02 June 2011

aku memang suke kutok diri aq sendiri .


assalamualaikum . aku nak mintak maaf sangat sangat kat korang sume . sape2 yang ade niat nak meet aq tu asenye . batalkan jela niat korang yang iklaz suci murni tu . sampai MATI aku takkan jumpe korg . ahhaha . aku da mention manyak kali kat hampa . aq tak nak aq tak nak . aq BENCI pade diri aq . so wat pe aq nak korg jumpe aq . tatau la nape aq bersikap biadab terhadap KURNIAAN ALLAH swt . padahal ciptaan nye tiada CACAT cela langsung . oleh itu aq sebagai manusie yang langsung ta rety bersyukur akan meluah kan kate2 kesat terhadap diri sendiri . tak pernah ag aq jumpe ade org FAKER pade cermin macam yang aq buad , aq mang FAKER pade cermin . aq nyampah tengok muke aq . lau aq sendiri pon nympah tgok mukew aq . apetah lagi orang lain kan ? aq jeles glew . ngn BFF aq . nape die (mengesat air mate..) lawa . sume sayngss suke . die lawa . shumell . sumpa jeles . kadang- kadang aq olwez terpiker . la . sal aq dapat kawan macam die ? kang ape lak org kate . ta padan lansung kan ? apela . ta sedar diri . aq taw die ta pernah rendah2 kan aq malah membekap aq n tolong aq waktu susa . p die ade gak tggal aq time die ade kawan lain . erm . apelah naseb aq an ?? nape ALLAH ciptakan aq ? padahal aq ta dapat ape yg macam org lain dapat ??? 



sadis jadi manusie macam aq , aq ni umpama macam nilah . ORANG AJAK G PARTY . THEN , AQ G LAH , SAMPAI SANE AQ DILAYAN MACAM APETAH (padahal jd tetamu jemputan) . ORG BALING AQ NGN MAKANAN . ORG HINE AQ SBB AQ MISKIN . PAHTU DORG GELAK KAN AQ RAMAI- RAMAI . THEN , ORG YG INVITE AQ KE PARTY TU HANYE PNDANG AQ . macamtu la . aq diumpamakan , sangat hine la rase . ha !! ape lah . bilew lak sampai mase aku dapt tggalkan dunie ni weh ?? ta saboq aq !! sakai tol jadi aq . AQ MANG RASE AQ NI HINE (aq kutok diri sendiri) . 
aq ta pernah lagi jumpe manusie yg suke kutok diri die sndiri macam aq ? aq lah org pertama yang ta pernah bersyukor ! << bodow tol hidop ni!!! T_T


mizzLowly
salam .. ta kesah la ape org na kte , ni blog aq . lntak aq la . na uat blog ape pon. nenk kaw susa ke ?? kaw skew pk aq gni gni gni kan ?? ka wpk la smpai lebam ,  smpai kaw MAMPOS pon tapew . aq tak kesah la . huh !!!!!!!

28 May 2011

takde ape lagi yang perlu ditaip .



we , kalau aku mati . aq mati dulu kan seblom kaw ? baguslah kan ? kaw takkan rase susa hati yang aku ni menyusah kan kaw ? kan kan ? we , kalau org lain rase menyesal bila someone ilang dari hidop die . tapi berbeza kan dengan kaw ? kaw lagi suka . malah kaw pasti doakan aku supaya cepat-cepat ? kan kan ? aku rase aku mang selalu buad salah dalam menilai sesuatu . mang aku salah . aku sayang n cinte dengan org yang ... yang pasti mang aku tak layak pon tok die . seribu kali lagi pon aku yang paling teruk . aku tak pernah jadi diri aku sendiri . aku tak pernah confident . org tak hargai ape yang aku buad . kenapa ? sebab aku bukan sape2 . so , org ta penah hargai pon kehaderan aku . teringin sekali aku berhentikan denyutan nadi . setiap nafas . aku bukan org yang baik kn ? aku ta mampu nak bayar segala pernafasan yang kua masok selama aku hidop . aku tak mampu . aku tak pernah balas . ape yang aku buad hanya melakukan kerosakkan di bumi . aku tataw bilew masenye aku mampu jadi manusie yang pandai bersyukur . bilew ?? aku islam hanya pada nama . tp hakikat . aku tak pernah buad ape yg disuruh . malah ape yg ditegah itu aku buad . <<< tadew sape pernah sedar kan aku . aku ase aku tak mampu nak teruskan hidup . terlampau manyak kerosakkan yang aku lakukan . aku takut tanah tak terima aku . aku takut seksa . aku takut ... :'( . tapi . niat aku tok buad ape yg aku nak tak terlaksana bila aku asek pikir org sekeliling . aku rase niat aku hilang dibawa angin . muhasabah diri sekian lame . tak pernah terdetik kat hati . tok , sedaye upaye menjadi manusie yang tabah menerime tabahan dan kutukan dari orang tatkala aku terjatuh kerana mereka . mereka tulah punca . p aku tak leh salah kan dorg gak . dorg ade mulot kan ? biakan . tp . yela . aku sendiri tatau mane kekuatan aku hilang . semakin aku dewasa , semakin aku rase jiwe aku kanak-kanak bodoh yang tatau baik dan buruk . sangat aku impikan  mati awal . aku tak nak wat dose lagi .



mizz lowly

27 May 2011

tolong sedarkan saye !!



assalamualaikum . mudah mudahan antara kalian dilimpah rahmat . semoga allah melindungi kalian dari bala bencana . amin ~ insyaallah . pertama sekali mizz na shakap . mang mizz tadew mud sangat malam ni . tah la . ape nape ? bagaimanah ? ape ? macam2 persoalan kan ? saye tak rase awak suka saye . saya tak rase awak ade perasaan yang same macam saye . saya tak rase saye ade . saye tak rase maseh adekah peluang ? saye tak rase sye layak . saye tak rase awak perlukan saye . saye  , sedar sape saye . awak . sedarkan lah saye dari terus ade perasaan kat awak . saye ase cam nak nages . tatau nape . ttbew je . sumpah arini rase lain . saye rase saked . saye tak rase saye saked aty . bub sape lah saye kan ? tok buad awak suke saye . awak ade hidop awak sendiri kan ? awak pilih sendiri . saye tak layak tok suroh awak ade perasaan yang same macam saye . kenapa TAKDIR tu ta penah menyebelahi saye . bila saye ade perasaan kat someone , saye ta penh dapat balik ape yg saye rase . seolah2 saye memang sepatotnye sorg2 . tah . tatau la ape yg saye merepek ni wak . saye taw awak ta sayang saye . saye dapat rase . insyallah ape yang saye rase tu mang betul2 wujud . camne nak sedarkan diri saye tok ilangkan perasaan kat awak ? saye buntu . due tige menjak ni nape tah . asek ramai je yang nak jauh kan diri saye . dah banyak kod . semue punca dari saye sendiri . terlalu bangang + siyal + skew amek hak org + SELFISH !! hamek kaw !! tu sume perangai siyal kaw taw ta ?? kaw nak kaw je . p org lain kaw ta penah pk kan !!! tu la balasan yg kaw dapat !!! saye , sedey wak . adekah saye akan hilang awak gak ? :'( . saye taw . hidup yang saye nak ta penah dapat . msty saye pon akan kehilangan awak kan ? ermmm ,, camne lah kan ? kalau awak ade orang lain . secare jujornye . saye redha . mudah mudahan itu yang terbaik tok saye .... 



iringan air mate :
mizz Lowly

bukan pura pura cinta kepadamu 
setulus perasaan yang datang 
dari dalam jiwa
hanya engkau saja berajai hati
mengisi kekosongan kekeringan
jiwaku yang tandus sekian lama
pergilah saat duka lara
lupakan masa derita
hadirmu merubah segala
dunia bagaikan syurga
luka dihatiku engkaulah pengubatnya
cintamu yang syahdu satu dalam berjuta 
terima sayang cintaku seadanya 
jangan dikesalkan aku pernah terluka 
hanya pada tuhan ku serahkan segalanya
tiap perancangan suka duka manusia
ditentukannya
moga dikekalkan bahagia selamanya
sementara didunia yang fana
engkaulah cintaku satu satunya 




saya tahu saya tak lawa .. 
saya tahu saya tak cantek ..
saya tahu saya jaad ..
saya tahu saya tak sempurna .. 
saya tahu saya tak memiliki cinta ..
saya tahu saya tak punya apa .. 
saya tahu tadew ape yang nak dibanggakan dengan saya kan ? 
saye tahu siapa saya ..
saya tahu saya tak layak .. 
saya tahu saya cuma kawan ..
saya tahu ... 


mizz lowly 

ape kah yang aq rase kalau ..

assalamualaikum , apekah tajuk enrty ? mizz hanya tulis saje . erm . mizz da ta berdaye la wak . siyez . mang da ta berdaye . da penat la . mizz tatau ape yang mizz mahukan sebenrnye .

ape saye rase kalau orang yang saye sayang tak sayang saye ? 
ape saye rase kalau orang yang saye suka tak suka saye ?
ape yang saye kalau orang tu ta anggap saye wujud lam hidop die ?
ape saye rase kalau die ta anggap saye pape pon ? 
ape yang saye rase kalau die bnci saye ?
ape saye rase kalau ade orang skew n syng kat die ?
ape yang saye rase kalau ...

mizz , dah la tu . kaw ta layak tok sayang org ? kaw lupe ke ?? kaw ta layak TA LAYAK ! paham ? kaw ta layak tok sape2 . emm . mang mizz ta layak pon na sayang sape2 . mizz mtk maaf bub sayang die . mizz mtk maaf bub susa kan die . mizz tatau pon ade org skew n sayang kat die . mizz sepatotnye WAJIB padam persaan yang ade lam haty mizz ni . mizz sakai la kaw ni !! sakai taw ta ?? kaw sayang org p org ta sayang kaw pon . kaw patot sedar sume tu . kaw tu da la suka nyusahkan hidop org . perasaan tu la punca segalanya . org lain takkan dapat susa lau kaw ta wujudkan perasaan tu . paham ? ingt mizz . ye . mizz ingt . miz ta layak . mizz mtk maaf la kat die . ag skali mizz mtk maap . mizz ni ,. tah la . nape tah mizz syng die . mizz ta pahm ngn diri mizz . maafkan mizz , 

26 May 2011

bila dia berkata begitu ? aq ,, tersentap . memang , selama ni sia2 je kan ? perasan aq ta layak tok sape2 . layak to diri sendiri je kod . erm .

