27 April 2011

cerita pasal kain semayang la =='


erm , tadi kat skolha dalam kelas kene perli dengan ustazah bub dok dekat2 ngan laki . kawan jela ustazah . erm . pahtu pas semayang ttbew ustazah tanye . da semayang lom ? owg jawab la dah . tp ttbew ade lak ckgu yang paling ditakuti jelingan matenye . memanggel . huh ! kene marah depan org . owg semayang la !! ni na nages ni . ermm . memang da nages . p kompem tadew sape nampak . yang nampak cume kawan2 yang balik same jewp . 3 owg . p still ag malu . lam kelas mate dah panas . dok tahan aer mate dari jatuh . waktu tu ramai tadew lam kelas . so selamat la kan ? pahtu , time balik meet ngn dorgcoz  balik same . ctew sume mendew yang terjadik kat dorg . ta sangkew . nanges lagi . hai . RATU AIR MATE la saye ni . sesenang jewp  nages . k lah . ag satu . tok awak . nape cam ta skew je saye text ? ce jujo . lau ta skew cakap jela . tadew la saye na kacau awak . awak tau kan saye camne ? ta suke kacau hak org lain . erm . assalamualaikum 

26 April 2011


awak . da lame sngt ta dengar sore awak . mizz sangat2 kat awak . kitew mcg ? susa kod . saye anta mcg pagi awak reply malam . n seterusnye . ta pernah nak bertembungkan ? susa nye la na contect awak . p saye ta kesah . asal awak stil sudi reply meses saye pon  da cukop baik bagi saye . awak awak . td kan saye ade bace blog budak tu kan . die ctew sal sowg gurl uh . die na maty syahid . die da daftarkan diri die lam perang apetah . katenye hari selase . tarikh terlupew la pulak . senangnye la kan  die na maty syahid . untungla dok PALESTIN . senang2 ALLAH bg maty syahid (tu pon lau ikhlas la kan) . erm . awak saye pon ade niat gak cam die . p saye ta mmpu ag . belom cukop kuad . awak2 . saye sayang awak ! saye na pelihare n jage sayang saye kat awak pai bilew2 . lau awak tinggalkan saye . ade perempuan lain pon saye ta kesah . saye tetap sayang awak . tak pekan . saye da bosan la ulang mende yg same . saye harap awak paham . haahaha . saye ni pelik la wak . kejap ok kejap tak . camne lak saye na tetapkan iman saye . asek berubah2 je . geram la pulak . erm .. k la awak . saye rindOOo awak . assalamualaikum . angen , tolong sampaikan salam rindOo saye pade budak tOo erk ? terima kaseh ! 

25 April 2011


kenape la asek aq je yg kene ? burok aq die nampak . burok org sedaye upaye die tutop . da kene tipu ngan BELIAU pon still ag percaye ngan BELIAU . walaupun aq ta penah nak buktikan ketidakjujuran dalam setiap kate BELIAU (yang  pertama), tp da banyak kali aq mengingatkan . JANGAN ! JANGAN ! degil . erm . bukan na jadi ANAK DERHAKA la kan . tp , btol la . dulu aq tadew pon nak soh sape2 anta . skung nak soh2 aq anta BELIAU (yang keempat) asal ? da r BELIAU (yang keempat) skew wat langsi ngan aq . ingat aq skew kew ??? tdi nape la die asek na kate aq ni skew bising blew wat kejew ? aq bising kalau soh anta BELIAU (yang keempat) tOo . bub dulu aq ta penah la soh sape2 anta . alasan die tempat uh jauh . beh tempat aq dulu dekad r ??? basikal pancet ? p pam la . dulu beskal aq osak bley je la aq g jalan kaki . ade sape anta ?? tadew kan ? yela . sume keje aq membebel dulu baru buad . padahal penipu . lau die soh wat keje mmg la aq akan kate kejap . takkan nak ckp ye mak ! tp aq ta muncol2 ag la die bising kan ? pahtu still ag nak kate aq pemalas la itu la ini la . paztu saje je die bising2 hempas2 pintu tunjok kat suami die . bia jap g aq kene basuh , bagus2 . bagus sagat tOo . buad la lagi . BELIAU (yang kedue) isap gam+isap okok+ponteng skola(da dapat suran amaran dan ibu bapa diminta datang ! ta menyusahkan kew ? na hadap mukew cikgu ngn perangai anak cam setan ?? )+slalu kua+skew menipu = baik ke ??? baik sangat la ni kan ?? anak yang baik ??? yang die banggekan tOo ?? yang ni kew ?? better aq la . yg skew abezkan duet dari dapat anak osak akhlak cam tOo . pe duet ley carik  . osak akhlak ?? malu mkew taw ta ? aq beli buku pon nak bising . ape la . buku skolah bising . buku agme lagi la bising . abez sape nak ubah aq ? nak harapkan die+suami nye ? mmg kalau aq tggu dorg , ngan aq2 skli masok nerake bub ta solat . da bape taun wey aq ta penah na ckop kan waktu . bilew aq baru je na didik  diri tok jd baik . da BELIAU (ketige2) kate aq bajed semayang . ape ni ?? na berubah pon slh kew ? erm . tapenah na trime ape yg aq buad . abez na soh aq jd ape ? anak yg sial ? yang ske lepak ngan jantan2 ? kua malam p clubing ? isap gam , amek dadah ? abezkan duet mak bapak ke jalan maksiat ? tu ke yg die nak ? bia same taraf ngn BELIAU (yang kedue) ? ok la kan ?  abez kan duet mak bapak ngan dapat anak rosak akhlak , rosak akhlak lg baik kan  ? ;agi sempurne kan  ? erm . bagos2 , aq cube tok mengerti situasi BODOH ni ! ta pernah aq paham ape yg die nak . aq blajo da ckop baik lau nak dibandengakn dengan BELIAU (yang kedue) . tp ta pernah pon na . bkn nak soh puji pon . ckop la ngan rase terime kaseh bub da blaja sungguh2 . p ape la yg aq dapat ? cacian . makian . indahnye kan . lau MAK AYAH SOLAT DAN MENDOAKAN YANG BAIK2 TOK ANAK DIE . ni tak . cakap yg burok2 je . na doa mmg ta penh nampak semayang . bkn na aibkan FAMILY sendiri la kan . tah la weyh . penat . betol la kate die . aq anak yang menyusahkan . dari kecik sampai besar aq jela yang jaad nye . lenkali REALISASIKAN la ape yg die nak . katenye nak tanam aq idop2 n nak buang aq lam sungai . t bg aq ubt tdow . buat la ape yg die na buad . bia tenteram sked idop tu . sekian terime kaseh ! 

