27 May 2011


bukan pura pura cinta kepadamu 
setulus perasaan yang datang 
dari dalam jiwa
hanya engkau saja berajai hati
mengisi kekosongan kekeringan
jiwaku yang tandus sekian lama
pergilah saat duka lara
lupakan masa derita
hadirmu merubah segala
dunia bagaikan syurga
luka dihatiku engkaulah pengubatnya
cintamu yang syahdu satu dalam berjuta 
terima sayang cintaku seadanya 
jangan dikesalkan aku pernah terluka 
hanya pada tuhan ku serahkan segalanya
tiap perancangan suka duka manusia
ditentukannya
moga dikekalkan bahagia selamanya
sementara didunia yang fana
engkaulah cintaku satu satunya 




saya tahu saya tak lawa .. 
saya tahu saya tak cantek ..
saya tahu saya jaad ..
saya tahu saya tak sempurna .. 
saya tahu saya tak memiliki cinta ..
saya tahu saya tak punya apa .. 
saya tahu tadew ape yang nak dibanggakan dengan saya kan ? 
saye tahu siapa saya ..
saya tahu saya tak layak .. 
saya tahu saya cuma kawan ..
saya tahu ... 


mizz lowly 

21 May 2011

maafkan aq


salam . sape ni ?? ni mmber aq la . (tataw la die nak ngaku aq mmber ke tak ? ) aq trime seadanye ape pon die anggap aq . ACTUALLLY AQ NAK SANGT KAW TAW . AQ EGO ! oke ? tu satu . satu ag aq susa nak trime . aq pon tatau la ape salah kaw at aq . p aq taw . de smtg yg aq ta puas aty ngn kaw la kawan . ape2 pon jd . kaw tetap kawan bek aq . soe la sal harytu . kaw saje an ? na uat aq jeles ? siall . lenkali na uat jeles tu kenal org lu . kaw da taw aq ni batak . ta suke kongsi kod ? p bkn tu masalahnye
kaw suke bikin haty wa panas der . p ape2 pon . kaw kawan yg baik . :)) . jd la PELAJAR YANG BERPENDIDIKAN . agag . (merepek siyal !) . oke . aq maafkan kaw . soe la wat kaw camni , aq ta dpt time . n TOLONG JANGAN NAK PERLI2 AQ !! thaknzzz la bub kaw perli aq . terase sangat ! ape yg aq terase ? tah la . aty kus aked mengenang kannye . 



mizz_Lowly



gilew ku sedang dilanda SAWAN ??



assalamualaikum ? aku sendiri tertanye tanye MENGAPAKAH ? tajuk entry agak kelakar ?? agaga . aq pon da tataw na uat tajuk ape weh ? sakai kan aq ?? agak la . na uat camne . memang aq SAKAI kan ? aku mengaku . tanpe dipakse . :D . sape dak ni ??  aq pon tatau la ni pic die ke tak ? p pic ni aq curik . soe tuan empunye pic ? aq harap kaw ta mara . CHILL saje uke ? sayangss kaw babe ! apekah ? die ni kod budak yg aq ctew smlm , at post . aq tak malu kan ?? g ctew at die aq suke die . aq sangat sakai . aq pon tatau la nape aq tersangat sakai sampai tak malu g taw at die . aq sayangss die . adekah aq tadew harge diri ?? tah . mampos la ape lu org nak kate . hidup aq . jgn sebok2 na kacau .oke ?? aq tatau la nape . aq asek taceng je ngn die . aq ase camm aq ni bapak gedik gilew la POMPUAN NIH !! ta malu ke gedik ngn laki ?? padahal die ilek je kod . ah ! abaikan . aq memang tak malu . aq memang sakai . aq mmg gedik . so NORMAL la kan law aq uat cam uh ?? aq ni jaad doe . GEDIK terlebey lebey . sian die . msty die bapak busan ngn aq doe . haha . bia la . lau die nak bnci aq ke . busan ngn aq ke ? tu kan HAK die . aq , care aq . die , care die . ape pOn jadi , tukan dah takdir kan ? huh ! pndai sungguh aq bermain kata2 pujangga ! hahaha . aq pon tatau la camne aq boley plak TERSAYANGSS kat die . ceh , betolla . aq ta tipu . aq pon tah la . tatau la na ctew camne . satu yg aq nak korg taw . aq sayangsss die bkn bub rupe . p haty . td time aq tggu die . die ta muncul2 . sumpa aq ase na nages . aq tatau la setan mane yg racun pikiran aq an ?? skai glew . padahal die stedy je . tu lah susa jd pompuan tatau malu nih . terhegeh2 kan ? agagga . so wat ??? tu ke nak gtaw . ha !! aq lupew . na taw tak satu rasie ? semalam kan , aq mmpi die doe . agaga . suke nye aq !!! hihihi . bangun2 hepi je . senyom sowg2 cam org sewel . haha . mimpi ape ?? ade la . k la papai . 



mizz_Lowly

akmal ,



salam , awak da juh da dr sy . xpela . sy akn g tk slmen2nye dr idup awk . tc . 
blja wajin2 . salam . 

sy sedey r awk mjuh . p xpela . sy xnk pkse awak lw 2 awk na juh an dr
dr sy . k la bye . sy xad mOod . 

awk dlete la num sye . ps ny sy xan gngu awk . sy akn juh dr awk . 
biaq awk ase slese lw cdey bg sy xpela . ilang lg kwn sy . 
sy syg awk .! tc . salam . 



assalamualaikum . awak terlebih dahulu saya mohon maaf andai nya saye menyiarkan secara langsung meses awak kat sini tok tatapan umum . saye ta penah ade niat nak malukan awk pon . agpun sape je la yg kenal awak kan . akmal saya ta pernah langsung ade niat tok jauh dari awak . p awak je yang jauh dari saye . awak rase sedey an ? cam tu la saye rase dulu . saye tahu awak bizi keje . p org lain pon keje gak . bley je meses saye . dr awak . lagsung tak . lau ade sehari satu je kod . hahaah . tah la . saye tak nak campow da life awak . saye tahu saye bkn yang terbaik tok awak . saye penat jage aty saye tok setie cinte n sayang kat awak . p awak wat duno je . lau awak nak pegi dr idop saye . awak pegi la . saye ta penah halang . p lau satu hary nnti awak perlukan saye lagi , lau awak ase saye ni maseh berguna lam hidup awak . carik la sye ,. saye selalu ade tok awak . sayang saye kat awak pon takkan berkurang . p sekarang saye tak nak la mencintai awak sepenuh haty saye . saye taw haty saye akan terluka . jd bia awak yg tetapkan haty awak . k la . :'( . ta sanggup lagi saye nak teruskan , bye thankssssss !!! 

20 May 2011

kaw tahu tak aku sayang kaw ?

assalamualaikum ? kat sini aq na cakap . aq sangat menghargai kawan- kawan yang olwez suppot aq . aq thankzzz glew kat korg . actually aq nak cakap . aq sayang someone tuh . die olwez ade time aq nga hod dek ujan yang sial membabi ngan aku . tapi sapelah aku kan ? sayang yang aku maksodkan kat sini bukan as pakwe makwe p cukop sekadar lebih dari seorang rakan chat . korang paham ? aq tahu korang tak paham kan ? tiap kali aq link blog . die msty akan cakap . aq selalu follow kaw kecik . p aq ta tahu lak sebanyak mane kebenaran kate2 beliau . aq tatahu nape . mang aq sayang die . :)) . p aq . huh ! simpan2 jangan cakap . law aq taceng uh ngan die . ade r someting yang die uat aq jeles . tah . paham2 je . agagag . aq da anggap dak CBOX + dearhaniey + KC as family aq . ade yang kadang2 tu sumew maslah aq ctew kat die . bub pew ? aq bukan anak yang selalu ctew prob kat mak ayah . aq ta anggap mak ngan ayah tu org yang penyimpan rasie . siyez . apetah lagi ustazah kat sekolah . tudung je labuh . ingat baik . ok la kan baik coz dorg tegow . p masalahnyew kan . takkan na uat persembahan atas pentas pon ta buleh ? ta silap aq skolah agame pon tadew la terok sangat kan ? kalau camtu . tapew . ustazah , wat jela PERATURAN baru . sekolah WAJIB memakai TUDUNG LABUH + LELAKI DIWAJIBKAN BERSONGKOK @ BERSERBAN . SEMUA cikgu2 kat skolah tu wajib pakai baju2 macam ustazah pakai . ta leh ade belah2 . PENGHARAMAN membuat persembahan pade ape2 majlis . HARAM membuat majlis di sekolah (dikhuatiri membuang mase) . USTAZAH DAN SEMUA CIKGU2 DILARANG MENGGUNAKAKAN HP DAN LAPTOP(perkare2 lahgow ! ) tak gitu ustazah ??? na sangat kan ??? kan ??? hamek kaw ! agagag . aq ta dapat bayangkan kalau skolah wat peraturan camni  . pasti aq lah org pertame yang jadi serabut dan sakai ! :)))
we , budak tu , lau kaw bace ni kan . aq na cakap , aq sayangss kaw la . <3 . member2 aq yang aq sayangss . tq sangat !!!