21 May 2011

maafkan aq


salam . sape ni ?? ni mmber aq la . (tataw la die nak ngaku aq mmber ke tak ? ) aq trime seadanye ape pon die anggap aq . ACTUALLLY AQ NAK SANGT KAW TAW . AQ EGO ! oke ? tu satu . satu ag aq susa nak trime . aq pon tatau la ape salah kaw at aq . p aq taw . de smtg yg aq ta puas aty ngn kaw la kawan . ape2 pon jd . kaw tetap kawan bek aq . soe la sal harytu . kaw saje an ? na uat aq jeles ? siall . lenkali na uat jeles tu kenal org lu . kaw da taw aq ni batak . ta suke kongsi kod ? p bkn tu masalahnye
kaw suke bikin haty wa panas der . p ape2 pon . kaw kawan yg baik . :)) . jd la PELAJAR YANG BERPENDIDIKAN . agag . (merepek siyal !) . oke . aq maafkan kaw . soe la wat kaw camni , aq ta dpt time . n TOLONG JANGAN NAK PERLI2 AQ !! thaknzzz la bub kaw perli aq . terase sangat ! ape yg aq terase ? tah la . aty kus aked mengenang kannye . 



mizz_Lowly



gilew ku sedang dilanda SAWAN ??



assalamualaikum ? aku sendiri tertanye tanye MENGAPAKAH ? tajuk entry agak kelakar ?? agaga . aq pon da tataw na uat tajuk ape weh ? sakai kan aq ?? agak la . na uat camne . memang aq SAKAI kan ? aku mengaku . tanpe dipakse . :D . sape dak ni ??  aq pon tatau la ni pic die ke tak ? p pic ni aq curik . soe tuan empunye pic ? aq harap kaw ta mara . CHILL saje uke ? sayangss kaw babe ! apekah ? die ni kod budak yg aq ctew smlm , at post . aq tak malu kan ?? g ctew at die aq suke die . aq sangat sakai . aq pon tatau la nape aq tersangat sakai sampai tak malu g taw at die . aq sayangss die . adekah aq tadew harge diri ?? tah . mampos la ape lu org nak kate . hidup aq . jgn sebok2 na kacau .oke ?? aq tatau la nape . aq asek taceng je ngn die . aq ase camm aq ni bapak gedik gilew la POMPUAN NIH !! ta malu ke gedik ngn laki ?? padahal die ilek je kod . ah ! abaikan . aq memang tak malu . aq memang sakai . aq mmg gedik . so NORMAL la kan law aq uat cam uh ?? aq ni jaad doe . GEDIK terlebey lebey . sian die . msty die bapak busan ngn aq doe . haha . bia la . lau die nak bnci aq ke . busan ngn aq ke ? tu kan HAK die . aq , care aq . die , care die . ape pOn jadi , tukan dah takdir kan ? huh ! pndai sungguh aq bermain kata2 pujangga ! hahaha . aq pon tatau la camne aq boley plak TERSAYANGSS kat die . ceh , betolla . aq ta tipu . aq pon tah la . tatau la na ctew camne . satu yg aq nak korg taw . aq sayangsss die bkn bub rupe . p haty . td time aq tggu die . die ta muncul2 . sumpa aq ase na nages . aq tatau la setan mane yg racun pikiran aq an ?? skai glew . padahal die stedy je . tu lah susa jd pompuan tatau malu nih . terhegeh2 kan ? agagga . so wat ??? tu ke nak gtaw . ha !! aq lupew . na taw tak satu rasie ? semalam kan , aq mmpi die doe . agaga . suke nye aq !!! hihihi . bangun2 hepi je . senyom sowg2 cam org sewel . haha . mimpi ape ?? ade la . k la papai . 



mizz_Lowly

akmal ,



salam , awak da juh da dr sy . xpela . sy akn g tk slmen2nye dr idup awk . tc . 
blja wajin2 . salam . 

sy sedey r awk mjuh . p xpela . sy xnk pkse awak lw 2 awk na juh an dr
dr sy . k la bye . sy xad mOod . 

awk dlete la num sye . ps ny sy xan gngu awk . sy akn juh dr awk . 
biaq awk ase slese lw cdey bg sy xpela . ilang lg kwn sy . 
sy syg awk .! tc . salam . 



assalamualaikum . awak terlebih dahulu saya mohon maaf andai nya saye menyiarkan secara langsung meses awak kat sini tok tatapan umum . saye ta penah ade niat nak malukan awk pon . agpun sape je la yg kenal awak kan . akmal saya ta pernah langsung ade niat tok jauh dari awak . p awak je yang jauh dari saye . awak rase sedey an ? cam tu la saye rase dulu . saye tahu awak bizi keje . p org lain pon keje gak . bley je meses saye . dr awak . lagsung tak . lau ade sehari satu je kod . hahaah . tah la . saye tak nak campow da life awak . saye tahu saye bkn yang terbaik tok awak . saye penat jage aty saye tok setie cinte n sayang kat awak . p awak wat duno je . lau awak nak pegi dr idop saye . awak pegi la . saye ta penah halang . p lau satu hary nnti awak perlukan saye lagi , lau awak ase saye ni maseh berguna lam hidup awak . carik la sye ,. saye selalu ade tok awak . sayang saye kat awak pon takkan berkurang . p sekarang saye tak nak la mencintai awak sepenuh haty saye . saye taw haty saye akan terluka . jd bia awak yg tetapkan haty awak . k la . :'( . ta sanggup lagi saye nak teruskan , bye thankssssss !!! 

rintihan

semalam aq nanes , eermm . aq indOo sangat tat nenek . tataw nape sejak akher2 ni kan . aer mate aq cepat sangat jatuh . ade something yang tak kene . paling menyedihkan kalau aq ttbew leh sayang seseorng tuh then , die tak sayang aq .then . aq akan nanes . bilew die ngan rela haty tanpe die taw yang aq nga jeles kat die . (pahamkan la ayat keling ni) . erm . semalam mak tuduh aq ! arghh ... nenek . kalau la nenek still ade . hidop aq takkan jd camni . aq takan batak kaseh sayang . aq tak kan jd pengemis , mengemis kaseh sayang org . TAK AKAN . tapi ape bley buad . aq miskin kaseh sayang . mak ngn ayah da ta macam dulu . selalu bilew aq mtk wet dorg bising ate aq macam2 . then sked2 ungkit aq habeskan wet dorg . apekah ?? bilew aq cakap mak lebehkan org lain . mak nak tampo . die ate abeh selame ni die bg wet uh ta lebeh ??? ape yg lebihnye ?? tu duet . bkn KASEH SAYANG mak ! apekah mak menjual kaseh sayang tu ngn duet ?? tahniah . ANDA TELAH BERJAYA ! aq jadikan kawan2 tu sebagai family aq . coz ape ? mereka mmg tak tlong aq waktu susa p mereka slalu ade time aq susa . mereka yang banyak bagi semangat . aq tgok die bahagie ngn pakwe die  . TAHNIAH . aq harap relationship korg kekal . sampailah aq hembuskan nafas yang terakher kawan . kawan . walau aq ta seindah kaw . walau aq ta sesempurnakan . walau aq bukan kawan terbaik . walau aq hanya kawan . tp aq . selalu doakan kbahagiaan tok kaw . tq kawan coz ade selalu kat sisi . terime kaseh kawan coz hader dalam segenap hidup aq .  aq sangat ! sangat sayang kaw kawan . ingat kawan ape ppn terjadi . persahabatan kitew tak akan putuz . ok kawan ? t kaw kawen , aq jd pengapet . lau kaw ta sudi bub aq ta cantek . aq ta kesah . aq jadi penonton pon da mencukupi kawan . aq maseh mampu tersenyum bahagie . itu sudah mencukupi dari kaw buang aq kawan . kawan , tanpa kaw sedar kawan , kaw telah menjadi inspirasi ku kawan .. kawan , !



nenek . andainya mendengar rintihan ini . aq kesunyian . aq sudah hilang rase manis kehidupan . apekah ini dinamakn takder nenek ?? nenek , aq keseorangan . tanpa cinta disisi . nenek . maseh mampukah aq nenek . meneruskan perjuangan tanpe nenek ? nenek , kehilangan kamOo menjadi sejarah ! sejarah lampau . saat terdengar mereka berkate "nenek dah tak ade . die dah meninggal " . aq rebah . ta mampu berdiri . aq hilang . hilang ! hilang ! segalanya nenek . aq hilang semangat . aq menanges . tapi aq lupew ketentuan . aq menanges aer mate darah sekalipon ta mungkin nenek akan dikembalikan . nenek , sejak sekian lame aq kehilangan nenek . ini lah pertame kali aq sayu mengenang hidup . saat terluang aq muhasabah diri . mencari dimana silapnye jalan penghidupan yang aq lakar ? aq , aq ta pasty nenek . mane salah aq ? nenek . aq pernah berjanji dulu pade diri . untuk ubah diri ku menjadi wanita muslimah  nenek . tapi aq ta mampu nenek . aq ta kuad . dikiri kana penuh dengan cabaran . aq ta mampu berdiri sendirimengharungi semuanyew . apekah nenek ? aq maseh punyew pengharapan  . nenek . saat air mate jatuh mengenang nenek . aq teringta kennagn dulu ...