24 April 2011

awak , ow awak !

assalamualaikum ? awak , awak skew pakse saye ek ! poke pale lelaju taw r . pusing 360 dajah . hahaha . ta skew la mam ubat . PAHIT taw tak !!! na tekua balik la . wek ,,,,, ... awak . td saye da mkn ubat la . 3 jenis ubat . saye termakan lelebey jewp . bio cepat baik . pale pon da ta betol ni . awak . pas je saye cakap ngn awak , saye sayang awak ag , awak macam da ta nak kawan ngan saye lagi je en ? awak ta sukew ngn saye ke ? saye pon tatau camne saye ley cakap camtu kat awak . saye cume tak nak awak jauh dari saye . tu jewp . awak td saye g kusrus . ha!! ramai . saye ni da la pemalu sejak azali . hahha . AWAK !!!! saye na GiTaU KAT SUME ORANG !!! SAYE SANGAT SAYANG KAT AWAK !!! SAYE SAYANG AWAK SANGAT2 !!! saye tau satu hari nanti awak kan pergi jugak dari idop saye . saye da sedie tok hadapi sume tu . saye bukan sayang awak saje2 suke2 kat mulot . so  , lau saye ilang awak . awak tetap saye punye . awak jd milik org , saye tetap redha dengan ape yg ALLAH da tetapkan . mungkin tu hak awak .  tu yang TERBAIK allah da janjikan tok awak . awak papepon thakZz taw bub still ag sudi mek berat sal saye . gudnyte awak . saye mtk maaf gak bub menyesakkan INBOX awak ngn meses saye . ok ? awak tC aw !! muahXXxXXx !!

23 April 2011

awak , kalau la kan satu hary nanti  . saye saked then kne tahan kat wad . pahtu awak teman saye . awak suapkan saye . awak nyanyikan tok saye . awak dok seblah saye . sweet sangt kan ? maybe thats memory yg paleng indah akan saye lalui ngn awak :) . org akan kate saye bodow . kan ? bub bayangkan mende camtu . p hakikat . semase saye sehad awak ta pernah uat saye camtu . time saye saked baru awak na manje2 ngn saye . luangkan mase tok saye . saye slalu tggu saat2 tu taw ! saye sayang awak la . p saye tak mmpu nak memiliki awak . mugkin sbb saye ni cume sapelah kan tok awak ? ta bernilai . mgkin gak ta penah wujud kan ? awak saye sedar , kadang2 kecantikan tu menjadi kayu pengukur lam sebuah perhubungan . mmg ta semua cam tu . p segelintir sajewp . sbb tu saye ase cam . KECEWA bilew saya dilaherkan tak lawa . thats yang buat saye pker sampai skang . mereka kate manusie tu same . same hanya pada pandangan ALLAH , tp berbeza dengn manusie . mereka sukew menilai an ? tu la sbb nye . tah la . tadew ape yang saye harap dari awak . saye cume nak sayang kat awak . lau awak ta sudi terima saye balik tapew . sal kan awak ta jauh dari idop saye . tu je saye mtk :'(  , saye takod bilew awak jauh , awak bawak sekali semangat saye . saye tau saye ta mampu berdiri tanpe awak . awak . maafkan saye !!

