



mizz lowly

27 May 2011

tolong sedarkan saye !!



assalamualaikum . mudah mudahan antara kalian dilimpah rahmat . semoga allah melindungi kalian dari bala bencana . amin ~ insyaallah . pertama sekali mizz na shakap . mang mizz tadew mud sangat malam ni . tah la . ape nape ? bagaimanah ? ape ? macam2 persoalan kan ? saye tak rase awak suka saye . saya tak rase awak ade perasaan yang same macam saye . saya tak rase saye ade . saye tak rase maseh adekah peluang ? saye tak rase sye layak . saye tak rase awak perlukan saye . saye  , sedar sape saye . awak . sedarkan lah saye dari terus ade perasaan kat awak . saye ase cam nak nages . tatau nape . ttbew je . sumpah arini rase lain . saye rase saked . saye tak rase saye saked aty . bub sape lah saye kan ? tok buad awak suke saye . awak ade hidop awak sendiri kan ? awak pilih sendiri . saye tak layak tok suroh awak ade perasaan yang same macam saye . kenapa TAKDIR tu ta penah menyebelahi saye . bila saye ade perasaan kat someone , saye ta penh dapat balik ape yg saye rase . seolah2 saye memang sepatotnye sorg2 . tah . tatau la ape yg saye merepek ni wak . saye taw awak ta sayang saye . saye dapat rase . insyallah ape yang saye rase tu mang betul2 wujud . camne nak sedarkan diri saye tok ilangkan perasaan kat awak ? saye buntu . due tige menjak ni nape tah . asek ramai je yang nak jauh kan diri saye . dah banyak kod . semue punca dari saye sendiri . terlalu bangang + siyal + skew amek hak org + SELFISH !! hamek kaw !! tu sume perangai siyal kaw taw ta ?? kaw nak kaw je . p org lain kaw ta penah pk kan !!! tu la balasan yg kaw dapat !!! saye , sedey wak . adekah saye akan hilang awak gak ? :'( . saye taw . hidup yang saye nak ta penah dapat . msty saye pon akan kehilangan awak kan ? ermmm ,, camne lah kan ? kalau awak ade orang lain . secare jujornye . saye redha . mudah mudahan itu yang terbaik tok saye .... 



iringan air mate :
mizz Lowly

bukan pura pura cinta kepadamu 
setulus perasaan yang datang 
dari dalam jiwa
hanya engkau saja berajai hati
mengisi kekosongan kekeringan
jiwaku yang tandus sekian lama
pergilah saat duka lara
lupakan masa derita
hadirmu merubah segala
dunia bagaikan syurga
luka dihatiku engkaulah pengubatnya
cintamu yang syahdu satu dalam berjuta 
terima sayang cintaku seadanya 
jangan dikesalkan aku pernah terluka 
hanya pada tuhan ku serahkan segalanya
tiap perancangan suka duka manusia
ditentukannya
moga dikekalkan bahagia selamanya
sementara didunia yang fana
engkaulah cintaku satu satunya 




saya tahu saya tak lawa .. 
saya tahu saya tak cantek ..
saya tahu saya jaad ..
saya tahu saya tak sempurna .. 
saya tahu saya tak memiliki cinta ..
saya tahu saya tak punya apa .. 
saya tahu tadew ape yang nak dibanggakan dengan saya kan ? 
saye tahu siapa saya ..
saya tahu saya tak layak .. 
saya tahu saya cuma kawan ..
saya tahu ... 


mizz lowly 

ape kah yang aq rase kalau ..

assalamualaikum , apekah tajuk enrty ? mizz hanya tulis saje . erm . mizz da ta berdaye la wak . siyez . mang da ta berdaye . da penat la . mizz tatau ape yang mizz mahukan sebenrnye .

ape saye rase kalau orang yang saye sayang tak sayang saye ? 
ape saye rase kalau orang yang saye suka tak suka saye ?
ape yang saye kalau orang tu ta anggap saye wujud lam hidop die ?
ape saye rase kalau die ta anggap saye pape pon ? 
ape yang saye rase kalau die bnci saye ?
ape saye rase kalau ade orang skew n syng kat die ?
ape yang saye rase kalau ...

mizz , dah la tu . kaw ta layak tok sayang org ? kaw lupe ke ?? kaw ta layak TA LAYAK ! paham ? kaw ta layak tok sape2 . emm . mang mizz ta layak pon na sayang sape2 . mizz mtk maaf bub sayang die . mizz mtk maaf bub susa kan die . mizz tatau pon ade org skew n sayang kat die . mizz sepatotnye WAJIB padam persaan yang ade lam haty mizz ni . mizz sakai la kaw ni !! sakai taw ta ?? kaw sayang org p org ta sayang kaw pon . kaw patot sedar sume tu . kaw tu da la suka nyusahkan hidop org . perasaan tu la punca segalanya . org lain takkan dapat susa lau kaw ta wujudkan perasaan tu . paham ? ingt mizz . ye . mizz ingt . miz ta layak . mizz mtk maaf la kat die . ag skali mizz mtk maap . mizz ni ,. tah la . nape tah mizz syng die . mizz ta pahm ngn diri mizz . maafkan mizz ,