kaw belai rambutku . kaw usap pipiku . aq menemani malam tidurmu . kaw dendangkan syair hingga aq enak dibuai mimpi . nenek . kenangan terindah . saaat aq lena di rumahmu aq terlupew untunk pulang . kaw bangunkan aq dipagi hary . kaw sediakan makanan sebelum aaqq kesekolah . kaw sanggup nenek . padahal kalau aq takdew kaw ta perlu susa2 tok bangun kan ? nenek . kaw selalu teman aq tggu bas . bilew bas sampai kaw cium aq . cucumu ini . nenek . air mate ku mengaler !!! :'( , SUNGGUH aq rindOo . kucupan hangat yang singgah dipipiku , itulah kali pertame pipiku dikucup sejak aq bergelar pelajar . indah nenek . time atok nak g mekah . nenek soh aq teman die at uma , die takod sowg2 . ary2 nenek masak tok aq . ade sekali too nenek masak sadin . tin baru bkak , then kuceng jilat2 . org kate jijik . tapi tak bg aq . tu nikmat . kuceng pon ciptaan allah . nenek basuh . pahtu nenek mask ,. aq uat cam tadew ape yg berlaku . aq ctew kat mak , mak ate nenek KEDEKOT . aq nanges . p aq ta ngadu kat nenek . aq takod nenek kecik aty mak cakap cam tOo . saat nenek dah rase die na tggal kan aq . die ajak aq g satu tmpt . mang die da jnji ngn aq . die na bawak aq at citu . lame da die jnji aq pon mals na pk . p tah camne nenek ajak aq g sane . aq ta penah pk ape2 time tu . langsong . mang aq ta duga . sumpah . nenek sanggup masok tmpat tu even die sejuk . aq tau die ta smpai aty nak kecewekan permintaan aq . aq an cucu kesyangan die . die saked dada . die kua . seb bek allah tu pemurah . die curahkan cahaya matahari . alhamdulillah nenek ta jd sesak nafas . aq ctew kat mak aq , aq g tmpt uh ngn nenek . mak aq ta caye , aq tatau la napew . aq pon tatau mende tu senanye betul2 terjadik ke tak . aq redha je la . pahtu blew atok da balik dari mekah . aq pon tdow la umah . mang nenek jnji na bg uet kat aq coz aq teman die en . p aq ta dew la nak sangat duet tu . we . sampai skung aq maseh ingt . tbew2 banjer teruk melanda kampung aq . tu pling teruk . bilew aer surut . cepat2 la kemas barang . time aq besehkan pinggan ade sesuatu yg aneh . aq ate nenek da na maty . bodoh aq time tu ! mmg betol . aq pent kemas umah bub bnjer . g pon umo bapew pon mase tu en ? aq bangun2 rumah mang berseh glew . tp kosong . aq bangun turun . "NENEK DAH TAKDEW " . ayat keramat ni . tbew2 uat aq rase dunie itam . ayah ate time nenek nazak lam kete die maseh smpat ag cakap at bapak aq jgn lupew bg duet kat aq coz aq teman die waktu atok aq takdew , nenek . nenek . aq ta penah nak , aq ikas tlong die . p ,, dah terlewat tok luahkan semua . memang nenek la org pling aq syang . just aq terkilan bilew . die tinggalkan aq ngan sisa sisa hidup . aq tadew kaseh sayang yang sempurne cam nenek penah uat . aq rase kehilangan yang sangat besar !!
sampai skung aq maseh ta mmpu terime yang nenek dah meninggal . aq maseh ta redha . kadang2 aq salahkan takder . maaf . aq taw aq berdose . sapelh aq tok mengubah hukum allah kan ?




dear sayangss ,,

20 May 2011

kaw tahu tak aku sayang kaw ?

assalamualaikum ? kat sini aq na cakap . aq sangat menghargai kawan- kawan yang olwez suppot aq . aq thankzzz glew kat korg . actually aq nak cakap . aq sayang someone tuh . die olwez ade time aq nga hod dek ujan yang sial membabi ngan aku . tapi sapelah aku kan ? sayang yang aku maksodkan kat sini bukan as pakwe makwe p cukop sekadar lebih dari seorang rakan chat . korang paham ? aq tahu korang tak paham kan ? tiap kali aq link blog . die msty akan cakap . aq selalu follow kaw kecik . p aq ta tahu lak sebanyak mane kebenaran kate2 beliau . aq tatahu nape . mang aq sayang die . :)) . p aq . huh ! simpan2 jangan cakap . law aq taceng uh ngan die . ade r someting yang die uat aq jeles . tah . paham2 je . agagag . aq da anggap dak CBOX + dearhaniey + KC as family aq . ade yang kadang2 tu sumew maslah aq ctew kat die . bub pew ? aq bukan anak yang selalu ctew prob kat mak ayah . aq ta anggap mak ngan ayah tu org yang penyimpan rasie . siyez . apetah lagi ustazah kat sekolah . tudung je labuh . ingat baik . ok la kan baik coz dorg tegow . p masalahnyew kan . takkan na uat persembahan atas pentas pon ta buleh ? ta silap aq skolah agame pon tadew la terok sangat kan ? kalau camtu . tapew . ustazah , wat jela PERATURAN baru . sekolah WAJIB memakai TUDUNG LABUH + LELAKI DIWAJIBKAN BERSONGKOK @ BERSERBAN . SEMUA cikgu2 kat skolah tu wajib pakai baju2 macam ustazah pakai . ta leh ade belah2 . PENGHARAMAN membuat persembahan pade ape2 majlis . HARAM membuat majlis di sekolah (dikhuatiri membuang mase) . USTAZAH DAN SEMUA CIKGU2 DILARANG MENGGUNAKAKAN HP DAN LAPTOP(perkare2 lahgow ! ) tak gitu ustazah ??? na sangat kan ??? kan ??? hamek kaw ! agagag . aq ta dapat bayangkan kalau skolah wat peraturan camni  . pasti aq lah org pertame yang jadi serabut dan sakai ! :)))
we , budak tu , lau kaw bace ni kan . aq na cakap , aq sayangss kaw la . <3 . member2 aq yang aq sayangss . tq sangat !!!

18 May 2011

adakah kaw mengerti sayang ? apa yang sedang aku rasakan saat ini ? harap nya kaw mengerti tentang perasaan ini . aku tahu aku bukan lagi wanita yang pernah singgah dihatymu . aku hanyalah angin yang bisa lalu dalam tidur dan jagamu . aq sedar isi hatymu bukan lagi seperty dulu . saat itu aq maseh mampu menyayangimmu , amat TERLALU sayang . tapi sayang . cinta itu sudah lama rapuh . malah telah ditelan arus waktu yang kian menjauh aq rasakan . apekah salah ? bagaimanakah ?

16 May 2011

aq mau kaw mengerty



harini ni . someting kecik nak kongsi . tak lah penting just na gtaw . memang da ary2 pon kecik gtaw pape yang kecik ase nak gtaw kan ? haha . camni , kecik nak terus terang . actually kecik seorang yang pemalu . pemalu yang macam mane ? pemalu yang kecik ase menyusahkan diri kecik sendiri . kecik ase kecik ni serba kekurangan . thats y kecik ase malu bilew jalan depan org . kecik ase sume org pandang kecik . nape jadi cam uh ? kecik sedey . kecik ta lawa . kecik ta pandai . kecik menyusahkan . erm . kecik da fed up la . na idop . kecik ta penah dapat ape yang orang lain dapat . orang kate HIDUP TAK BERMAKNA TANPA CINTA .  thats right . itu yang kecik ta dapat macam orang lain dapat . kecik tak penah bahagia ngan LIFE kecik . why ? coz love lah . cinta nenek dah hilang . kasih bonda ayahanda plak . hilang ditelan mase . maybe sbb kecik da besar kod . cinta lelaki ? tah . kecik ta penah berpeluang rase manisnye cinta tu . betul , siyez . first kapel time skolah rendah . masok skolah menengah . da tadew . if adew pon yg betul2 LOVE ade la  sorg due kod . p yela . bak kate org kan . bilew kitew da sayang die , die plak yang wat prob . tah la . sebenarnye . kecik ade la sayang sorg ni . die ni yang selalu kecik cakap dalam post . kecik olwez kate windOo kat die . p tah la . nape ase die makin jauh , siyez . nape tah . ngan mukew tak malu . kecik g cakap kat die kecik sayngss die . sume kate2 kecik macam nak ajak kapel balik . p die cam tatau la . paham ke tak kan . ade skali uh die lak yg mtk kapel . p bilew kitew start die wat duno kitew pon da tawar aty la . camm ase da ta gune je perasaan yg kecik simpan ni . tak pelah . saye tunggu jew sape2 yang sayngss kat saye . perasaan saye kat die . saye harap angin dapat bawak rase sayangss saye kat die . pulangkan balik . amek . saye da penat pegang sayangsss awak . hahaha . kecik ta rase pon kecik layak dok at bumi ni . kecik ase rendah diri sangat2 . kalau cinta manusia kecik tak dapat , kecik nak menageh cinta Allah ! LAYAK KE ???