20 April 2011

siapakah 'beliau' tu ?

assalamualaikum . haip =p .. awak tanye saya sape beliau tu kan ? awak na tau ke sape beliau tu ? ala . ta penting la wak . p saye sayang awak !! saya sayang awak lgi tau . haritu saye kate saye nak lupekan awak kan ? p saye tak ley lupakan awak . betulla ape yang awak cakap tu . saya akan meses awak satu hari nanti . erm ,, awak , saye miZZZz glew ngn VOICE awak . haha . comey ! macam katoOon , syutt !! diam je . hehe . saye tau msty awak de bace entry saye nikan ? bagus la  . saye nak awak tau saya sayang awak ketat2 . mungkin sayang saye kat awak da tadew lagi bermakne cam dulu coz yela , saye ni da ta layak lagi na ade lam aty awak . p saye harap satu hari ti saye dapat dok lam aty awak ag ! agak2 maseh berpeluang ke saye ? tok rase cinta n kaseh awak cam dulu ? awak . len kali keje aty2 aw , pandang depan . t xcdent ag . t apelah yg ilang . hahah . awak , awak ni jaad n ta adel tau ta ? awak ckp nan saye jgn abezkan kedit kol awak . padahal awak kol saye tu . tape plak en ? bape banyak lak kedit awak abez tok saye ? tanak lak awak pertikaikan ? sepak lelaju kang taw r . awak . skiung awak da taw en sape BELIAU yang saye maksodkan . BELIAU tu adelah awak !!! <3 . saye maseh layak kan tok sayang awak . mishhhh u la  !!

19 April 2011

tak pernah aq jangka :'(

we . erm . baru aq tau . td die begitu jujor lantas berkate lansung ta pernah ade perasaan kat perempuan , abeh tu selame ni ? DAMN !! <<< aq terlalu bodow . aq da anggap . mmg memule ag die macam tu . aq ta nak r ctew lelebey coz aq ta berhak pon ke atas die en ? cukuplah , cukop . aq mmg wat keputusan yg bijak ! lau aq ta ckp cam uh kompem die takan gtau aq cam tu en ? sesungguhnya allah nak selamatkn aq . alhamdulillah . p ape pon aq still menyesal . agak la . seb bek aq ta sayang die cam aq sayang dak tu dulu lau tak . msty aq an ase cam . separuh jiwaku pergi . buad lan , lau terbace . kecik na mtk maaf . selame ni kecik anggap lan mcm2 . p tanggapan kecik btol en ? seb bek la . ape2 pon kecik na mtk maaf la selame ni lau de terkasar bahase . soe la lau kecik remove lan , kecik saked aty . lenkali lau ta boley sayang kecik jgn wat2 syang kat kecik . <<< terseksa la aty kecik . even kite kapel just maen2 jewp . erm . smoge lan bahagie ngan idop yg lan plih .tQQ la .

17 April 2011

kawan ke ?

hey ? suda lame kecik ta update . bersawang sawang dah . eukkkk !!! jup2 . na p bersihkan . na ilabg2 kan sawang uh . semak la . ok . start . pade hari sabtu yg lepas . kecik g kem . kat hulu klang . best tp aktiviti mmbosankan coz just 2 hary jewp . herm . p ade story na ctew kat cni ! still remmber my bestie ? yup . story about die again ! "bestie" ?? yah ! tatau la ape tah , taw la kan die kan da kapel due kan . bkn aq na campo la kan hal hidop kaw . p kaw da ta hiraukan aq . malah kaw pergune kan aq . mmg tiap kali aq PUBLIsh about you , mmg story yg same jewp en ? aq tatau da na kate camne . kaw selfish la sayangs !! kaw tinggalkan KAWAN kerane PAKWE . agak2 lau aq tinggalkan kaw kerane aq bley ta ? aq bia je kaw pijak pale aq . penah ta aq berkasar ngn kaw ? penah ta aq tinggi sore ngn kaw ? ta penah . even aq mara skalipon , aq just wat mkew je kod . tu pon kejap . bub tanak kaw perasan yang aq tgah mara kat kaw . bukan na ckp pe . mgkn org tgok aq lelebey ngn kaw . cam pakwe maybe . p senanye tak . kitew da kawan lame we . dari kecik . skung kaw kirew ar umo kitew da bapwe en ? kitew da besar . kitew lak BFF . mmg tak la lau aq slalu tersentap ngn kaw . kaw selfish sangat en ?