18 May 2011

adakah kaw mengerti sayang ? apa yang sedang aku rasakan saat ini ? harap nya kaw mengerti tentang perasaan ini . aku tahu aku bukan lagi wanita yang pernah singgah dihatymu . aku hanyalah angin yang bisa lalu dalam tidur dan jagamu . aq sedar isi hatymu bukan lagi seperty dulu . saat itu aq maseh mampu menyayangimmu , amat TERLALU sayang . tapi sayang . cinta itu sudah lama rapuh . malah telah ditelan arus waktu yang kian menjauh aq rasakan . apekah salah ? bagaimanakah ?

14 May 2011




awak ! saya nak jerit boleh tak ? saya PON SAYANG KAN AWAK JUGAK !!!!! awak dengar tak ? saya taknak hilang awak lagi . saya sayang awak sangat sangat . soe saya tak tau sama ada nak terime awak balik atau tak . saya takod say saked kan aty awak . saya takut sangat lau mende cam uh jadi lagi . tpi haty saya nak sangt ngan awak balik . p saya cume takut wak ,, pape pon saya nak awak tau . saya sayang awak !!awak . tolong jangan tggalkan saya lagi oke ?

26 April 2011


awak . da lame sngt ta dengar sore awak . mizz sangat2 kat awak . kitew mcg ? susa kod . saye anta mcg pagi awak reply malam . n seterusnye . ta pernah nak bertembungkan ? susa nye la na contect awak . p saye ta kesah . asal awak stil sudi reply meses saye pon  da cukop baik bagi saye . awak awak . td kan saye ade bace blog budak tu kan . die ctew sal sowg gurl uh . die na maty syahid . die da daftarkan diri die lam perang apetah . katenye hari selase . tarikh terlupew la pulak . senangnye la kan  die na maty syahid . untungla dok PALESTIN . senang2 ALLAH bg maty syahid (tu pon lau ikhlas la kan) . erm . awak saye pon ade niat gak cam die . p saye ta mmpu ag . belom cukop kuad . awak2 . saye sayang awak ! saye na pelihare n jage sayang saye kat awak pai bilew2 . lau awak tinggalkan saye . ade perempuan lain pon saye ta kesah . saye tetap sayang awak . tak pekan . saye da bosan la ulang mende yg same . saye harap awak paham . haahaha . saye ni pelik la wak . kejap ok kejap tak . camne lak saye na tetapkan iman saye . asek berubah2 je . geram la pulak . erm .. k la awak . saye rindOOo awak . assalamualaikum . angen , tolong sampaikan salam rindOo saye pade budak tOo erk ? terima kaseh ! 

25 April 2011


kenape la asek aq je yg kene ? burok aq die nampak . burok org sedaye upaye die tutop . da kene tipu ngan BELIAU pon still ag percaye ngan BELIAU . walaupun aq ta penah nak buktikan ketidakjujuran dalam setiap kate BELIAU (yang  pertama), tp da banyak kali aq mengingatkan . JANGAN ! JANGAN ! degil . erm . bukan na jadi ANAK DERHAKA la kan . tp , btol la . dulu aq tadew pon nak soh sape2 anta . skung nak soh2 aq anta BELIAU (yang keempat) asal ? da r BELIAU (yang keempat) skew wat langsi ngan aq . ingat aq skew kew ??? tdi nape la die asek na kate aq ni skew bising blew wat kejew ? aq bising kalau soh anta BELIAU (yang keempat) tOo . bub dulu aq ta penah la soh sape2 anta . alasan die tempat uh jauh . beh tempat aq dulu dekad r ??? basikal pancet ? p pam la . dulu beskal aq osak bley je la aq g jalan kaki . ade sape anta ?? tadew kan ? yela . sume keje aq membebel dulu baru buad . padahal penipu . lau die soh wat keje mmg la aq akan kate kejap . takkan nak ckp ye mak ! tp aq ta muncol2 ag la die bising kan ? pahtu still ag nak kate aq pemalas la itu la ini la . paztu saje je die bising2 hempas2 pintu tunjok kat suami die . bia jap g aq kene basuh , bagus2 . bagus sagat tOo . buad la lagi . BELIAU (yang kedue) isap gam+isap okok+ponteng skola(da dapat suran amaran dan ibu bapa diminta datang ! ta menyusahkan kew ? na hadap mukew cikgu ngn perangai anak cam setan ?? )+slalu kua+skew menipu = baik ke ??? baik sangat la ni kan ?? anak yang baik ??? yang die banggekan tOo ?? yang ni kew ?? better aq la . yg skew abezkan duet dari dapat anak osak akhlak cam tOo . pe duet ley carik  . osak akhlak ?? malu mkew taw ta ? aq beli buku pon nak bising . ape la . buku skolah bising . buku agme lagi la bising . abez sape nak ubah aq ? nak harapkan die+suami nye ? mmg kalau aq tggu dorg , ngan aq2 skli masok nerake bub ta solat . da bape taun wey aq ta penah na ckop kan waktu . bilew aq baru je na didik  diri tok jd baik . da BELIAU (ketige2) kate aq bajed semayang . ape ni ?? na berubah pon slh kew ? erm . tapenah na trime ape yg aq buad . abez na soh aq jd ape ? anak yg sial ? yang ske lepak ngan jantan2 ? kua malam p clubing ? isap gam , amek dadah ? abezkan duet mak bapak ke jalan maksiat ? tu ke yg die nak ? bia same taraf ngn BELIAU (yang kedue) ? ok la kan ?  abez kan duet mak bapak ngan dapat anak rosak akhlak , rosak akhlak lg baik kan  ? ;agi sempurne kan  ? erm . bagos2 , aq cube tok mengerti situasi BODOH ni ! ta pernah aq paham ape yg die nak . aq blajo da ckop baik lau nak dibandengakn dengan BELIAU (yang kedue) . tp ta pernah pon na . bkn nak soh puji pon . ckop la ngan rase terime kaseh bub da blaja sungguh2 . p ape la yg aq dapat ? cacian . makian . indahnye kan . lau MAK AYAH SOLAT DAN MENDOAKAN YANG BAIK2 TOK ANAK DIE . ni tak . cakap yg burok2 je . na doa mmg ta penh nampak semayang . bkn na aibkan FAMILY sendiri la kan . tah la weyh . penat . betol la kate die . aq anak yang menyusahkan . dari kecik sampai besar aq jela yang jaad nye . lenkali REALISASIKAN la ape yg die nak . katenye nak tanam aq idop2 n nak buang aq lam sungai . t bg aq ubt tdow . buat la ape yg die na buad . bia tenteram sked idop tu . sekian terime kaseh ! 

24 April 2011

awak , ow awak !

assalamualaikum ? awak , awak skew pakse saye ek ! poke pale lelaju taw r . pusing 360 dajah . hahaha . ta skew la mam ubat . PAHIT taw tak !!! na tekua balik la . wek ,,,,, ... awak . td saye da mkn ubat la . 3 jenis ubat . saye termakan lelebey jewp . bio cepat baik . pale pon da ta betol ni . awak . pas je saye cakap ngn awak , saye sayang awak ag , awak macam da ta nak kawan ngan saye lagi je en ? awak ta sukew ngn saye ke ? saye pon tatau camne saye ley cakap camtu kat awak . saye cume tak nak awak jauh dari saye . tu jewp . awak td saye g kusrus . ha!! ramai . saye ni da la pemalu sejak azali . hahha . AWAK !!!! saye na GiTaU KAT SUME ORANG !!! SAYE SANGAT SAYANG KAT AWAK !!! SAYE SAYANG AWAK SANGAT2 !!! saye tau satu hari nanti awak kan pergi jugak dari idop saye . saye da sedie tok hadapi sume tu . saye bukan sayang awak saje2 suke2 kat mulot . so  , lau saye ilang awak . awak tetap saye punye . awak jd milik org , saye tetap redha dengan ape yg ALLAH da tetapkan . mungkin tu hak awak .  tu yang TERBAIK allah da janjikan tok awak . awak papepon thakZz taw bub still ag sudi mek berat sal saye . gudnyte awak . saye mtk maaf gak bub menyesakkan INBOX awak ngn meses saye . ok ? awak tC aw !! muahXXxXXx !!

