28 May 2011

takde ape lagi yang perlu ditaip .



we , kalau aku mati . aq mati dulu kan seblom kaw ? baguslah kan ? kaw takkan rase susa hati yang aku ni menyusah kan kaw ? kan kan ? we , kalau org lain rase menyesal bila someone ilang dari hidop die . tapi berbeza kan dengan kaw ? kaw lagi suka . malah kaw pasti doakan aku supaya cepat-cepat ? kan kan ? aku rase aku mang selalu buad salah dalam menilai sesuatu . mang aku salah . aku sayang n cinte dengan org yang ... yang pasti mang aku tak layak pon tok die . seribu kali lagi pon aku yang paling teruk . aku tak pernah jadi diri aku sendiri . aku tak pernah confident . org tak hargai ape yang aku buad . kenapa ? sebab aku bukan sape2 . so , org ta penah hargai pon kehaderan aku . teringin sekali aku berhentikan denyutan nadi . setiap nafas . aku bukan org yang baik kn ? aku ta mampu nak bayar segala pernafasan yang kua masok selama aku hidop . aku tak mampu . aku tak pernah balas . ape yang aku buad hanya melakukan kerosakkan di bumi . aku tataw bilew masenye aku mampu jadi manusie yang pandai bersyukur . bilew ?? aku islam hanya pada nama . tp hakikat . aku tak pernah buad ape yg disuruh . malah ape yg ditegah itu aku buad . <<< tadew sape pernah sedar kan aku . aku ase aku tak mampu nak teruskan hidup . terlampau manyak kerosakkan yang aku lakukan . aku takut tanah tak terima aku . aku takut seksa . aku takut ... :'( . tapi . niat aku tok buad ape yg aku nak tak terlaksana bila aku asek pikir org sekeliling . aku rase niat aku hilang dibawa angin . muhasabah diri sekian lame . tak pernah terdetik kat hati . tok , sedaye upaye menjadi manusie yang tabah menerime tabahan dan kutukan dari orang tatkala aku terjatuh kerana mereka . mereka tulah punca . p aku tak leh salah kan dorg gak . dorg ade mulot kan ? biakan . tp . yela . aku sendiri tatau mane kekuatan aku hilang . semakin aku dewasa , semakin aku rase jiwe aku kanak-kanak bodoh yang tatau baik dan buruk . sangat aku impikan  mati awal . aku tak nak wat dose lagi .



mizz lowly

27 May 2011

tolong sedarkan saye !!



assalamualaikum . mudah mudahan antara kalian dilimpah rahmat . semoga allah melindungi kalian dari bala bencana . amin ~ insyaallah . pertama sekali mizz na shakap . mang mizz tadew mud sangat malam ni . tah la . ape nape ? bagaimanah ? ape ? macam2 persoalan kan ? saye tak rase awak suka saye . saya tak rase awak ade perasaan yang same macam saye . saya tak rase saye ade . saye tak rase maseh adekah peluang ? saye tak rase sye layak . saye tak rase awak perlukan saye . saye  , sedar sape saye . awak . sedarkan lah saye dari terus ade perasaan kat awak . saye ase cam nak nages . tatau nape . ttbew je . sumpah arini rase lain . saye rase saked . saye tak rase saye saked aty . bub sape lah saye kan ? tok buad awak suke saye . awak ade hidop awak sendiri kan ? awak pilih sendiri . saye tak layak tok suroh awak ade perasaan yang same macam saye . kenapa TAKDIR tu ta penah menyebelahi saye . bila saye ade perasaan kat someone , saye ta penh dapat balik ape yg saye rase . seolah2 saye memang sepatotnye sorg2 . tah . tatau la ape yg saye merepek ni wak . saye taw awak ta sayang saye . saye dapat rase . insyallah ape yang saye rase tu mang betul2 wujud . camne nak sedarkan diri saye tok ilangkan perasaan kat awak ? saye buntu . due tige menjak ni nape tah . asek ramai je yang nak jauh kan diri saye . dah banyak kod . semue punca dari saye sendiri . terlalu bangang + siyal + skew amek hak org + SELFISH !! hamek kaw !! tu sume perangai siyal kaw taw ta ?? kaw nak kaw je . p org lain kaw ta penah pk kan !!! tu la balasan yg kaw dapat !!! saye , sedey wak . adekah saye akan hilang awak gak ? :'( . saye taw . hidup yang saye nak ta penah dapat . msty saye pon akan kehilangan awak kan ? ermmm ,, camne lah kan ? kalau awak ade orang lain . secare jujornye . saye redha . mudah mudahan itu yang terbaik tok saye .... 