aq bukan na kate kaw jaat la kan . p nset kat macd haritOo kaw soh aq amek an ? de mat keling nih tggal nset die kat atas meja . tuannye p amek ape tah kat kaunter . time kitew na balik kaw nampak n then kaw soh aq amek . aq ckp aq ta nak aq takod . kaw pakse2 aq . hey !!! tau ta dose ?? ala . msty kaw ckp aq pedli ape en ? tol ta ? ok la . lau aq amek ape aq dpt ? lau aq amek msty nset tu kaw punyew en ? aq da taw la wey . kaw ni kejam sngt ! aq mken muak ngn kaw ! da la curang . aq tau la kaw tu lawa  kan ? ramai org skew la kan ? aq tau p agak la kan ? seb bek aq ta amek nset tu , lau tak . msty da kene tangkap . malu la weyh ! dapat kawan cam kaw !!! malu tau tak ??? dalam bas time na balik dr kem uh aq nages kat tingkap . thats y aq ta dok sblah kaw . aq tau lau aq dok sblah kaw msty aq jd tiang elektrik terhormat . kaw sebok gayot . pai . tah . kaw lau mcg , aq ckp pape kat kaw . kaw mara2 aq . tah r . berubah sngt . aq tatau mane slapnye persahabatan kitew ni weyh ? semaken kaw besar depan mate aq . semaken aq nampak kebiadapan+keras pale+skew pijak pale org la kaw nih . bkn la aq na soh kaw berubh  tak ! masalahnye kaw menyusahkan aq . mmg lau kaw mtk tlg aq tolg . bub aq terhutang budi ngn kaw . smpai blew2 pon ta pernah terbayar kan ? g pon kaw kawan aq , takan ta nak tolong kan ? p kaw mtk tlg yg ngarot2 . kaw gatal sgt ngan sume jantan uh asal ? semak la weyh !! jup g da kantoi aq gak kaw carik . aq nasehad kaw soh aq diam . fine la wey ! aq da malas na care kat kaw . lantak kaw la . da banyak air mate ni mengalir . same ade kaw sedar ataw tak ? persahabatan kitew da ta cam dulu . kaw kawan ngn aq just kerane kaw butuhkan pertolongan kan ? da r . suka haty kaw !!!! la kawan ,, 

10 April 2011

apa salah saya ?


salam  . thankss yaw buad teman2 yg kenal kecik . yang sokong kecik . yang kuat kan kecik . thankzz !! 
actually td adeq halau kecik kua bilik . hey ! bilik tu tadew sape2 pon punye . just dulu die titow situ coz kecik dok asrama . skung kecik ta dok asrama so , bilek tu bukan die punye . lagipun tadew sape kate bilik tu die punye . he !! bengang tolla . nape la . aq aq aq . aq je la yg kene sorg !!

awak . saye soh awak marah anak awak tu . die tu da terok . saye bkn na burok2 kan anak awak la . saye cuma nak awak sedarkan die . ye , saye taw awak takod na pkol die . bub anak remaja sekarang ni teruk . ade yang sanggop mmbunoh kan ? ye saye taw tu . p takkan nak biar je . percayalah lau dari sekarang awak ta halang pe yg die buad , nescaye . die lah manusie yang akan merosakkan name kuage dan merosakkan diri die sendiri . dah la die tu ta makan saman ngn sape2 . ce la bayangkan bilew die da besar . lagi la . kita langsung takan berhak untok tegor die . bub die da rase ape yg die buat tu betol ? kan . lantak awak la . saye nasihad , saye mengingatkan awak . pahtu awak kate saye benci anak awak . tadew niat pon ! awak ni ta pernah paham . sal ctew sal anak awak yg sorg tu mesty awak bukak keburukkan saye . terok tolla awak ni. langsung tak nak dengar ckp saye . t anak awak da terok baru nak terhegeh soh sye tolong . time tu saye pon da takkan berupaye na nolong . wak tanggung la sendiri . awak yg salah didik anak awak kan ? saye tak tau la nape ? terlalu banyak prob yg dtg lam idop .satu2 . malah mnyusahkan saye jewp . huh ! sye tau la saye ni nyemak jewp lam kuage awak . lenkali lau waktu tu ley putarkan balik , awak wat la ape yg awak selalu ckp tu . bunoh saye idop2 then lempar saye lam sungai kat blakang kampung tu . bia saye tak hader lg lam hidup awak . bak kate awak saye kan anak yang celake kan awak ? awak selalu ckp . saye bodowh la . ape lah . saye pon tatau na uat camne . lau saye pndai sekalipon , mane de org meraikan kejayaan saye . malah memburok burok dan memprbodohkan saye lg ade la . tah la wak . saye sendiri ta phm ngn awak . saye nak beli buku rujukan pon awak ungkit ta abez2 . ate saye ni menyusahkan . itu la ini la . kate saye skew abezkan  wet awak . padahal saye gune tok mase depan saye gak kan ? tu ha ! anak awak yg sorg tu . pe yg die mtk on the spot awak tunaikan kan ? sbb ape ? sbb sayang sngt ! takod anak tu mmberontak kan ? sbb tu la anak tu ta takod ngn awak . die pijak pale awak . die ta pernah heran pe yg awak ckp . bub awak hanya ckp dan ta pernah nak uat kat die en ? tu la silap awak . awak salah didik anak awak yg sorg tu . pai die dalam area nak rosak dah . bilew ditegow . awak kate susa nye jage anak . p awak pon salah . awak maseh ade mase tok betol kan silap dan salah die kan ? saye tak nak la tgok die rosak bub lau die rosak ngn saye2 skali termasok kene gak . tu yg ta sedap tu ! gpon die adek saye  . saye malas da na ckp banyak ngn awak . bilew saye ngadu kat awak . anak awak uh gini gini gini . kompem awak kate saye nak burok2 kan die . kompem awak kate saye bnci die . tak la wak . saye cume nak awak bg pengajaran kat die . maaff lah awak . saye ta dapat na ungkap semua tu dekat awak . bub saye tau awak takkan pernah nak dengar pe yg saye ckp . g pon saye ta mmpu na berhadapan dan bertentang mate ngn awak . bub saye taw aer mate saye pasty akan turun lau lame2 bercakap pasal ni. disebbkan anak awak uh ! saye rase cam saye ni anak terbuang !!!