23 April 2011

awak , kalau la kan satu hary nanti  . saye saked then kne tahan kat wad . pahtu awak teman saye . awak suapkan saye . awak nyanyikan tok saye . awak dok seblah saye . sweet sangt kan ? maybe thats memory yg paleng indah akan saye lalui ngn awak :) . org akan kate saye bodow . kan ? bub bayangkan mende camtu . p hakikat . semase saye sehad awak ta pernah uat saye camtu . time saye saked baru awak na manje2 ngn saye . luangkan mase tok saye . saye slalu tggu saat2 tu taw ! saye sayang awak la . p saye tak mmpu nak memiliki awak . mugkin sbb saye ni cume sapelah kan tok awak ? ta bernilai . mgkin gak ta penah wujud kan ? awak saye sedar , kadang2 kecantikan tu menjadi kayu pengukur lam sebuah perhubungan . mmg ta semua cam tu . p segelintir sajewp . sbb tu saye ase cam . KECEWA bilew saya dilaherkan tak lawa . thats yang buat saye pker sampai skang . mereka kate manusie tu same . same hanya pada pandangan ALLAH , tp berbeza dengn manusie . mereka sukew menilai an ? tu la sbb nye . tah la . tadew ape yang saye harap dari awak . saye cume nak sayang kat awak . lau awak ta sudi terima saye balik tapew . sal kan awak ta jauh dari idop saye . tu je saye mtk :'(  , saye takod bilew awak jauh , awak bawak sekali semangat saye . saye tau saye ta mampu berdiri tanpe awak . awak . maafkan saye !!

20 April 2011

siapakah 'beliau' tu ?

assalamualaikum . haip =p .. awak tanye saya sape beliau tu kan ? awak na tau ke sape beliau tu ? ala . ta penting la wak . p saye sayang awak !! saya sayang awak lgi tau . haritu saye kate saye nak lupekan awak kan ? p saye tak ley lupakan awak . betulla ape yang awak cakap tu . saya akan meses awak satu hari nanti . erm ,, awak , saye miZZZz glew ngn VOICE awak . haha . comey ! macam katoOon , syutt !! diam je . hehe . saye tau msty awak de bace entry saye nikan ? bagus la  . saye nak awak tau saya sayang awak ketat2 . mungkin sayang saye kat awak da tadew lagi bermakne cam dulu coz yela , saye ni da ta layak lagi na ade lam aty awak . p saye harap satu hari ti saye dapat dok lam aty awak ag ! agak2 maseh berpeluang ke saye ? tok rase cinta n kaseh awak cam dulu ? awak . len kali keje aty2 aw , pandang depan . t xcdent ag . t apelah yg ilang . hahah . awak , awak ni jaad n ta adel tau ta ? awak ckp nan saye jgn abezkan kedit kol awak . padahal awak kol saye tu . tape plak en ? bape banyak lak kedit awak abez tok saye ? tanak lak awak pertikaikan ? sepak lelaju kang taw r . awak . skiung awak da taw en sape BELIAU yang saye maksodkan . BELIAU tu adelah awak !!! <3 . saye maseh layak kan tok sayang awak . mishhhh u la  !!

19 April 2011

tak pernah aq jangka :'(

we . erm . baru aq tau . td die begitu jujor lantas berkate lansung ta pernah ade perasaan kat perempuan , abeh tu selame ni ? DAMN !! <<< aq terlalu bodow . aq da anggap . mmg memule ag die macam tu . aq ta nak r ctew lelebey coz aq ta berhak pon ke atas die en ? cukuplah , cukop . aq mmg wat keputusan yg bijak ! lau aq ta ckp cam uh kompem die takan gtau aq cam tu en ? sesungguhnya allah nak selamatkn aq . alhamdulillah . p ape pon aq still menyesal . agak la . seb bek aq ta sayang die cam aq sayang dak tu dulu lau tak . msty aq an ase cam . separuh jiwaku pergi . buad lan , lau terbace . kecik na mtk maaf . selame ni kecik anggap lan mcm2 . p tanggapan kecik btol en ? seb bek la . ape2 pon kecik na mtk maaf la selame ni lau de terkasar bahase . soe la lau kecik remove lan , kecik saked aty . lenkali lau ta boley sayang kecik jgn wat2 syang kat kecik . <<< terseksa la aty kecik . even kite kapel just maen2 jewp . erm . smoge lan bahagie ngan idop yg lan plih .tQQ la .

17 April 2011

kawan ke ?

hey ? suda lame kecik ta update . bersawang sawang dah . eukkkk !!! jup2 . na p bersihkan . na ilabg2 kan sawang uh . semak la . ok . start . pade hari sabtu yg lepas . kecik g kem . kat hulu klang . best tp aktiviti mmbosankan coz just 2 hary jewp . herm . p ade story na ctew kat cni ! still remmber my bestie ? yup . story about die again ! "bestie" ?? yah ! tatau la ape tah , taw la kan die kan da kapel due kan . bkn aq na campo la kan hal hidop kaw . p kaw da ta hiraukan aq . malah kaw pergune kan aq . mmg tiap kali aq PUBLIsh about you , mmg story yg same jewp en ? aq tatau da na kate camne . kaw selfish la sayangs !! kaw tinggalkan KAWAN kerane PAKWE . agak2 lau aq tinggalkan kaw kerane aq bley ta ? aq bia je kaw pijak pale aq . penah ta aq berkasar ngn kaw ? penah ta aq tinggi sore ngn kaw ? ta penah . even aq mara skalipon , aq just wat mkew je kod . tu pon kejap . bub tanak kaw perasan yang aq tgah mara kat kaw . bukan na ckp pe . mgkn org tgok aq lelebey ngn kaw . cam pakwe maybe . p senanye tak . kitew da kawan lame we . dari kecik . skung kaw kirew ar umo kitew da bapwe en ? kitew da besar . kitew lak BFF . mmg tak la lau aq slalu tersentap ngn kaw . kaw selfish sangat en ?


aq bukan na kate kaw jaat la kan . p nset kat macd haritOo kaw soh aq amek an ? de mat keling nih tggal nset die kat atas meja . tuannye p amek ape tah kat kaunter . time kitew na balik kaw nampak n then kaw soh aq amek . aq ckp aq ta nak aq takod . kaw pakse2 aq . hey !!! tau ta dose ?? ala . msty kaw ckp aq pedli ape en ? tol ta ? ok la . lau aq amek ape aq dpt ? lau aq amek msty nset tu kaw punyew en ? aq da taw la wey . kaw ni kejam sngt ! aq mken muak ngn kaw ! da la curang . aq tau la kaw tu lawa  kan ? ramai org skew la kan ? aq tau p agak la kan ? seb bek aq ta amek nset tu , lau tak . msty da kene tangkap . malu la weyh ! dapat kawan cam kaw !!! malu tau tak ??? dalam bas time na balik dr kem uh aq nages kat tingkap . thats y aq ta dok sblah kaw . aq tau lau aq dok sblah kaw msty aq jd tiang elektrik terhormat . kaw sebok gayot . pai . tah . kaw lau mcg , aq ckp pape kat kaw . kaw mara2 aq . tah r . berubah sngt . aq tatau mane slapnye persahabatan kitew ni weyh ? semaken kaw besar depan mate aq . semaken aq nampak kebiadapan+keras pale+skew pijak pale org la kaw nih . bkn la aq na soh kaw berubh  tak ! masalahnye kaw menyusahkan aq . mmg lau kaw mtk tlg aq tolg . bub aq terhutang budi ngn kaw . smpai blew2 pon ta pernah terbayar kan ? g pon kaw kawan aq , takan ta nak tolong kan ? p kaw mtk tlg yg ngarot2 . kaw gatal sgt ngan sume jantan uh asal ? semak la weyh !! jup g da kantoi aq gak kaw carik . aq nasehad kaw soh aq diam . fine la wey ! aq da malas na care kat kaw . lantak kaw la . da banyak air mate ni mengalir . same ade kaw sedar ataw tak ? persahabatan kitew da ta cam dulu . kaw kawan ngn aq just kerane kaw butuhkan pertolongan kan ? da r . suka haty kaw !!!! la kawan ,, 