iringan air mate :
mizz Lowly

bukan pura pura cinta kepadamu 
setulus perasaan yang datang 
dari dalam jiwa
hanya engkau saja berajai hati
mengisi kekosongan kekeringan
jiwaku yang tandus sekian lama
pergilah saat duka lara
lupakan masa derita
hadirmu merubah segala
dunia bagaikan syurga
luka dihatiku engkaulah pengubatnya
cintamu yang syahdu satu dalam berjuta 
terima sayang cintaku seadanya 
jangan dikesalkan aku pernah terluka 
hanya pada tuhan ku serahkan segalanya
tiap perancangan suka duka manusia
ditentukannya
moga dikekalkan bahagia selamanya
sementara didunia yang fana
engkaulah cintaku satu satunya 




saya tahu saya tak lawa .. 
saya tahu saya tak cantek ..
saya tahu saya jaad ..
saya tahu saya tak sempurna .. 
saya tahu saya tak memiliki cinta ..
saya tahu saya tak punya apa .. 
saya tahu tadew ape yang nak dibanggakan dengan saya kan ? 
saye tahu siapa saya ..
saya tahu saya tak layak .. 
saya tahu saya cuma kawan ..
saya tahu ... 


mizz lowly 

ape kah yang aq rase kalau ..

assalamualaikum , apekah tajuk enrty ? mizz hanya tulis saje . erm . mizz da ta berdaye la wak . siyez . mang da ta berdaye . da penat la . mizz tatau ape yang mizz mahukan sebenrnye .

ape saye rase kalau orang yang saye sayang tak sayang saye ? 
ape saye rase kalau orang yang saye suka tak suka saye ?
ape yang saye kalau orang tu ta anggap saye wujud lam hidop die ?
ape saye rase kalau die ta anggap saye pape pon ? 
ape yang saye rase kalau die bnci saye ?
ape saye rase kalau ade orang skew n syng kat die ?
ape yang saye rase kalau ...

mizz , dah la tu . kaw ta layak tok sayang org ? kaw lupe ke ?? kaw ta layak TA LAYAK ! paham ? kaw ta layak tok sape2 . emm . mang mizz ta layak pon na sayang sape2 . mizz mtk maaf bub sayang die . mizz mtk maaf bub susa kan die . mizz tatau pon ade org skew n sayang kat die . mizz sepatotnye WAJIB padam persaan yang ade lam haty mizz ni . mizz sakai la kaw ni !! sakai taw ta ?? kaw sayang org p org ta sayang kaw pon . kaw patot sedar sume tu . kaw tu da la suka nyusahkan hidop org . perasaan tu la punca segalanya . org lain takkan dapat susa lau kaw ta wujudkan perasaan tu . paham ? ingt mizz . ye . mizz ingt . miz ta layak . mizz mtk maaf la kat die . ag skali mizz mtk maap . mizz ni ,. tah la . nape tah mizz syng die . mizz ta pahm ngn diri mizz . maafkan mizz , 

26 May 2011

bila dia berkata begitu ? aq ,, tersentap . memang , selama ni sia2 je kan ? perasan aq ta layak tok sape2 . layak to diri sendiri je kod . erm .

21 May 2011

maafkan aq


salam . sape ni ?? ni mmber aq la . (tataw la die nak ngaku aq mmber ke tak ? ) aq trime seadanye ape pon die anggap aq . ACTUALLLY AQ NAK SANGT KAW TAW . AQ EGO ! oke ? tu satu . satu ag aq susa nak trime . aq pon tatau la ape salah kaw at aq . p aq taw . de smtg yg aq ta puas aty ngn kaw la kawan . ape2 pon jd . kaw tetap kawan bek aq . soe la sal harytu . kaw saje an ? na uat aq jeles ? siall . lenkali na uat jeles tu kenal org lu . kaw da taw aq ni batak . ta suke kongsi kod ? p bkn tu masalahnye
kaw suke bikin haty wa panas der . p ape2 pon . kaw kawan yg baik . :)) . jd la PELAJAR YANG BERPENDIDIKAN . agag . (merepek siyal !) . oke . aq maafkan kaw . soe la wat kaw camni , aq ta dpt time . n TOLONG JANGAN NAK PERLI2 AQ !! thaknzzz la bub kaw perli aq . terase sangat ! ape yg aq terase ? tah la . aty kus aked mengenang kannye . 