15 May 2011

K.A.W.A.N

assalamualaikum ? erm , harini kecik na gitau korang . beliau yang sorang ni namenye aben . die nak gi prektikal la . kecik sedey . huaaaa . nape sume kawan2 kecik da jauh ngn kecik ?? erm . kecik arap sangt t kat sane die tak kan lupekan kecik . coz kecik olwez ingt kat die . aben . stady smard oke ?? gud luck kawan . semoga CITA-CITA kaw tercapai . :))

14 May 2011




awak ! saya nak jerit boleh tak ? saya PON SAYANG KAN AWAK JUGAK !!!!! awak dengar tak ? saya taknak hilang awak lagi . saya sayang awak sangat sangat . soe saya tak tau sama ada nak terime awak balik atau tak . saya takod say saked kan aty awak . saya takut sangat lau mende cam uh jadi lagi . tpi haty saya nak sangt ngan awak balik . p saya cume takut wak ,, pape pon saya nak awak tau . saya sayang awak !!awak . tolong jangan tggalkan saya lagi oke ?

11 May 2011

i need you to complete it !


salam . da berabad lamanya kecik ta update entry an ? actually . kecik na g taw . skung kecik da tataw ape yg kecik nak dalam life kecik . kecik ase cam kanak2 ribena . p tah . lau jadi kanak2 rebina kecik hepy bub ta payah pk tntang masalah . sekarang kecik jadi kanak2 ribena yang tatau ape makna idop then PROBLEM asek datang je . awak . thankzz la olwez folow ape yg saye buad . awak nak taw . saye sayang awak . ag satu . saye cube tok tak nak sayang awak . bub kalau saya sayang awak . awak akan jauh dari saye . jadi kalau bley saye tak nak sayang awak . saya taknak awak pergi dari idop saye . awak taw ? saye perlukan awak dalam setiap nafas saye . awak ates aye ta paham awak ? p awak ta penah nak buad saya paham ngan LIFE n KEADAAN awak . awak pon anggap ta anggap je saya dalam idop awak . saye pon tatau la wujud atau tak dalam mind awak . awak ate saye pk ukan2 . tah . saye tatau . ape yang saye cakap ni bukan2 atau betul . p itu yang saye rase . saya bukan la hipokrik . saye pon da ta mampu na idop macam dulu . saye tatau mane bahagia tu hilang . saye tak rase saya ade dalam jasad saya . saya tak rase saya ade sekarang . bub saye ta pernah sedar ape yang saya buad . kadang2 saya rase macam hilang . p saya pon tatau ape yang hilang . saye cuba tanye diri saye . ape yang tak kene . p tah la , saye pon ta paham la . saye ase cam baik maty je . p mmg itu yang saye nak . saye da tadew bahagia pon . jd wat pe saye nak idop kan ? kalau saye maty tak kan ade org akan saked kan saye lagi . saya pon takkan tambah dose . selama saye idop . belom pernah saye rase saye betul2 menjalankan tanggungjawab sebagai seorang muslimah yg betul2 sejati . tadew sape penah nak didik n bawak saye ke jalan tu . jadi da tadew makne kan saye idop ? sampai saye sendiri tak rase ape yang saye buad . tah . saye . tah la . saya tatau camne nak buad diri saye paham ngan soklan yang saye tanye diri saye sendiri . erm .. saye harap sangat one day . saye berubah n maty dalam iman bukan dal;am kekufuran . 

08 May 2011


salam , erm , tatau da camne na taip kat sni . nak gtau chiky tntg mal . mal da jauh . haritu die ate ngn kitew die da tak nak CINTE2 ag . bes slame ni , tah . owg malu ngn diri sendiri . ta sangkew . lak an ? die ate cam uh . owg ingt die still ag ??? dah la . mgkin die ade org lain da kod . tah . bia jela . die bahagia kan ? wat pe ag owg na kacau hidop die ? da r . bak kate SEPAH . barang yang lame jangan dikenang . k la . lau tu yg die nak . kite putus kawan MAL . awak pon da ta nak tegow2 org an ? sukaty awak lau tu yang awak nak kan ? PUAS HATY AWAK KAN !!!! FINE , owg trime . chaw !! 

06 May 2011

kecik na EXAM !



hai . kecik da lame ta update blog . haha . ! 18 mei kecik exam . tolong doakan kecik oke ? haha . kecik banyak citew na kongsi . p kecik malas na taip la . t la kecik ctew . 

27 April 2011

cerita pasal kain semayang la =='


erm , tadi kat skolha dalam kelas kene perli dengan ustazah bub dok dekat2 ngan laki . kawan jela ustazah . erm . pahtu pas semayang ttbew ustazah tanye . da semayang lom ? owg jawab la dah . tp ttbew ade lak ckgu yang paling ditakuti jelingan matenye . memanggel . huh ! kene marah depan org . owg semayang la !! ni na nages ni . ermm . memang da nages . p kompem tadew sape nampak . yang nampak cume kawan2 yang balik same jewp . 3 owg . p still ag malu . lam kelas mate dah panas . dok tahan aer mate dari jatuh . waktu tu ramai tadew lam kelas . so selamat la kan ? pahtu , time balik meet ngn dorgcoz  balik same . ctew sume mendew yang terjadik kat dorg . ta sangkew . nanges lagi . hai . RATU AIR MATE la saye ni . sesenang jewp  nages . k lah . ag satu . tok awak . nape cam ta skew je saye text ? ce jujo . lau ta skew cakap jela . tadew la saye na kacau awak . awak tau kan saye camne ? ta suke kacau hak org lain . erm . assalamualaikum 

26 April 2011


awak . da lame sngt ta dengar sore awak . mizz sangat2 kat awak . kitew mcg ? susa kod . saye anta mcg pagi awak reply malam . n seterusnye . ta pernah nak bertembungkan ? susa nye la na contect awak . p saye ta kesah . asal awak stil sudi reply meses saye pon  da cukop baik bagi saye . awak awak . td kan saye ade bace blog budak tu kan . die ctew sal sowg gurl uh . die na maty syahid . die da daftarkan diri die lam perang apetah . katenye hari selase . tarikh terlupew la pulak . senangnye la kan  die na maty syahid . untungla dok PALESTIN . senang2 ALLAH bg maty syahid (tu pon lau ikhlas la kan) . erm . awak saye pon ade niat gak cam die . p saye ta mmpu ag . belom cukop kuad . awak2 . saye sayang awak ! saye na pelihare n jage sayang saye kat awak pai bilew2 . lau awak tinggalkan saye . ade perempuan lain pon saye ta kesah . saye tetap sayang awak . tak pekan . saye da bosan la ulang mende yg same . saye harap awak paham . haahaha . saye ni pelik la wak . kejap ok kejap tak . camne lak saye na tetapkan iman saye . asek berubah2 je . geram la pulak . erm .. k la awak . saye rindOOo awak . assalamualaikum . angen , tolong sampaikan salam rindOo saye pade budak tOo erk ? terima kaseh ! 

25 April 2011


kenape la asek aq je yg kene ? burok aq die nampak . burok org sedaye upaye die tutop . da kene tipu ngan BELIAU pon still ag percaye ngan BELIAU . walaupun aq ta penah nak buktikan ketidakjujuran dalam setiap kate BELIAU (yang  pertama), tp da banyak kali aq mengingatkan . JANGAN ! JANGAN ! degil . erm . bukan na jadi ANAK DERHAKA la kan . tp , btol la . dulu aq tadew pon nak soh sape2 anta . skung nak soh2 aq anta BELIAU (yang keempat) asal ? da r BELIAU (yang keempat) skew wat langsi ngan aq . ingat aq skew kew ??? tdi nape la die asek na kate aq ni skew bising blew wat kejew ? aq bising kalau soh anta BELIAU (yang keempat) tOo . bub dulu aq ta penah la soh sape2 anta . alasan die tempat uh jauh . beh tempat aq dulu dekad r ??? basikal pancet ? p pam la . dulu beskal aq osak bley je la aq g jalan kaki . ade sape anta ?? tadew kan ? yela . sume keje aq membebel dulu baru buad . padahal penipu . lau die soh wat keje mmg la aq akan kate kejap . takkan nak ckp ye mak ! tp aq ta muncol2 ag la die bising kan ? pahtu still ag nak kate aq pemalas la itu la ini la . paztu saje je die bising2 hempas2 pintu tunjok kat suami die . bia jap g aq kene basuh , bagus2 . bagus sagat tOo . buad la lagi . BELIAU (yang kedue) isap gam+isap okok+ponteng skola(da dapat suran amaran dan ibu bapa diminta datang ! ta menyusahkan kew ? na hadap mukew cikgu ngn perangai anak cam setan ?? )+slalu kua+skew menipu = baik ke ??? baik sangat la ni kan ?? anak yang baik ??? yang die banggekan tOo ?? yang ni kew ?? better aq la . yg skew abezkan duet dari dapat anak osak akhlak cam tOo . pe duet ley carik  . osak akhlak ?? malu mkew taw ta ? aq beli buku pon nak bising . ape la . buku skolah bising . buku agme lagi la bising . abez sape nak ubah aq ? nak harapkan die+suami nye ? mmg kalau aq tggu dorg , ngan aq2 skli masok nerake bub ta solat . da bape taun wey aq ta penah na ckop kan waktu . bilew aq baru je na didik  diri tok jd baik . da BELIAU (ketige2) kate aq bajed semayang . ape ni ?? na berubah pon slh kew ? erm . tapenah na trime ape yg aq buad . abez na soh aq jd ape ? anak yg sial ? yang ske lepak ngan jantan2 ? kua malam p clubing ? isap gam , amek dadah ? abezkan duet mak bapak ke jalan maksiat ? tu ke yg die nak ? bia same taraf ngn BELIAU (yang kedue) ? ok la kan ?  abez kan duet mak bapak ngan dapat anak rosak akhlak , rosak akhlak lg baik kan  ? ;agi sempurne kan  ? erm . bagos2 , aq cube tok mengerti situasi BODOH ni ! ta pernah aq paham ape yg die nak . aq blajo da ckop baik lau nak dibandengakn dengan BELIAU (yang kedue) . tp ta pernah pon na . bkn nak soh puji pon . ckop la ngan rase terime kaseh bub da blaja sungguh2 . p ape la yg aq dapat ? cacian . makian . indahnye kan . lau MAK AYAH SOLAT DAN MENDOAKAN YANG BAIK2 TOK ANAK DIE . ni tak . cakap yg burok2 je . na doa mmg ta penh nampak semayang . bkn na aibkan FAMILY sendiri la kan . tah la weyh . penat . betol la kate die . aq anak yang menyusahkan . dari kecik sampai besar aq jela yang jaad nye . lenkali REALISASIKAN la ape yg die nak . katenye nak tanam aq idop2 n nak buang aq lam sungai . t bg aq ubt tdow . buat la ape yg die na buad . bia tenteram sked idop tu . sekian terime kaseh ! 