10 April 2011

apa salah saya ?


salam  . thankss yaw buad teman2 yg kenal kecik . yang sokong kecik . yang kuat kan kecik . thankzz !! 
actually td adeq halau kecik kua bilik . hey ! bilik tu tadew sape2 pon punye . just dulu die titow situ coz kecik dok asrama . skung kecik ta dok asrama so , bilek tu bukan die punye . lagipun tadew sape kate bilik tu die punye . he !! bengang tolla . nape la . aq aq aq . aq je la yg kene sorg !!

awak . saye soh awak marah anak awak tu . die tu da terok . saye bkn na burok2 kan anak awak la . saye cuma nak awak sedarkan die . ye , saye taw awak takod na pkol die . bub anak remaja sekarang ni teruk . ade yang sanggop mmbunoh kan ? ye saye taw tu . p takkan nak biar je . percayalah lau dari sekarang awak ta halang pe yg die buad , nescaye . die lah manusie yang akan merosakkan name kuage dan merosakkan diri die sendiri . dah la die tu ta makan saman ngn sape2 . ce la bayangkan bilew die da besar . lagi la . kita langsung takan berhak untok tegor die . bub die da rase ape yg die buat tu betol ? kan . lantak awak la . saye nasihad , saye mengingatkan awak . pahtu awak kate saye benci anak awak . tadew niat pon ! awak ni ta pernah paham . sal ctew sal anak awak yg sorg tu mesty awak bukak keburukkan saye . terok tolla awak ni. langsung tak nak dengar ckp saye . t anak awak da terok baru nak terhegeh soh sye tolong . time tu saye pon da takkan berupaye na nolong . wak tanggung la sendiri . awak yg salah didik anak awak kan ? saye tak tau la nape ? terlalu banyak prob yg dtg lam idop .satu2 . malah mnyusahkan saye jewp . huh ! sye tau la saye ni nyemak jewp lam kuage awak . lenkali lau waktu tu ley putarkan balik , awak wat la ape yg awak selalu ckp tu . bunoh saye idop2 then lempar saye lam sungai kat blakang kampung tu . bia saye tak hader lg lam hidup awak . bak kate awak saye kan anak yang celake kan awak ? awak selalu ckp . saye bodowh la . ape lah . saye pon tatau na uat camne . lau saye pndai sekalipon , mane de org meraikan kejayaan saye . malah memburok burok dan memprbodohkan saye lg ade la . tah la wak . saye sendiri ta phm ngn awak . saye nak beli buku rujukan pon awak ungkit ta abez2 . ate saye ni menyusahkan . itu la ini la . kate saye skew abezkan  wet awak . padahal saye gune tok mase depan saye gak kan ? tu ha ! anak awak yg sorg tu . pe yg die mtk on the spot awak tunaikan kan ? sbb ape ? sbb sayang sngt ! takod anak tu mmberontak kan ? sbb tu la anak tu ta takod ngn awak . die pijak pale awak . die ta pernah heran pe yg awak ckp . bub awak hanya ckp dan ta pernah nak uat kat die en ? tu la silap awak . awak salah didik anak awak yg sorg tu . pai die dalam area nak rosak dah . bilew ditegow . awak kate susa nye jage anak . p awak pon salah . awak maseh ade mase tok betol kan silap dan salah die kan ? saye tak nak la tgok die rosak bub lau die rosak ngn saye2 skali termasok kene gak . tu yg ta sedap tu ! gpon die adek saye  . saye malas da na ckp banyak ngn awak . bilew saye ngadu kat awak . anak awak uh gini gini gini . kompem awak kate saye nak burok2 kan die . kompem awak kate saye bnci die . tak la wak . saye cume nak awak bg pengajaran kat die . maaff lah awak . saye ta dapat na ungkap semua tu dekat awak . bub saye tau awak takkan pernah nak dengar pe yg saye ckp . g pon saye ta mmpu na berhadapan dan bertentang mate ngn awak . bub saye taw aer mate saye pasty akan turun lau lame2 bercakap pasal ni. disebbkan anak awak uh ! saye rase cam saye ni anak terbuang !!!

09 April 2011

andai kaw tahu haty ini


hati ini ibarat kace yang mudah terhempas . aq siapkan diriku sebagai sebuah kaca yang indah . dalam hati ini . aq pelihara kaca ini agar ia terjage rapi . namun , siape sangke haty ku retak . satu2 masalah datang . kini . haty ku retak , aq sudah tidak ade hati yg sempurna lagi . mahukag kamu mendengar cerita aq ? 

  • tadi , mmber aq kacau dak ni . dak uh namenye aril . die uh ex kapel aq . dalam mase yg same die text ngn aq . die gune ayat POWER die tu yg kononye dapat cairkan hati aq tuh ! yang sememangnye akan cair . p seb bek kerana ego aq selamat dari cengkaman budak tak gune tu . aq ta nak masok perangkap die lagi . aq taw pas ni lau aq still ngan die , PERCAYELAH , maruah dan kehormatan aq pasti tercela . itu sudah semestinya . aq jamin . gpon aq bkn baru kenal die . da lame kod . den , dalam mase yg same die ate die still sayang . den kate die windUu . n ta ley lupew en aq . p lam mase yg same die text nan mmber aq . ta smpai 24 jam . dah kate sayang glew kat dak uh . tgok ??? nampak sangt HIPOKRIK !! aq bkn jeles . n aq ta mrh pon kat mmber aq uh ! malah aq berterime kaseh glew . coz aq dapat tau perangai die yg sebenarnye . aq tatau la nape ade gak laki cam tu kan ? yg bajed diri beliau tu HOD sngt . yg bajed diri beliau tu HENSEM sngt yg akan wat sume GURL CAIR . common la boy . kaw tu apelah sngt . bangla ag nsem . bknnye na rendah2 kan n na ctew kekurangan kaw . TAK PON . cume na ckp . sal kaw bajed sngt ??? harap kaw phm la . aq da ta nak tau sal kaw ag . aq takod maken lame aq ngn kaw . hilangla KEGADISAN aq . 
  • dak uh yg da ptuz tu . salah aq gak en ? p takan la en ? asek na slah kan aq . asek na cari burok aq . aq taw la kaw keje . mst kaw da jumpe pengganti . tadew ape la yg aq na ctew sal kaw . aq pon tatau da na ckp pe . bub aq tau aq mmg da ta wujud g lam diari idop kaw . so wat pe aq na ctew sal kaw . tah2 kaw pon da ta kenal aq ?? 
  • dak CBOX ??? huh! ape la . mentang2 la jd KAPEL CYBER ! lau kapel cyber leh layan lam cyber je p kat luar berpoye2 . pe la kaw rase ? saked kan haty ??? oke ! tapew . aq da biase la !!! buad  la lagi ape yg kaw buad tu . teruskan jela !! aq da tak nak taw g sal kaw . skew la sngt saked an aty aq . bkn na ctew keburukan kaw . p sal kaw berkire sngt ngn aq . susa sngt nak kol . aq ley je kol kaw . aq baru kenal kaw p bape bayak da wet aq abez ??? erm . tayah ctew . mmbazer je !! nyesal lak . tau2 wat relationship ngn someone . oke ! da takder kan ??
  • kaw lak !! ag r . time susa carik la aq en ? mtk tlg selesaikan prob kaw uh ! p kaw ade ta hargai aq ?? ta . haritu gadow g mtk tolong aq . aq mtk tolong kaw , sal kaw ta nak tolong ? pape la . kawan ke cam tu ? skung da baik ngn awek kaw . tegow aq ??? HARAM la weyh , wat2 ta kenal ag ade r . 
  • beliau ?? da ta ingt aq ? pent je aq mtk maaf kat beliau dengn harapan beliau terime aq balik . n soh app FB . p ?? huh ! malah lgsg haram lupew name aq . ape la yg sial sngt pai beliau lpew name aq ?? 

aq ase ni je kod . malas na ctew pepanjang . details2 . buang mase jewp . bkn korg phm en ? aq cume na ckp . aq tatau nape pompuan cam aq asek dimainkan jewp ??? penat la weyh ! tatau la pe yg korg nak senanye en ?? aq taw la aq ta lawa . lau da taw ta lawa jgn la dekad2 . tayah la na bals2 dendam !!! aq harap idop korg dilimpahkan rezeki yg melimpah ruah oleh ALLAH SWT dan diampunkan dose . :'( 