mizz_Lowly



gilew ku sedang dilanda SAWAN ??



assalamualaikum ? aku sendiri tertanye tanye MENGAPAKAH ? tajuk entry agak kelakar ?? agaga . aq pon da tataw na uat tajuk ape weh ? sakai kan aq ?? agak la . na uat camne . memang aq SAKAI kan ? aku mengaku . tanpe dipakse . :D . sape dak ni ??  aq pon tatau la ni pic die ke tak ? p pic ni aq curik . soe tuan empunye pic ? aq harap kaw ta mara . CHILL saje uke ? sayangss kaw babe ! apekah ? die ni kod budak yg aq ctew smlm , at post . aq tak malu kan ?? g ctew at die aq suke die . aq sangat sakai . aq pon tatau la nape aq tersangat sakai sampai tak malu g taw at die . aq sayangss die . adekah aq tadew harge diri ?? tah . mampos la ape lu org nak kate . hidup aq . jgn sebok2 na kacau .oke ?? aq tatau la nape . aq asek taceng je ngn die . aq ase camm aq ni bapak gedik gilew la POMPUAN NIH !! ta malu ke gedik ngn laki ?? padahal die ilek je kod . ah ! abaikan . aq memang tak malu . aq memang sakai . aq mmg gedik . so NORMAL la kan law aq uat cam uh ?? aq ni jaad doe . GEDIK terlebey lebey . sian die . msty die bapak busan ngn aq doe . haha . bia la . lau die nak bnci aq ke . busan ngn aq ke ? tu kan HAK die . aq , care aq . die , care die . ape pOn jadi , tukan dah takdir kan ? huh ! pndai sungguh aq bermain kata2 pujangga ! hahaha . aq pon tatau la camne aq boley plak TERSAYANGSS kat die . ceh , betolla . aq ta tipu . aq pon tah la . tatau la na ctew camne . satu yg aq nak korg taw . aq sayangsss die bkn bub rupe . p haty . td time aq tggu die . die ta muncul2 . sumpa aq ase na nages . aq tatau la setan mane yg racun pikiran aq an ?? skai glew . padahal die stedy je . tu lah susa jd pompuan tatau malu nih . terhegeh2 kan ? agagga . so wat ??? tu ke nak gtaw . ha !! aq lupew . na taw tak satu rasie ? semalam kan , aq mmpi die doe . agaga . suke nye aq !!! hihihi . bangun2 hepi je . senyom sowg2 cam org sewel . haha . mimpi ape ?? ade la . k la papai . 



mizz_Lowly

akmal ,



salam , awak da juh da dr sy . xpela . sy akn g tk slmen2nye dr idup awk . tc . 
blja wajin2 . salam . 

sy sedey r awk mjuh . p xpela . sy xnk pkse awak lw 2 awk na juh an dr
dr sy . k la bye . sy xad mOod . 

awk dlete la num sye . ps ny sy xan gngu awk . sy akn juh dr awk . 
biaq awk ase slese lw cdey bg sy xpela . ilang lg kwn sy . 
sy syg awk .! tc . salam . 



assalamualaikum . awak terlebih dahulu saya mohon maaf andai nya saye menyiarkan secara langsung meses awak kat sini tok tatapan umum . saye ta penah ade niat nak malukan awk pon . agpun sape je la yg kenal awak kan . akmal saya ta pernah langsung ade niat tok jauh dari awak . p awak je yang jauh dari saye . awak rase sedey an ? cam tu la saye rase dulu . saye tahu awak bizi keje . p org lain pon keje gak . bley je meses saye . dr awak . lagsung tak . lau ade sehari satu je kod . hahaah . tah la . saye tak nak campow da life awak . saye tahu saye bkn yang terbaik tok awak . saye penat jage aty saye tok setie cinte n sayang kat awak . p awak wat duno je . lau awak nak pegi dr idop saye . awak pegi la . saye ta penah halang . p lau satu hary nnti awak perlukan saye lagi , lau awak ase saye ni maseh berguna lam hidup awak . carik la sye ,. saye selalu ade tok awak . sayang saye kat awak pon takkan berkurang . p sekarang saye tak nak la mencintai awak sepenuh haty saye . saye taw haty saye akan terluka . jd bia awak yg tetapkan haty awak . k la . :'( . ta sanggup lagi saye nak teruskan , bye thankssssss !!! 