24 April 2011

awak , ow awak !

assalamualaikum ? awak , awak skew pakse saye ek ! poke pale lelaju taw r . pusing 360 dajah . hahaha . ta skew la mam ubat . PAHIT taw tak !!! na tekua balik la . wek ,,,,, ... awak . td saye da mkn ubat la . 3 jenis ubat . saye termakan lelebey jewp . bio cepat baik . pale pon da ta betol ni . awak . pas je saye cakap ngn awak , saye sayang awak ag , awak macam da ta nak kawan ngan saye lagi je en ? awak ta sukew ngn saye ke ? saye pon tatau camne saye ley cakap camtu kat awak . saye cume tak nak awak jauh dari saye . tu jewp . awak td saye g kusrus . ha!! ramai . saye ni da la pemalu sejak azali . hahha . AWAK !!!! saye na GiTaU KAT SUME ORANG !!! SAYE SANGAT SAYANG KAT AWAK !!! SAYE SAYANG AWAK SANGAT2 !!! saye tau satu hari nanti awak kan pergi jugak dari idop saye . saye da sedie tok hadapi sume tu . saye bukan sayang awak saje2 suke2 kat mulot . so  , lau saye ilang awak . awak tetap saye punye . awak jd milik org , saye tetap redha dengan ape yg ALLAH da tetapkan . mungkin tu hak awak .  tu yang TERBAIK allah da janjikan tok awak . awak papepon thakZz taw bub still ag sudi mek berat sal saye . gudnyte awak . saye mtk maaf gak bub menyesakkan INBOX awak ngn meses saye . ok ? awak tC aw !! muahXXxXXx !!

23 April 2011

awak , kalau la kan satu hary nanti  . saye saked then kne tahan kat wad . pahtu awak teman saye . awak suapkan saye . awak nyanyikan tok saye . awak dok seblah saye . sweet sangt kan ? maybe thats memory yg paleng indah akan saye lalui ngn awak :) . org akan kate saye bodow . kan ? bub bayangkan mende camtu . p hakikat . semase saye sehad awak ta pernah uat saye camtu . time saye saked baru awak na manje2 ngn saye . luangkan mase tok saye . saye slalu tggu saat2 tu taw ! saye sayang awak la . p saye tak mmpu nak memiliki awak . mugkin sbb saye ni cume sapelah kan tok awak ? ta bernilai . mgkin gak ta penah wujud kan ? awak saye sedar , kadang2 kecantikan tu menjadi kayu pengukur lam sebuah perhubungan . mmg ta semua cam tu . p segelintir sajewp . sbb tu saye ase cam . KECEWA bilew saya dilaherkan tak lawa . thats yang buat saye pker sampai skang . mereka kate manusie tu same . same hanya pada pandangan ALLAH , tp berbeza dengn manusie . mereka sukew menilai an ? tu la sbb nye . tah la . tadew ape yang saye harap dari awak . saye cume nak sayang kat awak . lau awak ta sudi terima saye balik tapew . sal kan awak ta jauh dari idop saye . tu je saye mtk :'(  , saye takod bilew awak jauh , awak bawak sekali semangat saye . saye tau saye ta mampu berdiri tanpe awak . awak . maafkan saye !!

20 April 2011

siapakah 'beliau' tu ?

assalamualaikum . haip =p .. awak tanye saya sape beliau tu kan ? awak na tau ke sape beliau tu ? ala . ta penting la wak . p saye sayang awak !! saya sayang awak lgi tau . haritu saye kate saye nak lupekan awak kan ? p saye tak ley lupakan awak . betulla ape yang awak cakap tu . saya akan meses awak satu hari nanti . erm ,, awak , saye miZZZz glew ngn VOICE awak . haha . comey ! macam katoOon , syutt !! diam je . hehe . saye tau msty awak de bace entry saye nikan ? bagus la  . saye nak awak tau saya sayang awak ketat2 . mungkin sayang saye kat awak da tadew lagi bermakne cam dulu coz yela , saye ni da ta layak lagi na ade lam aty awak . p saye harap satu hari ti saye dapat dok lam aty awak ag ! agak2 maseh berpeluang ke saye ? tok rase cinta n kaseh awak cam dulu ? awak . len kali keje aty2 aw , pandang depan . t xcdent ag . t apelah yg ilang . hahah . awak , awak ni jaad n ta adel tau ta ? awak ckp nan saye jgn abezkan kedit kol awak . padahal awak kol saye tu . tape plak en ? bape banyak lak kedit awak abez tok saye ? tanak lak awak pertikaikan ? sepak lelaju kang taw r . awak . skiung awak da taw en sape BELIAU yang saye maksodkan . BELIAU tu adelah awak !!! <3 . saye maseh layak kan tok sayang awak . mishhhh u la  !!

19 April 2011

tak pernah aq jangka :'(

we . erm . baru aq tau . td die begitu jujor lantas berkate lansung ta pernah ade perasaan kat perempuan , abeh tu selame ni ? DAMN !! <<< aq terlalu bodow . aq da anggap . mmg memule ag die macam tu . aq ta nak r ctew lelebey coz aq ta berhak pon ke atas die en ? cukuplah , cukop . aq mmg wat keputusan yg bijak ! lau aq ta ckp cam uh kompem die takan gtau aq cam tu en ? sesungguhnya allah nak selamatkn aq . alhamdulillah . p ape pon aq still menyesal . agak la . seb bek aq ta sayang die cam aq sayang dak tu dulu lau tak . msty aq an ase cam . separuh jiwaku pergi . buad lan , lau terbace . kecik na mtk maaf . selame ni kecik anggap lan mcm2 . p tanggapan kecik btol en ? seb bek la . ape2 pon kecik na mtk maaf la selame ni lau de terkasar bahase . soe la lau kecik remove lan , kecik saked aty . lenkali lau ta boley sayang kecik jgn wat2 syang kat kecik . <<< terseksa la aty kecik . even kite kapel just maen2 jewp . erm . smoge lan bahagie ngan idop yg lan plih .tQQ la .

17 April 2011

kawan ke ?

hey ? suda lame kecik ta update . bersawang sawang dah . eukkkk !!! jup2 . na p bersihkan . na ilabg2 kan sawang uh . semak la . ok . start . pade hari sabtu yg lepas . kecik g kem . kat hulu klang . best tp aktiviti mmbosankan coz just 2 hary jewp . herm . p ade story na ctew kat cni ! still remmber my bestie ? yup . story about die again ! "bestie" ?? yah ! tatau la ape tah , taw la kan die kan da kapel due kan . bkn aq na campo la kan hal hidop kaw . p kaw da ta hiraukan aq . malah kaw pergune kan aq . mmg tiap kali aq PUBLIsh about you , mmg story yg same jewp en ? aq tatau da na kate camne . kaw selfish la sayangs !! kaw tinggalkan KAWAN kerane PAKWE . agak2 lau aq tinggalkan kaw kerane aq bley ta ? aq bia je kaw pijak pale aq . penah ta aq berkasar ngn kaw ? penah ta aq tinggi sore ngn kaw ? ta penah . even aq mara skalipon , aq just wat mkew je kod . tu pon kejap . bub tanak kaw perasan yang aq tgah mara kat kaw . bukan na ckp pe . mgkn org tgok aq lelebey ngn kaw . cam pakwe maybe . p senanye tak . kitew da kawan lame we . dari kecik . skung kaw kirew ar umo kitew da bapwe en ? kitew da besar . kitew lak BFF . mmg tak la lau aq slalu tersentap ngn kaw . kaw selfish sangat en ?


aq bukan na kate kaw jaat la kan . p nset kat macd haritOo kaw soh aq amek an ? de mat keling nih tggal nset die kat atas meja . tuannye p amek ape tah kat kaunter . time kitew na balik kaw nampak n then kaw soh aq amek . aq ckp aq ta nak aq takod . kaw pakse2 aq . hey !!! tau ta dose ?? ala . msty kaw ckp aq pedli ape en ? tol ta ? ok la . lau aq amek ape aq dpt ? lau aq amek msty nset tu kaw punyew en ? aq da taw la wey . kaw ni kejam sngt ! aq mken muak ngn kaw ! da la curang . aq tau la kaw tu lawa  kan ? ramai org skew la kan ? aq tau p agak la kan ? seb bek aq ta amek nset tu , lau tak . msty da kene tangkap . malu la weyh ! dapat kawan cam kaw !!! malu tau tak ??? dalam bas time na balik dr kem uh aq nages kat tingkap . thats y aq ta dok sblah kaw . aq tau lau aq dok sblah kaw msty aq jd tiang elektrik terhormat . kaw sebok gayot . pai . tah . kaw lau mcg , aq ckp pape kat kaw . kaw mara2 aq . tah r . berubah sngt . aq tatau mane slapnye persahabatan kitew ni weyh ? semaken kaw besar depan mate aq . semaken aq nampak kebiadapan+keras pale+skew pijak pale org la kaw nih . bkn la aq na soh kaw berubh  tak ! masalahnye kaw menyusahkan aq . mmg lau kaw mtk tlg aq tolg . bub aq terhutang budi ngn kaw . smpai blew2 pon ta pernah terbayar kan ? g pon kaw kawan aq , takan ta nak tolong kan ? p kaw mtk tlg yg ngarot2 . kaw gatal sgt ngan sume jantan uh asal ? semak la weyh !! jup g da kantoi aq gak kaw carik . aq nasehad kaw soh aq diam . fine la wey ! aq da malas na care kat kaw . lantak kaw la . da banyak air mate ni mengalir . same ade kaw sedar ataw tak ? persahabatan kitew da ta cam dulu . kaw kawan ngn aq just kerane kaw butuhkan pertolongan kan ? da r . suka haty kaw !!!! la kawan ,, 