02 April 2011

kewchik oppa

weyh engkaw . blew aq na dengar kaw cakap kaw nak maafkan aq ? tggu bebetol aq diambang maut ? atau saat aq nazak malaikat maut mencabot nyawe aq tercunagp2 ? itu ke yang kaw harap ? kaw harap sedemikian ? nape ta doakan sajewp . suda lame aq mengubah care aq yang kaw benci . aq bukan lg kecik yang dulu . tok aq berubah bkn senang . p skurang2 nye aq da mencuba yg terbaik tok diri aq . kaw , aq taw kaw da bnci sangat2 kat aq . pai aq tegow . kaw wat tataw jewp . mgkin saat aq berhempas pulas mempertahankan diri , orang sampaikan kat kaw . mungkin kaw tersenyom ? gembira mendengar perkabaran aq yang tak akan kacau kaw lg . wey kaw , aq menitiskan air mate . mohon pada yang esa , agar dibuka kan haty kaw , tok menerima maaf aq . maaf aq mungkin selayak nye di same tarafkan dengan sampah ! mungkin <<  mmg itu kan yg kaw anggap ! wey , aq tataw sampai blew msty kaw na wat cam ni . aq menanges , menyesal atas ape yg aq wat . p kaw stil ta nak terime . bila hatymu akan hilang ego itu ? aq maseh mengharap , sampai maty aq mngharap kemaafan dari kaw . semoga maseh ade ruang tok aq perbetol kan kesilapan lalu . dan kaw terime aq balik . wey << kaw mmg baik sangat ! aq skew glew genxx ngan kaw (sblom jadi mendew nih) . p blew da jadi hidop aq . ta lg cam dulu . ramai sangad yg membenci . semoga allah itu mendengar doa ku ! amin ~

buat anda !

assalamualaikum . buat anda yang dikasihi . ta pernah aq pinta , tok kaw menyayangi aq . malah aq taw kaw senanye ta pernah sayng kat aq . hanya kata2 mu saje yang langsung ta kukuh tanpe bukti . suda2 la bersandiwara anda . suda bosan mendengar kalimah sayang . bagai angin lalu yang langsung tidak meresap dalam hati ini . anda , suda saye kate kan tadi sayang yang anda ungkapkan hanya menabur pasir dipantai , ta pernah lekad dek angin yang selalu meniup . lalu , anda . berfikirlah sejenak . hapuskan kate2 sayang mu itu . ta pernah lagi beerti dalam hidop ini . anda hanya membazir waktu anda . padahal kitew selayaknya menggunakan mase itu , kerana mase itu emas . anda , lau anda sanggop lupuskan kate2 sayang make anda juga boley menbenci saye . kerane ape ? kerane saye ta pernah dengar lagi makne sayang anda tuh . ungkapan sayang anda umpama <<< ???? layak di lempar . kerana ape ? kerana aq ta perlukan lagi sayang mu itu . kalau dulu aq langsung begitu mengharap . tp bilew itu berlaku , maka aq tekad kan hati agar jgn sesekali menerima sayang anda lagi . anda , lau anda membace ini . saye mau anda taw . lupew kan saye . saye da tak nak jd pengganggu hidop anda walaupon anda kate saye langsong ta pernah ganggu hidop anda . tapi anda , mulot berkate , haty menentang . maka , ALLAH sahaje yang taw ape yg tersirat dan tersurat di haty anda . moga ALLAH merahmati anda walau dimana saja anda berada . terima kaseh diatas kasih sayang dan sayang dan perhatian anda tuh . !

28 March 2011

maafkan aku .

Post ini ditujukan kepada Dak Kecik.....

Baca dan pahamkan apa yang aku tulis ni.......tiap kali aku masok room je...
nmpak ko mesti spam2 tu apehal....??? tu yang jadi persoalan aku tu!! dulu aku penah gak wat cam ko tu....tp bukan alasan aku sebab xde kawan...setakat suka2 je...tp skang aku dah ok kot....dan skang ni....yg bebudak ni tegor kau....apasal kau g maki2 xtentu pasal....ko sedar x sedar!!! yg aku paling marah nye...aku tegor kau...skali mak bapak aku ko perbutuhkan an!!!! mak bapak pantang kalo orang wat main ni....!!! kalo nk berkawan...ada caranyee.....tp cara kau tu...1000 kali ko wat...makin orang menyampah kat kau..ko nk mintk maaf ngan aku...huh....aku tanya kau....bape kali aku dah nasihatkan ko....jangan kecik...jangan...betol x????
tapi yg ko ni kepala batu sangat ni kenape? ko terang kan sikit....aku x unfriend ko dari fb aku pon dah cukup untung la....snang je manusia ni...wat salah mntak maap...ko patut rasa hormat kat akak2 dan abang2 ko ni......diorang bg support kat ko untuk berubah....kalo tekanan....nak maki orang xtentu pasl bukan caranya dik....
ingat...jangan pikir kita hebat...ada yg lagi hebat dari kita...jangan pikir kita hina...ada yang lagi hina daripada kita....ok....bukan susah nk jadi susah...bukan senang nak jd senang...ko pegang ayat ni...insyallah...boleh jd pendorong kat ko kecik..tu je aku nk cakap........salam.....








korang . aq na berubah . aq taw korg bnci aq . salah aq . KEWCHIK OPPA , kejam sngat kaw layan aq camni ! hine sangat . rase cam maruah aq tah kemane hilang nye . aq penat tebalkan mukew , campak jauh2 ego aq ke segenap pelosok dunia . p jadi cam ni lak jadinya . kaw gertak aq . wey pe aq mtk dari kaw . kaw taw nape ? aq  wat duno pe yg kaw tanye ? bub aq taw lau aq jwb kaw takan sudi lg trime aq . en ? aq taw kaw byk adek . depa sume bahagia ngan hang . aq pun na jd cam depa gak . TIGER sudi jwep trime aq . mgkin aq rase die pk ta semua manusie trlepas dari wat salah . so that die taw . lau kitew da berniat . kite akan buad just tggu mse jewp . aq cume mtk tolong korg . weyh ! aq da remove dr in sane just semate na jauhkan diri aq dari situ . p aq ta mmpu . kadang2 aq tewas nan air mate aq sndiri . aq rndu member2 aq . korg ta paham !! korg taw hidup korg je . hidup aq ?? ta pernah lak korg terpk na bantu aq . tolong aq tok berubah . (BODOHKAN AQ NA JD MUJAHID DIJALAN ALLAH ? TATAU LA BETOL KE TAK AYAT NI. P NI LA YG AQ HARAP !! RAMAI YG GELAK DENGAR NIAT BUDOH AQ . P TAH R . ) semoga harapan aq tercapai . aq mtk korg tlg aq . aq pent la nanges . :'( .... ... 





27 March 2011


sesungguhnye beliau kte beliau maseh lagi menyayangi aq . adekah aq maseh lagi menyayangi beliau ? yup :) . mmg aq maseh menyayangi beliau . cume aq sengaje tahan haty aq dari terus mencintai beliau . kerane ape ? aq takod aq akan terus menyakity beliau . sesungguhnya ketika bersame beliau aq bahagia namun hatynye terus terluka dgn aq . adekah aq sedar kebodohan aq ? melepas kan cinte yg ade ? memang aq sedar . ketika aq maseh bernyawe . sesungguhnye aq ingin sekali memiliki haty nye sperti dulu kala . tapi , "aq maseh belom sempurne tok mencintai dan menyayangi beliau ." adekah aq rugi ? memang aq rugi . melepaskan beliau yang sungguh baik . p kerane beliau baik lah make aq lepaskan die . cukup sudah aq merase kaseh sayang nye . aq cukup terharu kerana beliau sangat mengasihi aq , suda cukup aq menjadi pengemis dalam hatynye . izinkan aq hidup dengan dunia ku wahai beliau ? mmg tidak cukup ampuh diri ini ingin hidup tanpe cinta , tpi ape daya , aq juga manusia biase yang tidak sempurne . maka . aq serahkan segalnya hanya pade yang ESA . aq tau YANG ESA itu menjanjikan yang terbaik untuk ku :) 

25 March 2011

awak kate terserah kat saye ? saye ta pernah merelakan , cuma saye belajar tok benci awak . saye taw haty awak ukan tok saye lagi . semoga kebahagiaan milik awak ... kecik sedey aryni ramai yg naikkan name kecik at dearhaniey . kecik da mtk maaf p dorg cam ta maafkan kecik . hanya allah yg dapat balas perbuatan mereka. nauzubillah . salam . gudnyte . tgn saket .