09 April 2011

ape erti kawan ?

kawan ? ade waktu susa dan senang .. haah  .. ade ke kawan yg camtu ? ade tp 1 dalam seribu .. sehati sejiwe . aq ? aq sendiri tak tahu . p aq de sorg je kawan dunie akhirat . beliau umpama ibu dalam hidop aq . bg aq smgt ! bg aq sokongn ! datang blew diperlukan . teman blew kesunyian . gembirew bersame . sush senang bersame . segalanya besame . aq mmg sayg glew kat die .

mereka ckp kat citu leh carik kawan . p nape ? aq ta jumpe pon ? lau ade pon ta kekal lame , mals na gtau sape en ? p mereka sume cam ta suke aq . kawan kate kawan tu sedie trime keburukn dan kekurangan temannye , p ? huh ! sal ta ley trime kekurangn aq ? ubh aq !! tu je aq mtk lau korg ta skew aq . da r . seng ctew bunoh je la aq . bertimbom2 lak masalah dtg lam hidop . semaken aq rase aq talayk tok hidop . salam ~

kenape perlu aku ??


tak tau la nape . mak tu benci sngt ngn aq ? keburukn aq selalu ditonjol tonjolkan . malah diburuk burukkan . malah di canang canangkan . dengan harapan sume org taw beliau ade anak jaad cam aq yg selalu diperkatekan tentang kejahatan aq nih , p adek aq ? pai dah menconteng arang kuage pon still ag leh baik2 ngn beliau . ape saje yg beliau nak senang sngt nak di bg . tp aq ? mtk berbulan2 pon lom tentu ag dapat . balik ayat yg same . "ape lgi yg kaw ta puas haty ngn adek kaw uh ??? kaw tu da lebeh dari die . start dr nenek kaw pai la sekarang! " huh ! pernah mak berpikir sejenak ? mane kaseh sayang ?? yg pernah mak bg kawt aja ??? mane ?? ade ??? kalau setakat mak jage aja kat spital sbb aja kene tahan kat wad dulu and jage aja waktu kecik , n lahir kan aja . n teman aja waktu pas operation dulu . tu ??? tu sume tanggungjawab mak . lau mak ta buad berdose kan ? so mak terpakse buad . mak , kawan2 aja slalu ckp mak plih kaseh . mak aja bkn na kutok mak . p hakikat kan ? kitew wat salah org nampak tp salah kite ? kitew butekan ?? tol tak ? bub tu mak ta pernah rase mak ade wat salah kat aja . mak . mmg betol ckp mak . nenek sayang aja . ARWAH NENEK !!! <<<-------  org ni la dulu yg selalu dengar masalah aja . org ni la dulu yg belai rambot aja . org ni la dulu yg selalu cium dahi aja . cium pipi aja seblom aja nak g skolah . org ni la dulu yg slalu bg wet lau aja mtk nak beli pape . org tu la yg banyak berjase kat aja . tp blew org tu pergi . harapan impian sume nye musnah . kerane ape ??? sudah tidak ade lg tonggak yg mampu belai jiwe ini kale dalam duke . tade spe lgi yg bisa mendengar rintihan kesedihan kehidupan . itulah realiti hidop . org yg kitew sayang pasti akan tinggalkan kitew lebeh awal . allah uji kitew nak tgok kuad mane iman kitew saat diuji dengan ujian yg berat cam tuh ? ilang org yg tersayang . mak , pernah mak amek taw pasl aja ? pernah mak amek taw ? pernah mk cium aja dulu ? sblm aja g skolah ? pernah tak mak ? mmg pernah . waktu aja form 2 en ? ke form one ? waktu fest time masok asrama . << maklom la . mak wat cam ni pon bub aja tgok org wat . (dikire meniru pwrbuatan la ni .) mak . mak ce gtaw sked . mane lagi lebey ? aja <<< arwah nenek . tau tak yg lebeh kan aja . bub beliau taw aja dilayan cam anak terbuang . mak . aja da besar . kadang terase ngn mak . siked2 salahkan aja . org lain ta nak lak disalahkan ? sal ? sayang sangt ngn dorg ? oh lupew . org ni budak pungut . kat tepi longkang kan . bub tu layanan pon cam longkang ,. so ? layak la kan ? mak , nape time aja kecik2 ta pernah pon dapat laynan fest klas ? sekarang kat adek WAJIB ! nape ? da la soh aja lak tu . nape ? lau aja ta buad na lempang ? eh ! sal kejam sngt hukuman tu ?? layak ke ??? huh ! sal la kan ? aq tau la aq ni anak angkat kod ? p agak la . aq pun phm pe yg korg wat kat aq . aduh ,, sekarang ni . aq hidop lau de prob , aq ta penah ctew kat mak . cbb pe ? mak ta penah memahami . aq tgok org lain ok je ctew prob beliau kat mak dorg . aku ?? erm .. tgok jela . aq da ta punye ape2 . 