rintihan

semalam aq nanes , eermm . aq indOo sangat tat nenek . tataw nape sejak akher2 ni kan . aer mate aq cepat sangat jatuh . ade something yang tak kene . paling menyedihkan kalau aq ttbew leh sayang seseorng tuh then , die tak sayang aq .then . aq akan nanes . bilew die ngan rela haty tanpe die taw yang aq nga jeles kat die . (pahamkan la ayat keling ni) . erm . semalam mak tuduh aq ! arghh ... nenek . kalau la nenek still ade . hidop aq takkan jd camni . aq takan batak kaseh sayang . aq tak kan jd pengemis , mengemis kaseh sayang org . TAK AKAN . tapi ape bley buad . aq miskin kaseh sayang . mak ngn ayah da ta macam dulu . selalu bilew aq mtk wet dorg bising ate aq macam2 . then sked2 ungkit aq habeskan wet dorg . apekah ?? bilew aq cakap mak lebehkan org lain . mak nak tampo . die ate abeh selame ni die bg wet uh ta lebeh ??? ape yg lebihnye ?? tu duet . bkn KASEH SAYANG mak ! apekah mak menjual kaseh sayang tu ngn duet ?? tahniah . ANDA TELAH BERJAYA ! aq jadikan kawan2 tu sebagai family aq . coz ape ? mereka mmg tak tlong aq waktu susa p mereka slalu ade time aq susa . mereka yang banyak bagi semangat . aq tgok die bahagie ngn pakwe die  . TAHNIAH . aq harap relationship korg kekal . sampailah aq hembuskan nafas yang terakher kawan . kawan . walau aq ta seindah kaw . walau aq ta sesempurnakan . walau aq bukan kawan terbaik . walau aq hanya kawan . tp aq . selalu doakan kbahagiaan tok kaw . tq kawan coz ade selalu kat sisi . terime kaseh kawan coz hader dalam segenap hidup aq .  aq sangat ! sangat sayang kaw kawan . ingat kawan ape ppn terjadi . persahabatan kitew tak akan putuz . ok kawan ? t kaw kawen , aq jd pengapet . lau kaw ta sudi bub aq ta cantek . aq ta kesah . aq jadi penonton pon da mencukupi kawan . aq maseh mampu tersenyum bahagie . itu sudah mencukupi dari kaw buang aq kawan . kawan , tanpa kaw sedar kawan , kaw telah menjadi inspirasi ku kawan .. kawan , !



nenek . andainya mendengar rintihan ini . aq kesunyian . aq sudah hilang rase manis kehidupan . apekah ini dinamakn takder nenek ?? nenek , aq keseorangan . tanpa cinta disisi . nenek . maseh mampukah aq nenek . meneruskan perjuangan tanpe nenek ? nenek , kehilangan kamOo menjadi sejarah ! sejarah lampau . saat terdengar mereka berkate "nenek dah tak ade . die dah meninggal " . aq rebah . ta mampu berdiri . aq hilang . hilang ! hilang ! segalanya nenek . aq hilang semangat . aq menanges . tapi aq lupew ketentuan . aq menanges aer mate darah sekalipon ta mungkin nenek akan dikembalikan . nenek , sejak sekian lame aq kehilangan nenek . ini lah pertame kali aq sayu mengenang hidup . saat terluang aq muhasabah diri . mencari dimana silapnye jalan penghidupan yang aq lakar ? aq , aq ta pasty nenek . mane salah aq ? nenek . aq pernah berjanji dulu pade diri . untuk ubah diri ku menjadi wanita muslimah  nenek . tapi aq ta mampu nenek . aq ta kuad . dikiri kana penuh dengan cabaran . aq ta mampu berdiri sendirimengharungi semuanyew . apekah nenek ? aq maseh punyew pengharapan  . nenek . saat air mate jatuh mengenang nenek . aq teringta kennagn dulu ...