24 March 2011

accident yang ta disengajekan :((

 pada tanggal 23/03/2011 , kecik telah terlibat dengan kemalangan . [sikit je p ctew nak gempak , bodow !] al-kisah bermula begini . kecik na p skolah lame na p amek magazine . memule suwoh atuk . atuk kate ok . p sblom tu kecik p itot member kecik g skolah die at TTDI . atuk kecik bising . die kate kecik menyusahkan la . kecik buli die la . anak ngan bapak same je (atuk yg ckp) . die maki2 kecik kate kecik ta gune . wat de hell ?? ingat kecik takod sangad r ngan die . siket pon ta goyang . ta sedar diri lak . awak tu da tue , bawak2 la mengucap ye tok . ta lame lagi kubur menanti (ta perli p hakikat kan ?) pahtu , kecik da nanges2 da . da r kecik da janji ngan member na datang sane . kecik rindu tat dorg , dorg pon rindu kat kecik . pahtu kecik tanye lak ayah kecik . ayah te ta bley . bizi la pape la . (padahal ayah ate paz ni da ta bizi ag , tipu jewp ) . bengang tolla . pahtu jmpe mmber jup , nanges de[an die mngadu sal kesebokan ayah . air mate berjurai2 turun , maka si kawan ni takdi yg sanggup bergadai nyawe demi sahabat tercinta maka menyuarekan satu pendapat . naik motow ??? wat . dengan takdew lesen nye kitorg lanyak motow pai 50 KM gak r. jauh kod , da r mtow tu ta pernah di servis . bapak glew doe . sumpah ! keje bodow . extrem r tu  konon2 nye . hak .. 
saket doe . waktu na kona le paser . terambek lajak lebey , maka dengan izin allah jatuh terseret lak mangkok ciptaan allah ni . ade lak mamat askar datang memberi bantuan . die tanye ade lesen tak . kami pekak kan telinge butekan mate . wat dunno jewp pe die tanye . konon2 pekak r tu . hahaha . pahtu kitorg blah tok g ke destinasi yg dituju . mgkin da TERTULIS KAT LOH MAHFUZ tayor lak pecah . seb bek aq bawak wet lebey doe . pahtu memule tu tersadai kat tengah jalan la gak en . ade lak mamat india 2 org ni tolong , pahtu member die budak melayu datang . bley plak die gelak2 tgok kecik n member nga saket . siot tol . pahtu wat2 lawak slumber lak panas hati ke deRr ! tapew2 harni hari kaw . sok ari aq lak en ?? wakakkaka . balik uma mak bising . pekak kan tinge nyorok lam bilik . ingat die tatau . upenye kak sedare g bg tau . nyesal lak mtk tlong die . ta ley diharap langsung !!! bodow ! tanak mtk tlong kaw lg ! kaw datang pun ta dew gune . wat semak mate jewp . n menyaket kan aty . seb bek ayah ta mara . lega haty lau tak entah la . pahtu malam tu abg sedare datang . ni ag sekor wat semak mate . da datang na nasehat2 lak . kaw cakap macam kaw ta penah uat lak an ?? lenkali lau na tegow org pastikan diri kaw tu betol baru leh sound2 aq . hesh !! babi tol la kaw ni amin !! mentang2 kaw da besar na bajed lak . pahtu na pukol2 luke aq . dulu kaw tu melawan cakap mak kaw . kaw na lempang mak kaw depan aq . kaw excident sape yg tolong , mak kaw en ? kaw ta sedar ?? kaseh nye mak kaw kat kaw ? kaw da besar panjang ni baru kaw na hargai die . so ta salah lau aq na uat gak an ? t aq nyesal lah . aq jatoh aq yg saket . bukan kaw . dulu kaw waktu saked , sket pon aq ta sentoh aw . ingat tuh !! tgok . aq excident mak aq wat bodow je . ha . aq lagi sades taw . sedey taw ??? ni aq baru amek pic ni takdi . memule tarok bawah aer mmg pedih glew na maty . pahtu paz sapu iodin ag r. p kurg sket la . tah r . tadew la terok sangat an ?? luka aq ??? 


 

aq harap cepat la baik , tanak tempang2 p skolah . malu doe ! hak2 . doakan kecik ok ? tQ fren :))

22 March 2011

aku yang bersalah

entah kenapa sukar ku lupa ,
bayang wajahmu , 
berulang kali ,
aq hindari namun kecewa ..




maaf . memang saye tak leh na lupa kan awak . maaf kan saye . mungkin da sampai mase . tok saye lupakan awak mal . saye ta sampai haty na bia haty ni kecewa . saye ta nak menanges lagi . setiap hary saye tggu text awak . p . hahahhaha . kosong . jarang benar kitew msg . awak semaken bizi nan keje awak . mgkin mase tu lah saye perlu guna tok lupa kan awak . saye buang nombor awak . saye ta tggu mcg dari awak . mampukah saye ? tah . mase je penentu segalanye :( . hari ni saye tggu mcg dari awak . awak op ncet . saye tataw awak da balik ke belom . ermmmm . saye takan kacau awak ag . mgkin lau awak free , tetibew awak mcg saye . n awak ate saye smbg . saye redha jewp . saye trime semua yg awak na cakap . walaupun haty saye menahan sedeh . semoga waak berbahagia tanpa saye mal . pergilah kaw dari ingatanku :'(

21 March 2011


awak . awak . semalam bukan org tana angkat awak kol . p . soe . owg baru jewp paz nanges . owg teringat kat awak . da due ary ta contect . ingt awak bebotol nak merealisasikan ape yg org mintak . smalam la . org tetibew je nanges . aer mate tetibew jewp kua . saye ta sedar pon . waktu tu saye at bilik nga uat pe tah . ala . salah saye . saye bodoh r . tak leh na lupew perasaan saye kat awak . saye pun tatau nape . tu r . saye ta paham nan diri saye sndiri . time org tu sayang saye , saye cubo tok sayang die . p bilew da tadew pape hubungan waktu tu la . cinta saye tak leh hilang . IDIOT !!! hesh .. maaf sal semalam . saye ta sengaje . smlam saye ngadu kat member saye sal saye rindu awak n ta contect nan awak . tu yg saye nanges uh . herm ...... samoga awak bahagia tanpa saye . 

20 March 2011

tentang kamu



we . kitew kawan bukan sekejap . da lame . lebey dari 10 taun kan ? selame tu la adekale nye kiew gadow , masam mukew . p tu memang tak lari . kitew sebagai manusie memang banyak uat silap tanpe disedari . aq pun da banyak makan aty nan kaw . terase ,, kadang aq slow talk . kekadang aq bg surat . kadang2 aq bg kaw meses . bub aq tak ley nak cakap face to face . lau tak . air mate aq akan mengalir . aq penah cakap en ? haty aq rapuh ? sebab tu lau kaw wat salah aq diam . aq takot kaw makan aty law aq tegow kaw . p na uat cam ne . lau aq diam , kaw maken lemak . tah . tiap kali bufday kaw . aq bg hadiah . siyez ! sumpa ! bukan na bangge en p kaw cam ta pernah na hargai barang tu . pahtu time bufday aq , kaw ta penh bg hadiah . tu aq ta kesah . aq taw kaw tadew duet . slalu sengkek gak cam aq . p bilew tyme bufday pakwe kaw ley plak en kaw bg die macam2 ? mahal plak . aq sengeh tgok kelakuan kaw teman . padahal haty aq terluka . kaw abaikan aq demi die . padahal kitew dulu yang same2 tempuh hidop . kaw kenal die pun baru gak en ? jadi mane kaw letak aq sebagai kawan ? aq ta penah harap pape wei dari kaw. cukop la kaw jadi kawan paling baik lam dunie yg sanggop tolong aq time susa :) . mekaseh aq sayang kaw !! p nape kaw . tah :'( .
aq rase cam kaw da ta perlukan aq lagi . kaw selalu pergunekan aq . perbodohkan aq . aq diam . aq ta mampu na cakap ape . aq ta leh na burok kan kawan baik aq sendiri . aq sedey . aq takot !!! kadang bilew kaw ajak aq kua senanye kaw ade muslihat an ? kaw senanye na p jmpew pakwe kaw en ? pandai kaw ayat aq . cakap mmber kitew ajak jumpe aq . memang die ajak jumpe aq n kaw pun na jumpe die . p kaw senanye bukan nak jumpe kawan kitew tu . kaw lebih tok jmpew pakwe kaw . kaw sanggop bersusah demi die . tapi aq ta penah tgok die bersusa demi kaw . kaw janji nan aq cakap time exam ta mow jumpe die . seminggu beb . maka hari tu pun bermula perjanjian kaw . dan aq lepaskan kaw pergi . p bilew time exam . aq rase tiap hary kaw jumpe die . kaw cakap kaw bizi ta mugkin sempat tok berdating . p hakikat . law pandai mengampu . aq taw . aq selalu temakan nan kate2 kaw . aq tak leh tgok mmber susa . even haty aq terluka . aq gadaikan jiwe aq tok bersusa demi kaw . aq banyak terhutang budi nan kaw . pai aq maty ta mungkin jase kaw akan pernah terbalas . semoga ALLAH yang dapat balas budi baik kaw :)) . semoga kaw beroleh kebahagiaan di samping kekaseh kaw . tanpe aq di sisi . kalaw perlu aq sanggup tinggal kan kaw dengan die . bub aq hanya KAWAN tapi die PAKWE . PAKWE lebeh pentg lam hidup kaw kan ?