cume aq harap . 
maseh ade peluang tok aq . 
buang segale dose . 
biarkan allah tu tarek nyawe aq .
ta sanggop lagi rasenye . 
menanggung derita sorg2 . 
mane pergi mereka yg sepatotnye datang ? 
aq sendiri hilang arah , 
biarlah . 
agar allah tu makbolkan doa mak ! 
nak bia anak die maty . 
aq sndiri mengaminkan ! 
amin~ 
semoga allah mendengar doa mak yg iklaz tu .
ya allah matikanlah aq dalam kalangan orang2 yg soleh dan beriman !! 

andai kaw tahu haty ini


hati ini ibarat kace yang mudah terhempas . aq siapkan diriku sebagai sebuah kaca yang indah . dalam hati ini . aq pelihara kaca ini agar ia terjage rapi . namun , siape sangke haty ku retak . satu2 masalah datang . kini . haty ku retak , aq sudah tidak ade hati yg sempurna lagi . mahukag kamu mendengar cerita aq ? 

  • tadi , mmber aq kacau dak ni . dak uh namenye aril . die uh ex kapel aq . dalam mase yg same die text ngn aq . die gune ayat POWER die tu yg kononye dapat cairkan hati aq tuh ! yang sememangnye akan cair . p seb bek kerana ego aq selamat dari cengkaman budak tak gune tu . aq ta nak masok perangkap die lagi . aq taw pas ni lau aq still ngan die , PERCAYELAH , maruah dan kehormatan aq pasti tercela . itu sudah semestinya . aq jamin . gpon aq bkn baru kenal die . da lame kod . den , dalam mase yg same die ate die still sayang . den kate die windUu . n ta ley lupew en aq . p lam mase yg same die text nan mmber aq . ta smpai 24 jam . dah kate sayang glew kat dak uh . tgok ??? nampak sangt HIPOKRIK !! aq bkn jeles . n aq ta mrh pon kat mmber aq uh ! malah aq berterime kaseh glew . coz aq dapat tau perangai die yg sebenarnye . aq tatau la nape ade gak laki cam tu kan ? yg bajed diri beliau tu HOD sngt . yg bajed diri beliau tu HENSEM sngt yg akan wat sume GURL CAIR . common la boy . kaw tu apelah sngt . bangla ag nsem . bknnye na rendah2 kan n na ctew kekurangan kaw . TAK PON . cume na ckp . sal kaw bajed sngt ??? harap kaw phm la . aq da ta nak tau sal kaw ag . aq takod maken lame aq ngn kaw . hilangla KEGADISAN aq . 
  • dak uh yg da ptuz tu . salah aq gak en ? p takan la en ? asek na slah kan aq . asek na cari burok aq . aq taw la kaw keje . mst kaw da jumpe pengganti . tadew ape la yg aq na ctew sal kaw . aq pon tatau da na ckp pe . bub aq tau aq mmg da ta wujud g lam diari idop kaw . so wat pe aq na ctew sal kaw . tah2 kaw pon da ta kenal aq ?? 
  • dak CBOX ??? huh! ape la . mentang2 la jd KAPEL CYBER ! lau kapel cyber leh layan lam cyber je p kat luar berpoye2 . pe la kaw rase ? saked kan haty ??? oke ! tapew . aq da biase la !!! buad  la lagi ape yg kaw buad tu . teruskan jela !! aq da tak nak taw g sal kaw . skew la sngt saked an aty aq . bkn na ctew keburukan kaw . p sal kaw berkire sngt ngn aq . susa sngt nak kol . aq ley je kol kaw . aq baru kenal kaw p bape bayak da wet aq abez ??? erm . tayah ctew . mmbazer je !! nyesal lak . tau2 wat relationship ngn someone . oke ! da takder kan ??
  • kaw lak !! ag r . time susa carik la aq en ? mtk tlg selesaikan prob kaw uh ! p kaw ade ta hargai aq ?? ta . haritu gadow g mtk tolong aq . aq mtk tolong kaw , sal kaw ta nak tolong ? pape la . kawan ke cam tu ? skung da baik ngn awek kaw . tegow aq ??? HARAM la weyh , wat2 ta kenal ag ade r . 
  • beliau ?? da ta ingt aq ? pent je aq mtk maaf kat beliau dengn harapan beliau terime aq balik . n soh app FB . p ?? huh ! malah lgsg haram lupew name aq . ape la yg sial sngt pai beliau lpew name aq ?? 

aq ase ni je kod . malas na ctew pepanjang . details2 . buang mase jewp . bkn korg phm en ? aq cume na ckp . aq tatau nape pompuan cam aq asek dimainkan jewp ??? penat la weyh ! tatau la pe yg korg nak senanye en ?? aq taw la aq ta lawa . lau da taw ta lawa jgn la dekad2 . tayah la na bals2 dendam !!! aq harap idop korg dilimpahkan rezeki yg melimpah ruah oleh ALLAH SWT dan diampunkan dose . :'( 