kaw belai rambutku . kaw usap pipiku . aq menemani malam tidurmu . kaw dendangkan syair hingga aq enak dibuai mimpi . nenek . kenangan terindah . saaat aq lena di rumahmu aq terlupew untunk pulang . kaw bangunkan aq dipagi hary . kaw sediakan makanan sebelum aaqq kesekolah . kaw sanggup nenek . padahal kalau aq takdew kaw ta perlu susa2 tok bangun kan ? nenek . kaw selalu teman aq tggu bas . bilew bas sampai kaw cium aq . cucumu ini . nenek . air mate ku mengaler !!! :'( , SUNGGUH aq rindOo . kucupan hangat yang singgah dipipiku , itulah kali pertame pipiku dikucup sejak aq bergelar pelajar . indah nenek . time atok nak g mekah . nenek soh aq teman die at uma , die takod sowg2 . ary2 nenek masak tok aq . ade sekali too nenek masak sadin . tin baru bkak , then kuceng jilat2 . org kate jijik . tapi tak bg aq . tu nikmat . kuceng pon ciptaan allah . nenek basuh . pahtu nenek mask ,. aq uat cam tadew ape yg berlaku . aq ctew kat mak , mak ate nenek KEDEKOT . aq nanges . p aq ta ngadu kat nenek . aq takod nenek kecik aty mak cakap cam tOo . saat nenek dah rase die na tggal kan aq . die ajak aq g satu tmpt . mang die da jnji ngn aq . die na bawak aq at citu . lame da die jnji aq pon mals na pk . p tah camne nenek ajak aq g sane . aq ta penah pk ape2 time tu . langsong . mang aq ta duga . sumpah . nenek sanggup masok tmpat tu even die sejuk . aq tau die ta smpai aty nak kecewekan permintaan aq . aq an cucu kesyangan die . die saked dada . die kua . seb bek allah tu pemurah . die curahkan cahaya matahari . alhamdulillah nenek ta jd sesak nafas . aq ctew kat mak aq , aq g tmpt uh ngn nenek . mak aq ta caye , aq tatau la napew . aq pon tatau mende tu senanye betul2 terjadik ke tak . aq redha je la . pahtu blew atok da balik dari mekah . aq pon tdow la umah . mang nenek jnji na bg uet kat aq coz aq teman die en . p aq ta dew la nak sangat duet tu . we . sampai skung aq maseh ingt . tbew2 banjer teruk melanda kampung aq . tu pling teruk . bilew aer surut . cepat2 la kemas barang . time aq besehkan pinggan ade sesuatu yg aneh . aq ate nenek da na maty . bodoh aq time tu ! mmg betol . aq pent kemas umah bub bnjer . g pon umo bapew pon mase tu en ? aq bangun2 rumah mang berseh glew . tp kosong . aq bangun turun . "NENEK DAH TAKDEW " . ayat keramat ni . tbew2 uat aq rase dunie itam . ayah ate time nenek nazak lam kete die maseh smpat ag cakap at bapak aq jgn lupew bg duet kat aq coz aq teman die waktu atok aq takdew , nenek . nenek . aq ta penah nak , aq ikas tlong die . p ,, dah terlewat tok luahkan semua . memang nenek la org pling aq syang . just aq terkilan bilew . die tinggalkan aq ngan sisa sisa hidup . aq tadew kaseh sayang yang sempurne cam nenek penah uat . aq rase kehilangan yang sangat besar !!
sampai skung aq maseh ta mmpu terime yang nenek dah meninggal . aq maseh ta redha . kadang2 aq salahkan takder . maaf . aq taw aq berdose . sapelh aq tok mengubah hukum allah kan ?




dear sayangss ,,

20 May 2011

kaw tahu tak aku sayang kaw ?