10 April 2011

apa salah saya ?


salam  . thankss yaw buad teman2 yg kenal kecik . yang sokong kecik . yang kuat kan kecik . thankzz !! 
actually td adeq halau kecik kua bilik . hey ! bilik tu tadew sape2 pon punye . just dulu die titow situ coz kecik dok asrama . skung kecik ta dok asrama so , bilek tu bukan die punye . lagipun tadew sape kate bilik tu die punye . he !! bengang tolla . nape la . aq aq aq . aq je la yg kene sorg !!

awak . saye soh awak marah anak awak tu . die tu da terok . saye bkn na burok2 kan anak awak la . saye cuma nak awak sedarkan die . ye , saye taw awak takod na pkol die . bub anak remaja sekarang ni teruk . ade yang sanggop mmbunoh kan ? ye saye taw tu . p takkan nak biar je . percayalah lau dari sekarang awak ta halang pe yg die buad , nescaye . die lah manusie yang akan merosakkan name kuage dan merosakkan diri die sendiri . dah la die tu ta makan saman ngn sape2 . ce la bayangkan bilew die da besar . lagi la . kita langsung takan berhak untok tegor die . bub die da rase ape yg die buat tu betol ? kan . lantak awak la . saye nasihad , saye mengingatkan awak . pahtu awak kate saye benci anak awak . tadew niat pon ! awak ni ta pernah paham . sal ctew sal anak awak yg sorg tu mesty awak bukak keburukkan saye . terok tolla awak ni. langsung tak nak dengar ckp saye . t anak awak da terok baru nak terhegeh soh sye tolong . time tu saye pon da takkan berupaye na nolong . wak tanggung la sendiri . awak yg salah didik anak awak kan ? saye tak tau la nape ? terlalu banyak prob yg dtg lam idop .satu2 . malah mnyusahkan saye jewp . huh ! sye tau la saye ni nyemak jewp lam kuage awak . lenkali lau waktu tu ley putarkan balik , awak wat la ape yg awak selalu ckp tu . bunoh saye idop2 then lempar saye lam sungai kat blakang kampung tu . bia saye tak hader lg lam hidup awak . bak kate awak saye kan anak yang celake kan awak ? awak selalu ckp . saye bodowh la . ape lah . saye pon tatau na uat camne . lau saye pndai sekalipon , mane de org meraikan kejayaan saye . malah memburok burok dan memprbodohkan saye lg ade la . tah la wak . saye sendiri ta phm ngn awak . saye nak beli buku rujukan pon awak ungkit ta abez2 . ate saye ni menyusahkan . itu la ini la . kate saye skew abezkan  wet awak . padahal saye gune tok mase depan saye gak kan ? tu ha ! anak awak yg sorg tu . pe yg die mtk on the spot awak tunaikan kan ? sbb ape ? sbb sayang sngt ! takod anak tu mmberontak kan ? sbb tu la anak tu ta takod ngn awak . die pijak pale awak . die ta pernah heran pe yg awak ckp . bub awak hanya ckp dan ta pernah nak uat kat die en ? tu la silap awak . awak salah didik anak awak yg sorg tu . pai die dalam area nak rosak dah . bilew ditegow . awak kate susa nye jage anak . p awak pon salah . awak maseh ade mase tok betol kan silap dan salah die kan ? saye tak nak la tgok die rosak bub lau die rosak ngn saye2 skali termasok kene gak . tu yg ta sedap tu ! gpon die adek saye  . saye malas da na ckp banyak ngn awak . bilew saye ngadu kat awak . anak awak uh gini gini gini . kompem awak kate saye nak burok2 kan die . kompem awak kate saye bnci die . tak la wak . saye cume nak awak bg pengajaran kat die . maaff lah awak . saye ta dapat na ungkap semua tu dekat awak . bub saye tau awak takkan pernah nak dengar pe yg saye ckp . g pon saye ta mmpu na berhadapan dan bertentang mate ngn awak . bub saye taw aer mate saye pasty akan turun lau lame2 bercakap pasal ni. disebbkan anak awak uh ! saye rase cam saye ni anak terbuang !!!

09 April 2011

ape erti kawan ?

kawan ? ade waktu susa dan senang .. haah  .. ade ke kawan yg camtu ? ade tp 1 dalam seribu .. sehati sejiwe . aq ? aq sendiri tak tahu . p aq de sorg je kawan dunie akhirat . beliau umpama ibu dalam hidop aq . bg aq smgt ! bg aq sokongn ! datang blew diperlukan . teman blew kesunyian . gembirew bersame . sush senang bersame . segalanya besame . aq mmg sayg glew kat die .

mereka ckp kat citu leh carik kawan . p nape ? aq ta jumpe pon ? lau ade pon ta kekal lame , mals na gtau sape en ? p mereka sume cam ta suke aq . kawan kate kawan tu sedie trime keburukn dan kekurangan temannye , p ? huh ! sal ta ley trime kekurangn aq ? ubh aq !! tu je aq mtk lau korg ta skew aq . da r . seng ctew bunoh je la aq . bertimbom2 lak masalah dtg lam hidop . semaken aq rase aq talayk tok hidop . salam ~

kenape perlu aku ??


tak tau la nape . mak tu benci sngt ngn aq ? keburukn aq selalu ditonjol tonjolkan . malah diburuk burukkan . malah di canang canangkan . dengan harapan sume org taw beliau ade anak jaad cam aq yg selalu diperkatekan tentang kejahatan aq nih , p adek aq ? pai dah menconteng arang kuage pon still ag leh baik2 ngn beliau . ape saje yg beliau nak senang sngt nak di bg . tp aq ? mtk berbulan2 pon lom tentu ag dapat . balik ayat yg same . "ape lgi yg kaw ta puas haty ngn adek kaw uh ??? kaw tu da lebeh dari die . start dr nenek kaw pai la sekarang! " huh ! pernah mak berpikir sejenak ? mane kaseh sayang ?? yg pernah mak bg kawt aja ??? mane ?? ade ??? kalau setakat mak jage aja kat spital sbb aja kene tahan kat wad dulu and jage aja waktu kecik , n lahir kan aja . n teman aja waktu pas operation dulu . tu ??? tu sume tanggungjawab mak . lau mak ta buad berdose kan ? so mak terpakse buad . mak , kawan2 aja slalu ckp mak plih kaseh . mak aja bkn na kutok mak . p hakikat kan ? kitew wat salah org nampak tp salah kite ? kitew butekan ?? tol tak ? bub tu mak ta pernah rase mak ade wat salah kat aja . mak . mmg betol ckp mak . nenek sayang aja . ARWAH NENEK !!! <<<-------  org ni la dulu yg selalu dengar masalah aja . org ni la dulu yg belai rambot aja . org ni la dulu yg selalu cium dahi aja . cium pipi aja seblom aja nak g skolah . org ni la dulu yg slalu bg wet lau aja mtk nak beli pape . org tu la yg banyak berjase kat aja . tp blew org tu pergi . harapan impian sume nye musnah . kerane ape ??? sudah tidak ade lg tonggak yg mampu belai jiwe ini kale dalam duke . tade spe lgi yg bisa mendengar rintihan kesedihan kehidupan . itulah realiti hidop . org yg kitew sayang pasti akan tinggalkan kitew lebeh awal . allah uji kitew nak tgok kuad mane iman kitew saat diuji dengan ujian yg berat cam tuh ? ilang org yg tersayang . mak , pernah mak amek taw pasl aja ? pernah mak amek taw ? pernah mk cium aja dulu ? sblm aja g skolah ? pernah tak mak ? mmg pernah . waktu aja form 2 en ? ke form one ? waktu fest time masok asrama . << maklom la . mak wat cam ni pon bub aja tgok org wat . (dikire meniru pwrbuatan la ni .) mak . mak ce gtaw sked . mane lagi lebey ? aja <<< arwah nenek . tau tak yg lebeh kan aja . bub beliau taw aja dilayan cam anak terbuang . mak . aja da besar . kadang terase ngn mak . siked2 salahkan aja . org lain ta nak lak disalahkan ? sal ? sayang sangt ngn dorg ? oh lupew . org ni budak pungut . kat tepi longkang kan . bub tu layanan pon cam longkang ,. so ? layak la kan ? mak , nape time aja kecik2 ta pernah pon dapat laynan fest klas ? sekarang kat adek WAJIB ! nape ? da la soh aja lak tu . nape ? lau aja ta buad na lempang ? eh ! sal kejam sngt hukuman tu ?? layak ke ??? huh ! sal la kan ? aq tau la aq ni anak angkat kod ? p agak la . aq pun phm pe yg korg wat kat aq . aduh ,, sekarang ni . aq hidop lau de prob , aq ta penah ctew kat mak . cbb pe ? mak ta penah memahami . aq tgok org lain ok je ctew prob beliau kat mak dorg . aku ?? erm .. tgok jela . aq da ta punye ape2 . 


cume aq harap . 
maseh ade peluang tok aq . 
buang segale dose . 
biarkan allah tu tarek nyawe aq .
ta sanggop lagi rasenye . 
menanggung derita sorg2 . 
mane pergi mereka yg sepatotnye datang ? 
aq sendiri hilang arah , 
biarlah . 
agar allah tu makbolkan doa mak ! 
nak bia anak die maty . 
aq sndiri mengaminkan ! 
amin~ 
semoga allah mendengar doa mak yg iklaz tu .
ya allah matikanlah aq dalam kalangan orang2 yg soleh dan beriman !! 

andai kaw tahu haty ini


hati ini ibarat kace yang mudah terhempas . aq siapkan diriku sebagai sebuah kaca yang indah . dalam hati ini . aq pelihara kaca ini agar ia terjage rapi . namun , siape sangke haty ku retak . satu2 masalah datang . kini . haty ku retak , aq sudah tidak ade hati yg sempurna lagi . mahukag kamu mendengar cerita aq ? 