19 March 2011


 

awak semalam awak ate awak nak kol . p tak kol pon harini . p saye ta kesah . saye mmg mara lau awak kol saye slalu . asek awak je kol . p saye tak pon . sian awak kene topap jewp . malah awak ta text saye lgsg malam ni . ptg takdi jewp awak text . mcg terakhir awak "oo" . saye ta rep pon . bub saye taw awak cam nak tak nak jewp text nan saye en ? saye paham . wat pe awak na abezkan kedit awak tok saye . saye bukan sape2 g en ? erm . nape erk ? saye ingt awak ? awak bukan sape2 ag . awak pon da ta ingat saye en ? mungkin awak cuba jauhkan diri dari saye . saye rase la . tah .. saye suka pk ukan2 yg burok tntg awak . jaat la saye ni . p bagus gak lau awak jauhkan diri dari saye . saye takot saye tersalah kate . bakal uat awak kecewe lagi . awak . salah saye bub ta penah halang haty saye tok smpan perasaan sayang kat awak . herm . saye tatau la na uat ape g . FEDUP !!!! saye bersalah saye kecewe . jiwe saye tersekse . "bia die kecewe . dulu die ta penah lak pk ape yg die uat " . hurm .. . awak .. mesty awak pon nak ... takpew la saye tanak pk ukan2 .. saye slalu kacau adek awak (tina) . saye slalu sedey . die sayang awak . awak te die penah de perasaan tat awak dulu . tiap kali saye chat nan die . die macam tah . tatau . saye pempuan . haty terlalu rapuh . tp sape asye kan ? nak halang die . saye pon manusie biase gak . saye ta punye ape2 yang layak tok halang die ade perasaan tu . ag pulak kitew da ta dew pape . ag r HARAM ! tok saye halang . saye . tah na cakap tentang perasaan kang kate saye perasan lah bajet lah . ape lah .herm .. tah . tak tau la nape nan saye ni wak .

18 March 2011

perpisahan bakal tiba


assalamualaikum .. akmal .. perkenalan kitew singkat bukan ?? 
kitew bersame menyulam kaseh .. 
mungkin saye baru dalam belajar tok mencintai awak ..
tapi ta sampai bape ary saye mula menyayangi awak , 
kini awak plak nak pergi ..
sedey saye wak .. 
saye da tersayang kat awak ..
semalam awak membebel kat saye ..
aer mate saye jatuh9 ..
awak kate "awak , kan saye dah cakap jngn nanges ."
cam ne saye ta nanges , mgkin saye dah ta berpeluang lagi dgar suare awak ..
yang comel tu "mal memang comel pon ." 
saye dah agak tu mmg jawapan awak ..
hik ..
sume skrip awak saye da hafal la mal .. 
bukan susa sangat pun na hafal skrip awak ..
"mal , saye sayang awak . macammane saye na uat awak 
jadi macam ta ujud lam hidop saye ?? nanty awak pergi ,, sume nye berubah .. 
saye mesty belajar dari sekarang . saye ta nak nanges . saye tak nak ..
nnty saye sedey ingt awak . padahal awak dah dengan org lain .. 
sye akan rase berdose kalau teros2 rase cam tu lau awak de org lain . 
awak milik org tp saye uat awak cam milik saye ..
bodow tol .. nape la perasaan ni susa plak na ilang ??
ta banyak kenangan saye nan awak ..
mgkin sbb kitew ta rapat kod ..
ape la sangat yg saye penah uat nan awak .. NOTHING !
someting akan hilang bilew awak pergi , 
iaitu semangat saye wak ..
macammane saye nak lalui hary saye macam selalu tanpe awak ?
sapew lagi yg nak dngar prob saye ..
sape lagi yg na uat saye epi ?
sape ag yg na uat saye gelak2?
sape ag yg na uat lawak kat saye ? 
sape ag na nyanyi tok saye ? 
sape ag yg nak pjok saye blew saye nanges ?
sape ag .. sape ag wak ??"




demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas



15 March 2011

buat awak yang saye sayangss

awak .. saye sayangs awak .. p , skung , kitew da tadew pape .. mgkin dulu bub salah saye en ?? saye ta penah phm awak cam dorg paham awak .. salh saye .. saye rndu kat awak .. nak mcg takot .. nsk kol ag r ta berani .. rase serba salah la pulak ,, awak .. saye ,, saye sayang tat awak ag .. mesty awak da ta sayang saye en ?? ne taw .. sape la saye tok org sayang .. saye sedar sapew saye .. lau kapel ta pnh tahan lame .. sbb saye bodow !! sbb saye bongok .. saye ta pnh paham org .. asek org je kene paham saye .. saye slalu dengar sore awak .. sek teringat je .. erm .. saye tatau na uat ape .. blew saye bace mcg wak ,, saye nanges .. saye ingt awak .. saye rndu !! maafkan saye cbb rindu awak .. saye ta pnh terniat pon .. haty saye yg bodow .. smlam awak kol ,, lpas gak rindu .. hek2 .. saye sayang ! even kitew da tadew pape .. p saye da mtk izin awak kan tok rindu n sayang tat awak ..

11 March 2011


erm ,, awak .. nape awak nih ?? tapew .. ye la .. dulu awak janji ..
awak ate lau awak keje awak takan lupakan saye en ??? 
bilew awak keje ptg awak blik mlm , 
awak pai uma kol 1.00 en ?? 
waktu tu awak ok jewp kol org .. awak ate awak rndu la ape la ..
p bilew ..
tah r awak .. da 2 ary en kitew  ta text ..
saye trime blew awak ate awak bizi .. ok ..
p saye ta leh trime blew awak lgsg ta text saye ..
yela ..
saye taw wak ..
mcg saye wat semak je lam inbox awak en ???
tapew ,,,
saye sedar sape saye .. 
saye hine kan ???
awak sayang ex awak mlebihi nyawe awak ..
p awak sayang saye ???
herm ..tayah la saye pertikaikan ..
sesungguhnya saye ta layak tok diri awak ..
lau awak bkn tok saye ..
saye mohon kat allah ,, 
agar awak g jauh dr hidop saye ..
tu je saye mtk ..
tas elayaknye kan saye hader lam hidop awak ..
awak jage diri ..
keje leklok ..
"awak leh gatal2 lau saye da tadew .."

09 March 2011


salam.. awak2 .. awak taw ta saye sayang banget same awak ??
awak taw ta ?? saye windu sangat same awak ??
awak taw ta ?? saye tana ilang awak ???
awak taw ta ??saye skew dgar sore manje awak ??
awak taw tak ??saye skew dgar awak mmbebel ??
awak taw ta ??saye skew sangat dgr awak glak ??
awak comel :))
saye sayang awak bukan sbb tu ..
p sbb saye taw saye cinta awak ..
kerane haty saye terpaut kat awak ,,
awak jangan tggalkan saye aw ..
awak awak ..
lau awak terase nan sume yg saye ckp saye mtk maaf 
saye tadew niat pon ,,
p papepun .. saye sayang awak sangat2 
muahXXxxxXXxHHh !!!
MUHAMAD AKMAL BATISYAH (salah eja naseb r ..)
hik2 ,,

08 March 2011


salam , awak .. smalam sye uat awak nanges . kejam nye saye . ane r saye tau . saye cme mtk putus jewp . awak ate awak ta kesah . p tetibew awak kol balik awak nanges2 . awak kate awak sayangs tat saye . 
ape r . awak glew ! awak senanye ta sayangs tat saye pun . awak sayangs tat awek awak jewp. ye r . hary tu awak kol die tyme awak nga kol saye .. saket nye la aty saye wak . da la iluvu2 .. tapew wak .. saye tadew prasaan senanye .. uat la lagi wak . tdew sape pun kesah perasaan saye kan ??