07 April 2011


anda . apekah anda suda ade org lain anda ? maka anda jgn la cuba mencari salh saye anda . saye da malas na gadow ngn anda . asye suda pent la anda ! anda lau benci dengan saye . maka anda hindarilah dri mengingati saye . maka buanglah segala tentang saye . sentiaselah membayangkan  keburukan saye . kecacatan saye . segale tentang saye yang tidak baik  . make anda , akan dapat melupakan saye dengan mudah :) . anda , kadang2 aty saye saked ngan tingkah laku anda . mengape ? kerane saye menyayangi anda , tapi haty sayang saye takde makne nye . malah saye dianggap seprti anjeng belaan yahudi . sesuka haty anda marah2 saye kan anda ? make anda . warkah terakher mungkin dari saye . pergilah dari hidop saye dan jangan kembali lagi sampai bilew2 !! 

06 April 2011

awak ,,,

salam . awak , saye ni gatal tol la . haha . awak ni macho r . skew usha mkew awak lam kelas . hehe . awak ta marah en ? ala . diam2 jewp . tade sape taw p agak la . ade due tige org yg taw saye skew usha awak . skew tgok mukew awak . rilieXx jewp . haahha . awak ni comel la . baik . pendiam , p skew wat lawak bodow . kadang2 skew wat mende ta senonoh . hahah . ta sabar na g skolah . usha mkew comel awak uh ! heehh . papai awak ,

awak ,,,

salam . awak , saye ni gatal tol la . haha . awak ni macho r . skew usha mkew awak lam kelas . hehe . awak ta marah en ? ala . diam2 jewp . tade sape taw p agak la . ade due tige org yg taw saye skew usha awak . skew tgok mukew awak . rilieXx jewp . haahha . awak ni comel la . baik . pendiam , p skew wat lawak bodow . kadang2 skew wat mende ta senonoh . hahah . ta sabar na g skolah . usha mkew comel awak uh ! heehh . papai awak ,

hey !!

we , kaw pesal ? na gadow kew ? carik psl lak . aq bengkek tol r ngn kaw nih . kaw koll aq pahtu na marah2 . kaw da taw aq jenis skew ckp camtu . gpon bergurau je pon .cam ta bese jewp . itew en da ptoz . so , sal kaw da ta leh na trime pe yg aq wat ?? kaw ni mmg  r . da r . g jejauh dr idop aq . saked lak aty . saked aty  pendam perasaan kawt org yg tataw hargai !!!

04 April 2011

kenapa pikiran manusie begitu rendah ?

salam . kecik de someting na share . bkn na riak , bukan na bangge p kecik da jdkan blog ni as diari kecik . so , ape saje yang berlaku kecik an tulis . citew nye camni , smlm mak ajak p mkn pizza . pahtu kecik ckp ngn mak na kai baju kurong . mak gegelak . n perli kecik. bapak r . terase kod . salah ke na kua kai baju kurung ? sekurang kurangnye tutop aurat en ? pahtu mak ate . jap2 . nah amek ni . na taw pe mak bg ? mak bg telekung adek soh pkai . erm ,,, napew r mak kecik camtu . patot nye bersyukor en ? anak na jd baik . p erm tah la . malu la dapat mak cam tu ! seolah2 mak ta ngaku anak . pahty kecik masok blek n aer mate kecik jatuh . tataw mane na tarok muke . kecik sedey . niat kecik baik p mak cam uh . blew sampai kedai pizza . ade la sekor minah ni . cun la gak then melayu islam kod . ta dinafikan mmg cantek glew . p prob . die kai sua pendek glew pendek cam org cine pkai uh ! mak ate lau anak2 aq cam die . aq rabot ***** kaw . ha !! taw pon nak ckp cam uh ! da org na kai baju kurung ta bg . pelik !!!

02 April 2011

buad kamOo sahabat ku

kamOo , titew fren da lame . p nape kamOo ta penah phm aq ? kamOo taw , kamOo itu lebey hebad dari aq . lebey cantik , lebey pndai . lebey dari segalanya ! td kamOo jumpew aq . aq luangkan sediked mase , kerane ape ? kerane kamOo kawan baik aq . walaupun aq sedang sbok berchatting . hahahaha . td aq ta join kamOo ke stadium << menyaksikan kamOo bersukan . aq taw lau aq ikod aq pasti bersendirian . kamOo ramai kawan . aq ?? aq ta pndai na bergaul << aq pemalu . kamOo ? sume kenal . untung la ade abang angkat . sume kamOo ctew kat aq an ? yela , bez la lawa . ta cm aq . bodow jewp . ta layak aq berkawan ngan kamOo , erm . nape erk ? kamOo skew wat aty aq sesedey jewp ? wat aq terase p kamOo ta pernah menyedari sume uh ? tapew la . na uat cam ne en ?