  • tadi , mmber aq kacau dak ni . dak uh namenye aril . die uh ex kapel aq . dalam mase yg same die text ngn aq . die gune ayat POWER die tu yg kononye dapat cairkan hati aq tuh ! yang sememangnye akan cair . p seb bek kerana ego aq selamat dari cengkaman budak tak gune tu . aq ta nak masok perangkap die lagi . aq taw pas ni lau aq still ngan die , PERCAYELAH , maruah dan kehormatan aq pasti tercela . itu sudah semestinya . aq jamin . gpon aq bkn baru kenal die . da lame kod . den , dalam mase yg same die ate die still sayang . den kate die windUu . n ta ley lupew en aq . p lam mase yg same die text nan mmber aq . ta smpai 24 jam . dah kate sayang glew kat dak uh . tgok ??? nampak sangt HIPOKRIK !! aq bkn jeles . n aq ta mrh pon kat mmber aq uh ! malah aq berterime kaseh glew . coz aq dapat tau perangai die yg sebenarnye . aq tatau la nape ade gak laki cam tu kan ? yg bajed diri beliau tu HOD sngt . yg bajed diri beliau tu HENSEM sngt yg akan wat sume GURL CAIR . common la boy . kaw tu apelah sngt . bangla ag nsem . bknnye na rendah2 kan n na ctew kekurangan kaw . TAK PON . cume na ckp . sal kaw bajed sngt ??? harap kaw phm la . aq da ta nak tau sal kaw ag . aq takod maken lame aq ngn kaw . hilangla KEGADISAN aq . 
  • dak uh yg da ptuz tu . salah aq gak en ? p takan la en ? asek na slah kan aq . asek na cari burok aq . aq taw la kaw keje . mst kaw da jumpe pengganti . tadew ape la yg aq na ctew sal kaw . aq pon tatau da na ckp pe . bub aq tau aq mmg da ta wujud g lam diari idop kaw . so wat pe aq na ctew sal kaw . tah2 kaw pon da ta kenal aq ?? 
  • dak CBOX ??? huh! ape la . mentang2 la jd KAPEL CYBER ! lau kapel cyber leh layan lam cyber je p kat luar berpoye2 . pe la kaw rase ? saked kan haty ??? oke ! tapew . aq da biase la !!! buad  la lagi ape yg kaw buad tu . teruskan jela !! aq da tak nak taw g sal kaw . skew la sngt saked an aty aq . bkn na ctew keburukan kaw . p sal kaw berkire sngt ngn aq . susa sngt nak kol . aq ley je kol kaw . aq baru kenal kaw p bape bayak da wet aq abez ??? erm . tayah ctew . mmbazer je !! nyesal lak . tau2 wat relationship ngn someone . oke ! da takder kan ??
  • kaw lak !! ag r . time susa carik la aq en ? mtk tlg selesaikan prob kaw uh ! p kaw ade ta hargai aq ?? ta . haritu gadow g mtk tolong aq . aq mtk tolong kaw , sal kaw ta nak tolong ? pape la . kawan ke cam tu ? skung da baik ngn awek kaw . tegow aq ??? HARAM la weyh , wat2 ta kenal ag ade r . 
  • beliau ?? da ta ingt aq ? pent je aq mtk maaf kat beliau dengn harapan beliau terime aq balik . n soh app FB . p ?? huh ! malah lgsg haram lupew name aq . ape la yg sial sngt pai beliau lpew name aq ?? 

aq ase ni je kod . malas na ctew pepanjang . details2 . buang mase jewp . bkn korg phm en ? aq cume na ckp . aq tatau nape pompuan cam aq asek dimainkan jewp ??? penat la weyh ! tatau la pe yg korg nak senanye en ?? aq taw la aq ta lawa . lau da taw ta lawa jgn la dekad2 . tayah la na bals2 dendam !!! aq harap idop korg dilimpahkan rezeki yg melimpah ruah oleh ALLAH SWT dan diampunkan dose . :'( 

07 April 2011


anda . apekah anda suda ade org lain anda ? maka anda jgn la cuba mencari salh saye anda . saye da malas na gadow ngn anda . asye suda pent la anda ! anda lau benci dengan saye . maka anda hindarilah dri mengingati saye . maka buanglah segala tentang saye . sentiaselah membayangkan  keburukan saye . kecacatan saye . segale tentang saye yang tidak baik  . make anda , akan dapat melupakan saye dengan mudah :) . anda , kadang2 aty saye saked ngan tingkah laku anda . mengape ? kerane saye menyayangi anda , tapi haty sayang saye takde makne nye . malah saye dianggap seprti anjeng belaan yahudi . sesuka haty anda marah2 saye kan anda ? make anda . warkah terakher mungkin dari saye . pergilah dari hidop saye dan jangan kembali lagi sampai bilew2 !! 

06 April 2011

awak ,,,

salam . awak , saye ni gatal tol la . haha . awak ni macho r . skew usha mkew awak lam kelas . hehe . awak ta marah en ? ala . diam2 jewp . tade sape taw p agak la . ade due tige org yg taw saye skew usha awak . skew tgok mukew awak . rilieXx jewp . haahha . awak ni comel la . baik . pendiam , p skew wat lawak bodow . kadang2 skew wat mende ta senonoh . hahah . ta sabar na g skolah . usha mkew comel awak uh ! heehh . papai awak ,

awak ,,,

salam . awak , saye ni gatal tol la . haha . awak ni macho r . skew usha mkew awak lam kelas . hehe . awak ta marah en ? ala . diam2 jewp . tade sape taw p agak la . ade due tige org yg taw saye skew usha awak . skew tgok mukew awak . rilieXx jewp . haahha . awak ni comel la . baik . pendiam , p skew wat lawak bodow . kadang2 skew wat mende ta senonoh . hahah . ta sabar na g skolah . usha mkew comel awak uh ! heehh . papai awak ,

hey !!

we , kaw pesal ? na gadow kew ? carik psl lak . aq bengkek tol r ngn kaw nih . kaw koll aq pahtu na marah2 . kaw da taw aq jenis skew ckp camtu . gpon bergurau je pon .cam ta bese jewp . itew en da ptoz . so , sal kaw da ta leh na trime pe yg aq wat ?? kaw ni mmg  r . da r . g jejauh dr idop aq . saked lak aty . saked aty  pendam perasaan kawt org yg tataw hargai !!!

04 April 2011

kenapa pikiran manusie begitu rendah ?

salam . kecik de someting na share . bkn na riak , bukan na bangge p kecik da jdkan blog ni as diari kecik . so , ape saje yang berlaku kecik an tulis . citew nye camni , smlm mak ajak p mkn pizza . pahtu kecik ckp ngn mak na kai baju kurong . mak gegelak . n perli kecik. bapak r . terase kod . salah ke na kua kai baju kurung ? sekurang kurangnye tutop aurat en ? pahtu mak ate . jap2 . nah amek ni . na taw pe mak bg ? mak bg telekung adek soh pkai . erm ,,, napew r mak kecik camtu . patot nye bersyukor en ? anak na jd baik . p erm tah la . malu la dapat mak cam tu ! seolah2 mak ta ngaku anak . pahty kecik masok blek n aer mate kecik jatuh . tataw mane na tarok muke . kecik sedey . niat kecik baik p mak cam uh . blew sampai kedai pizza . ade la sekor minah ni . cun la gak then melayu islam kod . ta dinafikan mmg cantek glew . p prob . die kai sua pendek glew pendek cam org cine pkai uh ! mak ate lau anak2 aq cam die . aq rabot ***** kaw . ha !! taw pon nak ckp cam uh ! da org na kai baju kurung ta bg . pelik !!!