assalamualaikum ? kat sini aq na cakap . aq sangat menghargai kawan- kawan yang olwez suppot aq . aq thankzzz glew kat korg . actually aq nak cakap . aq sayang someone tuh . die olwez ade time aq nga hod dek ujan yang sial membabi ngan aku . tapi sapelah aku kan ? sayang yang aku maksodkan kat sini bukan as pakwe makwe p cukop sekadar lebih dari seorang rakan chat . korang paham ? aq tahu korang tak paham kan ? tiap kali aq link blog . die msty akan cakap . aq selalu follow kaw kecik . p aq ta tahu lak sebanyak mane kebenaran kate2 beliau . aq tatahu nape . mang aq sayang die . :)) . p aq . huh ! simpan2 jangan cakap . law aq taceng uh ngan die . ade r someting yang die uat aq jeles . tah . paham2 je . agagag . aq da anggap dak CBOX + dearhaniey + KC as family aq . ade yang kadang2 tu sumew maslah aq ctew kat die . bub pew ? aq bukan anak yang selalu ctew prob kat mak ayah . aq ta anggap mak ngan ayah tu org yang penyimpan rasie . siyez . apetah lagi ustazah kat sekolah . tudung je labuh . ingat baik . ok la kan baik coz dorg tegow . p masalahnyew kan . takkan na uat persembahan atas pentas pon ta buleh ? ta silap aq skolah agame pon tadew la terok sangat kan ? kalau camtu . tapew . ustazah , wat jela PERATURAN baru . sekolah WAJIB memakai TUDUNG LABUH + LELAKI DIWAJIBKAN BERSONGKOK @ BERSERBAN . SEMUA cikgu2 kat skolah tu wajib pakai baju2 macam ustazah pakai . ta leh ade belah2 . PENGHARAMAN membuat persembahan pade ape2 majlis . HARAM membuat majlis di sekolah (dikhuatiri membuang mase) . USTAZAH DAN SEMUA CIKGU2 DILARANG MENGGUNAKAKAN HP DAN LAPTOP(perkare2 lahgow ! ) tak gitu ustazah ??? na sangat kan ??? kan ??? hamek kaw ! agagag . aq ta dapat bayangkan kalau skolah wat peraturan camni  . pasti aq lah org pertame yang jadi serabut dan sakai ! :)))
we , budak tu , lau kaw bace ni kan . aq na cakap , aq sayangss kaw la . <3 . member2 aq yang aq sayangss . tq sangat !!!

18 May 2011

adakah kaw mengerti sayang ? apa yang sedang aku rasakan saat ini ? harap nya kaw mengerti tentang perasaan ini . aku tahu aku bukan lagi wanita yang pernah singgah dihatymu . aku hanyalah angin yang bisa lalu dalam tidur dan jagamu . aq sedar isi hatymu bukan lagi seperty dulu . saat itu aq maseh mampu menyayangimmu , amat TERLALU sayang . tapi sayang . cinta itu sudah lama rapuh . malah telah ditelan arus waktu yang kian menjauh aq rasakan . apekah salah ? bagaimanakah ?

16 May 2011

aq mau kaw mengerty



harini ni . someting kecik nak kongsi . tak lah penting just na gtaw . memang da ary2 pon kecik gtaw pape yang kecik ase nak gtaw kan ? haha . camni , kecik nak terus terang . actually kecik seorang yang pemalu . pemalu yang macam mane ? pemalu yang kecik ase menyusahkan diri kecik sendiri . kecik ase kecik ni serba kekurangan . thats y kecik ase malu bilew jalan depan org . kecik ase sume org pandang kecik . nape jadi cam uh ? kecik sedey . kecik ta lawa . kecik ta pandai . kecik menyusahkan . erm . kecik da fed up la . na idop . kecik ta penah dapat ape yang orang lain dapat . orang kate HIDUP TAK BERMAKNA TANPA CINTA .  thats right . itu yang kecik ta dapat macam orang lain dapat . kecik tak penah bahagia ngan LIFE kecik . why ? coz love lah . cinta nenek dah hilang . kasih bonda ayahanda plak . hilang ditelan mase . maybe sbb kecik da besar kod . cinta lelaki ? tah . kecik ta penah berpeluang rase manisnye cinta tu . betul , siyez . first kapel time skolah rendah . masok skolah menengah . da tadew . if adew pon yg betul2 LOVE ade la  sorg due kod . p yela . bak kate org kan . bilew kitew da sayang die , die plak yang wat prob . tah la . sebenarnye . kecik ade la sayang sorg ni . die ni yang selalu kecik cakap dalam post . kecik olwez kate windOo kat die . p tah la . nape ase die makin jauh , siyez . nape tah . ngan mukew tak malu . kecik g cakap kat die kecik sayngss die . sume kate2 kecik macam nak ajak kapel balik . p die cam tatau la . paham ke tak kan . ade skali uh die lak yg mtk kapel . p bilew kitew start die wat duno kitew pon da tawar aty la . camm ase da ta gune je perasaan yg kecik simpan ni . tak pelah . saye tunggu jew sape2 yang sayngss kat saye . perasaan saye kat die . saye harap angin dapat bawak rase sayangss saye kat die . pulangkan balik . amek . saye da penat pegang sayangsss awak . hahaha . kecik ta rase pon kecik layak dok at bumi ni . kecik ase rendah diri sangat2 . kalau cinta manusia kecik tak dapat , kecik nak menageh cinta Allah ! LAYAK KE ???