06 March 2011

menggigil tubuh ini , 
melihat kaw bersamanya ,
tergamam aq tak terkata , 
meraung dijiwa , 
puasku pertahankan ,
cinta kita sejak dulu , 
tapi sayang , 
sikit pun tidak menghargai cintaku , 
sia sia saja , 
pengorbanan dan kesetiaanku ini ,
ku sangka kaw permata , 
rupanya duri paling berbisa ,
ku pasrah dan berdoa , 
semoga tabah jiwaku , 
oh tetapi , bagaimana , 
nak ku bawa jiwa yang seksa , 
ke mana hala hendak ku tuju , 
bila hatiku rindu padamu , 
hendak ku cari tapi ta guna , 
kaw bahagia dengan sidia , 
dikamar sepi aq temenung , 
tebayang bayang kenangan kita , 
tidak ku sangka kaw tergamak pergi ,
saat ku masih perlukanmu ..


awak , kalau dulu awak la yang paling saye sayang . sumpa ! saye mmg sayang awak sangat2 , p blew saye taw awak per BODOH kan saye , sayang saye kat awak da maken sedikit . but tak kan penah hilang sampai blew2 . smlm awak mcg . "samad pagi awak ?" . saye na reply p , saye takot . saye takot haty saye terpaut kat awak balik . saye taw sejahat mane pun awak wat kat saye , saye tak kan pernah benci awak . sebab tu saye cuba tok hilang kan awak dr ingtan saye . saye tak nak pisang berbuah dua kali . andainye ade orang tau ape yang awak wat kat saye n dorg taw ape yg saye buat , kompem2 dorg akan ketok pale saye n cakap saye bodoh . kenape ? sebab saye still sayang awak walaupun awak da uat saye macam2 . mungkin takkan ade perempuan yang sanggup di MADUKAN oleh kekaseh sendiri . da la ber MADU dengan kakak angkat sendiri . orang yg  rapat nan saye (skung da benci! p sket jela) , hesh ! tah . saye pun tatau la kenape saye begitu sanggup menerima . walaupun . tah la wak . mungkin r . da banyak kali an awak cakap die ag baik dr saye . die pandai layan awak . oleh sebab tu saye dengan rela haty (walaupun saket) melepaskan awak dekat die . mmg r . saye yang kenal awak dulu . saye yg dapat awak dulu . p blew awak cakap cam tu , berguguran wak air mate saye . saye tatau la pulak kalau saye ni hanye penyemak . mungkin selayak nye saye beredar kan ? awak maki saye ? saye trime . saye tatau nape , mgkin sayang saye kat awak kuat . sampai satu mase saye cube tok blaja jd org paling benci kat awak . saye sedang cuba . saye doakan awak berbahagia dengan die . semoga kekal eak ? 

03 March 2011


nate anto glow bbi bru tbk hosp bhgie..mu sdp r mki ore sokmo loni mu rsow ar plox..nysal aq pnh gwe gn mu..mmg tk ley smpn rhsio lgsg..lony semo nop lri dr aq kes mu..y mu glow bbi g tlis 2 wat nate apow..tulis psl mu sdh r y gtl tgn nop tls pasal ore lain wat nate apow..cty bln 3 ny aq g pat mu..aq cri mu pah jmpo..mu tggu r..nate glow sggp skew sgt mu wt idop aq hanco gny..tk dop arah tujuan doh..glow2..nysl nyow..bkpow la aq pnh syg ore pow mu..nyesal..tk dop gpow doh la idop aq ni..deh ore tw  semo tak cyow dok kt ku..tk pow ah..mlm ny jgk aq mapuh..jp g dgr ar brte kmtian aq..


haish .. sedey kod , org tudoh aq macam2 .. kaw ingat aq ape ha ??
agak r.. aq maki org ta pnh pai camni .. tu salah kaw , sape yg mule ..
gpon sume yg kaw cakp tu aq tade pon nak tokoh tambah kan ??
aq jujo .. sapew soh kapel banyak2 .. nenek kaw ke ??
tak kan ?? kaw tu yg gatal konek nak sangat kapel banyak .. IDIOT !!
kaw na sangat tunjok kaw tu hebat .. datang r carik aq ..
turun sni at tmpat aq ..
ingat aq takot ?? sket pon ta goyg r wei .. 
kaw bunoh r aq .. bunoh aq pan org ramai ..
bia org tau kaw la manusie plg berani ..
:)))
AQ CABAR KAW 
NIK ARIL HAIKAL!!!!


27 February 2011

saye cume nak awak tahu ٩(×̯×)۶


awak .. da macam macam awak wat at saye . p saye still ag setie tok sayang awak . p saye nak tekad ! saye nak lpew an awak . biar r , saye pduli pew gpun bkn nye tadew org sayangs at saye . ade jep . cume saye je yang bodow . bub abaikan die semate mate sebab awak . saye pun sayangs tat die cume saye lebey an awak  coz awak yg dtg dlu lam idop saye sblom die . awak tau ta ? ade org gelak an saye coz saye bodow sangat . hak2 . memg saye taw , saye bodow . da r . bia r . yang lame tu saye lupew an . skung saye adew yg baru . awak ingt awak tu perfect sangat ke ?? na uat saye cam ni . die ag baik . die ade bile saye perlukan . saye sayangs die . name dia muhammad akmal batishah bin muhammad iskandar¸❤¸ . "awak , awak sayangs saye ta ? awak ta sayangs saye ? nape awak ta sayang saye ? beh awak sayangs sape ? saye sayang awak kew ? tah . awak , SAYE SAYANGS AWAK TAU TA !!"

  aq sayangs die glew vavi ! fulstop . 
tadew sapew leh rampas die dari aq .
sape brani rampas , aq ludah2 mkew die . 
p lau die yg tinggal an aq 
coz gurls lain ,
aq akan trime seadanye . 
sebab aq tau . 
" mencintai tak bermakna memilikinya
../(,")\♥ ♥(".)

.../♥\. = ./█\.
.._| |_ .._| |_ ..

26 February 2011

awak , sampai nya haty awak kan ??

"hana awek kesayangan sy dalam lime2 tu . kol la . tah r . y lain cng je ptuz p hana cuch . huh ! adw cowg 2 pai nak bnoh dry . y ny lbeh twok . tk ley r . clh 1 je coz gdow cmlm . hana slh 1 awek y sy syg . kuat tol die nanges smlm . "


i said :  assalamualaikum , awak sajep je an ? saye taw r kitew da tade pape , p nape awak stil na uat haty saye saket . awak tau y saye akan jelez blew awak ckp cam ue . napew awak ? awak ate bub awak ego . WAJIB kew awak caket an aty saye ?? sampai aty awak an ? hana2 hana ?? ok . saye taw awak na jelez kan saye . p sbb pew ?? lau awak tana layan saye tu hak awak p nape tiap kali text keje awak msty citew sal awek2 awak . saye terase , seolah2 awak bandeng kan saye nan dorg . saye tau saye ta smpurne . saya taw saye sial . saye sedar sape saye . saye borok . saye hudoh . paz awak ate cam tu , saye nanges wak .. saye sedey nape saye ni bodow ?? bodow sbb still sayang kat awak . padahal awak ta pnh pun paham prasaan saye , 









23 February 2011




ah !!! mggu depan exam doe ,, penat :(((  ,,tension !!! cam ne ni ,, tecer yong baru wat ujian tok add math pon kecik gagal .. pasal programming computer pun gagl ,, ni kan pulak exam bebetol ??? hua !!! tolong la kecik .. sapew ade idea ?? kecik takot kecik ta dapat nak back up sume , da r mggu ni asek bizi jewp nan latihan tok sukan .. huh !!!

sedih kod ??

salam , erm .. tade ape pun nak cakap ,, 2 3 ary ni cam tadew mud .. maklom r satu batu besor baru timpa atas pale .. saket aty glew ,, dipermainkan jiwan rage kecik ,, betape !!!!!!!!

19 February 2011



today is my bufday kecik..
bapew sanad la org yg wish ,,
mntg2 la kecik da pndah skolah ,,
tadew lgsg mmber at skulah lame wish ,,
sorg je kod ,,
sedey ..
erm ..
jap ..
5 org jewp ..
kecik ta harap pape ..
cume nak org ingat ..
da mmber sndri pon lpew ..
mmg tak r ..
tapew ..
sape r kecik an ??
erm ,,