kewchik oppa

weyh engkaw . blew aq na dengar kaw cakap kaw nak maafkan aq ? tggu bebetol aq diambang maut ? atau saat aq nazak malaikat maut mencabot nyawe aq tercunagp2 ? itu ke yang kaw harap ? kaw harap sedemikian ? nape ta doakan sajewp . suda lame aq mengubah care aq yang kaw benci . aq bukan lg kecik yang dulu . tok aq berubah bkn senang . p skurang2 nye aq da mencuba yg terbaik tok diri aq . kaw , aq taw kaw da bnci sangat2 kat aq . pai aq tegow . kaw wat tataw jewp . mgkin saat aq berhempas pulas mempertahankan diri , orang sampaikan kat kaw . mungkin kaw tersenyom ? gembira mendengar perkabaran aq yang tak akan kacau kaw lg . wey kaw , aq menitiskan air mate . mohon pada yang esa , agar dibuka kan haty kaw , tok menerima maaf aq . maaf aq mungkin selayak nye di same tarafkan dengan sampah ! mungkin <<  mmg itu kan yg kaw anggap ! wey , aq tataw sampai blew msty kaw na wat cam ni . aq menanges , menyesal atas ape yg aq wat . p kaw stil ta nak terime . bila hatymu akan hilang ego itu ? aq maseh mengharap , sampai maty aq mngharap kemaafan dari kaw . semoga maseh ade ruang tok aq perbetol kan kesilapan lalu . dan kaw terime aq balik . wey << kaw mmg baik sangat ! aq skew glew genxx ngan kaw (sblom jadi mendew nih) . p blew da jadi hidop aq . ta lg cam dulu . ramai sangad yg membenci . semoga allah itu mendengar doa ku ! amin ~

buat anda !

assalamualaikum . buat anda yang dikasihi . ta pernah aq pinta , tok kaw menyayangi aq . malah aq taw kaw senanye ta pernah sayng kat aq . hanya kata2 mu saje yang langsung ta kukuh tanpe bukti . suda2 la bersandiwara anda . suda bosan mendengar kalimah sayang . bagai angin lalu yang langsung tidak meresap dalam hati ini . anda , suda saye kate kan tadi sayang yang anda ungkapkan hanya menabur pasir dipantai , ta pernah lekad dek angin yang selalu meniup . lalu , anda . berfikirlah sejenak . hapuskan kate2 sayang mu itu . ta pernah lagi beerti dalam hidop ini . anda hanya membazir waktu anda . padahal kitew selayaknya menggunakan mase itu , kerana mase itu emas . anda , lau anda sanggop lupuskan kate2 sayang make anda juga boley menbenci saye . kerane ape ? kerane saye ta pernah dengar lagi makne sayang anda tuh . ungkapan sayang anda umpama <<< ???? layak di lempar . kerana ape ? kerana aq ta perlukan lagi sayang mu itu . kalau dulu aq langsung begitu mengharap . tp bilew itu berlaku , maka aq tekad kan hati agar jgn sesekali menerima sayang anda lagi . anda , lau anda membace ini . saye mau anda taw . lupew kan saye . saye da tak nak jd pengganggu hidop anda walaupon anda kate saye langsong ta pernah ganggu hidop anda . tapi anda , mulot berkate , haty menentang . maka , ALLAH sahaje yang taw ape yg tersirat dan tersurat di haty anda . moga ALLAH merahmati anda walau dimana saja anda berada . terima kaseh diatas kasih sayang dan sayang dan perhatian anda tuh . !

01 April 2011

suda lama tidak update entry

salam . actually kecik ade ctew na story << ayat same je (serupe keling la deRr) . hahha . erm . kecik bengang same sowg dak nih . die kol kecik tgh malam then ajak mcg . kecik kate r kecik ngntok na titow . pahtu die marah2 kecik (kongkong like that!) hesh !!! ta skew la . pahtu leh lak sound2 direct . tapew . sabow2 . allah bersame2 orang yang sabar , sesungguhnya ! itu janji NYA !!! die kate "weyh , kaw ni da la ta lawa . pahtu na smbg lak . cermin la sket diri tu . " weyh ? ape lak aq wat ? aq just tanak mcg ngan kaw je . kaw tgok r jam kol bapew ? kol 1 an ? anyway aq still bengang ngan kaw sal kaw mcg aq soh ajak mcg lucah ! betol ? p blew aq cakap kaw potong ayat aq . pai aq sndiri ta smpat na cakap !!! air mate aq mengalir bub laki ta gune cam kaw . weyh . aq ta penah pon kenal sapew kaw . just mcg2 jd mmber an ? p kaw lelebey !! kaw wat aq cam aweq kaw . aq ade perasaan la wey . kaw na kate aq ta lawa aq ta kesah . p pe hak kaw ? kaw ke yg cipta aq ?  kaw ke bg aq nyawe ? takkan ? so jgn na memandai2 tuduh aq sembarangan . aq manusie hine , aq taw . aq ta lawa . p agak2 na sound aq . kaw tadew hak . kaw pon same je cam aq an !! kaw pon perlu sedar sape kaw !!