15 May 2011

K.A.W.A.N

assalamualaikum ? erm , harini kecik na gitau korang . beliau yang sorang ni namenye aben . die nak gi prektikal la . kecik sedey . huaaaa . nape sume kawan2 kecik da jauh ngn kecik ?? erm . kecik arap sangt t kat sane die tak kan lupekan kecik . coz kecik olwez ingt kat die . aben . stady smard oke ?? gud luck kawan . semoga CITA-CITA kaw tercapai . :))

14 May 2011




awak ! saya nak jerit boleh tak ? saya PON SAYANG KAN AWAK JUGAK !!!!! awak dengar tak ? saya taknak hilang awak lagi . saya sayang awak sangat sangat . soe saya tak tau sama ada nak terime awak balik atau tak . saya takod say saked kan aty awak . saya takut sangat lau mende cam uh jadi lagi . tpi haty saya nak sangt ngan awak balik . p saya cume takut wak ,, pape pon saya nak awak tau . saya sayang awak !!awak . tolong jangan tggalkan saya lagi oke ?

11 May 2011

i need you to complete it !


salam . da berabad lamanya kecik ta update entry an ? actually . kecik na g taw . skung kecik da tataw ape yg kecik nak dalam life kecik . kecik ase cam kanak2 ribena . p tah . lau jadi kanak2 rebina kecik hepy bub ta payah pk tntang masalah . sekarang kecik jadi kanak2 ribena yang tatau ape makna idop then PROBLEM asek datang je . awak . thankzz la olwez folow ape yg saye buad . awak nak taw . saye sayang awak . ag satu . saye cube tok tak nak sayang awak . bub kalau saya sayang awak . awak akan jauh dari saye . jadi kalau bley saye tak nak sayang awak . saya taknak awak pergi dari idop saye . awak taw ? saye perlukan awak dalam setiap nafas saye . awak ates aye ta paham awak ? p awak ta penah nak buad saya paham ngan LIFE n KEADAAN awak . awak pon anggap ta anggap je saya dalam idop awak . saye pon tatau la wujud atau tak dalam mind awak . awak ate saye pk ukan2 . tah . saye tatau . ape yang saye cakap ni bukan2 atau betul . p itu yang saye rase . saya bukan la hipokrik . saye pon da ta mampu na idop macam dulu . saye tatau mane bahagia tu hilang . saye tak rase saya ade dalam jasad saya . saya tak rase saya ade sekarang . bub saye ta pernah sedar ape yang saya buad . kadang2 saya rase macam hilang . p saya pon tatau ape yang hilang . saye cuba tanye diri saye . ape yang tak kene . p tah la , saye pon ta paham la . saye ase cam baik maty je . p mmg itu yang saye nak . saye da tadew bahagia pon . jd wat pe saye nak idop kan ? kalau saye maty tak kan ade org akan saked kan saye lagi . saya pon takkan tambah dose . selama saye idop . belom pernah saye rase saye betul2 menjalankan tanggungjawab sebagai seorang muslimah yg betul2 sejati . tadew sape penah nak didik n bawak saye ke jalan tu . jadi da tadew makne kan saye idop ? sampai saye sendiri tak rase ape yang saye buad . tah . saye . tah la . saya tatau camne nak buad diri saye paham ngan soklan yang saye tanye diri saye sendiri . erm .. saye harap sangat one day . saye berubah n maty dalam iman bukan dal;am kekufuran . 

08 May 2011


salam , erm , tatau da camne na taip kat sni . nak gtau chiky tntg mal . mal da jauh . haritu die ate ngn kitew die da tak nak CINTE2 ag . bes slame ni , tah . owg malu ngn diri sendiri . ta sangkew . lak an ? die ate cam uh . owg ingt die still ag ??? dah la . mgkin die ade org lain da kod . tah . bia jela . die bahagia kan ? wat pe ag owg na kacau hidop die ? da r . bak kate SEPAH . barang yang lame jangan dikenang . k la . lau tu yg die nak . kite putus kawan MAL . awak pon da ta nak tegow2 org an ? sukaty awak lau tu yang awak nak kan ? PUAS HATY AWAK KAN !!!! FINE , owg trime . chaw !! 

06 May 2011

kecik na EXAM !



hai . kecik da lame ta update blog . haha . ! 18 mei kecik exam . tolong doakan kecik oke ? haha . kecik banyak citew na kongsi . p kecik malas na taip la . t la kecik ctew .