02 April 2011

buad kamOo sahabat ku

kamOo , titew fren da lame . p nape kamOo ta penah phm aq ? kamOo taw , kamOo itu lebey hebad dari aq . lebey cantik , lebey pndai . lebey dari segalanya ! td kamOo jumpew aq . aq luangkan sediked mase , kerane ape ? kerane kamOo kawan baik aq . walaupun aq sedang sbok berchatting . hahahaha . td aq ta join kamOo ke stadium << menyaksikan kamOo bersukan . aq taw lau aq ikod aq pasti bersendirian . kamOo ramai kawan . aq ?? aq ta pndai na bergaul << aq pemalu . kamOo ? sume kenal . untung la ade abang angkat . sume kamOo ctew kat aq an ? yela , bez la lawa . ta cm aq . bodow jewp . ta layak aq berkawan ngan kamOo , erm . nape erk ? kamOo skew wat aty aq sesedey jewp ? wat aq terase p kamOo ta pernah menyedari sume uh ? tapew la . na uat cam ne en ?

kewchik oppa

weyh engkaw . blew aq na dengar kaw cakap kaw nak maafkan aq ? tggu bebetol aq diambang maut ? atau saat aq nazak malaikat maut mencabot nyawe aq tercunagp2 ? itu ke yang kaw harap ? kaw harap sedemikian ? nape ta doakan sajewp . suda lame aq mengubah care aq yang kaw benci . aq bukan lg kecik yang dulu . tok aq berubah bkn senang . p skurang2 nye aq da mencuba yg terbaik tok diri aq . kaw , aq taw kaw da bnci sangat2 kat aq . pai aq tegow . kaw wat tataw jewp . mgkin saat aq berhempas pulas mempertahankan diri , orang sampaikan kat kaw . mungkin kaw tersenyom ? gembira mendengar perkabaran aq yang tak akan kacau kaw lg . wey kaw , aq menitiskan air mate . mohon pada yang esa , agar dibuka kan haty kaw , tok menerima maaf aq . maaf aq mungkin selayak nye di same tarafkan dengan sampah ! mungkin <<  mmg itu kan yg kaw anggap ! wey , aq tataw sampai blew msty kaw na wat cam ni . aq menanges , menyesal atas ape yg aq wat . p kaw stil ta nak terime . bila hatymu akan hilang ego itu ? aq maseh mengharap , sampai maty aq mngharap kemaafan dari kaw . semoga maseh ade ruang tok aq perbetol kan kesilapan lalu . dan kaw terime aq balik . wey << kaw mmg baik sangat ! aq skew glew genxx ngan kaw (sblom jadi mendew nih) . p blew da jadi hidop aq . ta lg cam dulu . ramai sangad yg membenci . semoga allah itu mendengar doa ku ! amin ~

buat anda !

assalamualaikum . buat anda yang dikasihi . ta pernah aq pinta , tok kaw menyayangi aq . malah aq taw kaw senanye ta pernah sayng kat aq . hanya kata2 mu saje yang langsung ta kukuh tanpe bukti . suda2 la bersandiwara anda . suda bosan mendengar kalimah sayang . bagai angin lalu yang langsung tidak meresap dalam hati ini . anda , suda saye kate kan tadi sayang yang anda ungkapkan hanya menabur pasir dipantai , ta pernah lekad dek angin yang selalu meniup . lalu , anda . berfikirlah sejenak . hapuskan kate2 sayang mu itu . ta pernah lagi beerti dalam hidop ini . anda hanya membazir waktu anda . padahal kitew selayaknya menggunakan mase itu , kerana mase itu emas . anda , lau anda sanggop lupuskan kate2 sayang make anda juga boley menbenci saye . kerane ape ? kerane saye ta pernah dengar lagi makne sayang anda tuh . ungkapan sayang anda umpama <<< ???? layak di lempar . kerana ape ? kerana aq ta perlukan lagi sayang mu itu . kalau dulu aq langsung begitu mengharap . tp bilew itu berlaku , maka aq tekad kan hati agar jgn sesekali menerima sayang anda lagi . anda , lau anda membace ini . saye mau anda taw . lupew kan saye . saye da tak nak jd pengganggu hidop anda walaupon anda kate saye langsong ta pernah ganggu hidop anda . tapi anda , mulot berkate , haty menentang . maka , ALLAH sahaje yang taw ape yg tersirat dan tersurat di haty anda . moga ALLAH merahmati anda walau dimana saja anda berada . terima kaseh diatas kasih sayang dan sayang dan perhatian anda tuh . !

01 April 2011

suda lama tidak update entry

salam . actually kecik ade ctew na story << ayat same je (serupe keling la deRr) . hahha . erm . kecik bengang same sowg dak nih . die kol kecik tgh malam then ajak mcg . kecik kate r kecik ngntok na titow . pahtu die marah2 kecik (kongkong like that!) hesh !!! ta skew la . pahtu leh lak sound2 direct . tapew . sabow2 . allah bersame2 orang yang sabar , sesungguhnya ! itu janji NYA !!! die kate "weyh , kaw ni da la ta lawa . pahtu na smbg lak . cermin la sket diri tu . " weyh ? ape lak aq wat ? aq just tanak mcg ngan kaw je . kaw tgok r jam kol bapew ? kol 1 an ? anyway aq still bengang ngan kaw sal kaw mcg aq soh ajak mcg lucah ! betol ? p blew aq cakap kaw potong ayat aq . pai aq sndiri ta smpat na cakap !!! air mate aq mengalir bub laki ta gune cam kaw . weyh . aq ta penah pon kenal sapew kaw . just mcg2 jd mmber an ? p kaw lelebey !! kaw wat aq cam aweq kaw . aq ade perasaan la wey . kaw na kate aq ta lawa aq ta kesah . p pe hak kaw ? kaw ke yg cipta aq ?  kaw ke bg aq nyawe ? takkan ? so jgn na memandai2 tuduh aq sembarangan . aq manusie hine , aq taw . aq ta lawa . p agak2 na sound aq . kaw tadew hak . kaw pon same je cam aq an !! kaw pon perlu sedar sape kaw !!

28 March 2011

maafkan aku .

Post ini ditujukan kepada Dak Kecik.....

Baca dan pahamkan apa yang aku tulis ni.......tiap kali aku masok room je...
nmpak ko mesti spam2 tu apehal....??? tu yang jadi persoalan aku tu!! dulu aku penah gak wat cam ko tu....tp bukan alasan aku sebab xde kawan...setakat suka2 je...tp skang aku dah ok kot....dan skang ni....yg bebudak ni tegor kau....apasal kau g maki2 xtentu pasal....ko sedar x sedar!!! yg aku paling marah nye...aku tegor kau...skali mak bapak aku ko perbutuhkan an!!!! mak bapak pantang kalo orang wat main ni....!!! kalo nk berkawan...ada caranyee.....tp cara kau tu...1000 kali ko wat...makin orang menyampah kat kau..ko nk mintk maaf ngan aku...huh....aku tanya kau....bape kali aku dah nasihatkan ko....jangan kecik...jangan...betol x????
tapi yg ko ni kepala batu sangat ni kenape? ko terang kan sikit....aku x unfriend ko dari fb aku pon dah cukup untung la....snang je manusia ni...wat salah mntak maap...ko patut rasa hormat kat akak2 dan abang2 ko ni......diorang bg support kat ko untuk berubah....kalo tekanan....nak maki orang xtentu pasl bukan caranya dik....
ingat...jangan pikir kita hebat...ada yg lagi hebat dari kita...jangan pikir kita hina...ada yang lagi hina daripada kita....ok....bukan susah nk jadi susah...bukan senang nak jd senang...ko pegang ayat ni...insyallah...boleh jd pendorong kat ko kecik..tu je aku nk cakap........salam.....








korang . aq na berubah . aq taw korg bnci aq . salah aq . KEWCHIK OPPA , kejam sngat kaw layan aq camni ! hine sangat . rase cam maruah aq tah kemane hilang nye . aq penat tebalkan mukew , campak jauh2 ego aq ke segenap pelosok dunia . p jadi cam ni lak jadinya . kaw gertak aq . wey pe aq mtk dari kaw . kaw taw nape ? aq  wat duno pe yg kaw tanye ? bub aq taw lau aq jwb kaw takan sudi lg trime aq . en ? aq taw kaw byk adek . depa sume bahagia ngan hang . aq pun na jd cam depa gak . TIGER sudi jwep trime aq . mgkin aq rase die pk ta semua manusie trlepas dari wat salah . so that die taw . lau kitew da berniat . kite akan buad just tggu mse jewp . aq cume mtk tolong korg . weyh ! aq da remove dr in sane just semate na jauhkan diri aq dari situ . p aq ta mmpu . kadang2 aq tewas nan air mate aq sndiri . aq rndu member2 aq . korg ta paham !! korg taw hidup korg je . hidup aq ?? ta pernah lak korg terpk na bantu aq . tolong aq tok berubah . (BODOHKAN AQ NA JD MUJAHID DIJALAN ALLAH ? TATAU LA BETOL KE TAK AYAT NI. P NI LA YG AQ HARAP !! RAMAI YG GELAK DENGAR NIAT BUDOH AQ . P TAH R . ) semoga harapan aq tercapai . aq mtk korg tlg aq . aq pent la nanges . :'( .... ... 






assalamualaikum . erm . aq rase diri aq diperbodohkan ! kenape ? sal kawan tu skew wat org nages ? awak , awak te kitew kawan pai blew2 en ? tadi awak ajak orang teman awak p bahas . org tana ! p awak pujok2 org g gak . << tak leh tgok mmber susa ! awak soh saye bg semangat . ok ! saye sanggop ta p masok kelas semate2 na teman awak . p pe awak buad at org ? awak tinggalkan org en ? tu ta kesh . org taw wak . lau awak da jumpe mmber awak yg lain awak tggalkan saye . da manyak kali awak uat tat saye cam tu . p saye ta penah lak ngadu . t awak katew org gedik ! org malas . so org smpan jewp . pahtu time kawan2 awak da blah awak na p tndas taw lak ajak org teman . time org ajak awak teman p tndas awak wat tatau jewp . p layan cikgu . padahal cikgu bukan panggil awak .awak sajewp je na semak2 kat situ . nak sebok kan diri awak . maklom r na jauh dari saye en ? pahtu time balik awak ajak ckgu p macD . g kat drive truew . korg sume p order . org diam jewp . org ta bawak wet lebey . p blew ckgu tanye nape ta order org ckp org tana . pahtu lam kete awak langsong ta pelawa org en ? awak mkn sensorg jewp . then , awak kongsi2 nan member awak kat blakang . org ? awak wat tatau jewp . haty saye nanges . nyesal saye ikod awak . da manyak kali awak wat org camni . org taw r org ni sape . menyemak je ikod . pahtu ckgu p sggah keFOR . bub korg ajak . org diam jewp . awak pon bukan na ckp nan  org pun . awak sebok ckp nan member2 awak . so , wat pe saye na sebok2 an ? awak bia kan je saye . padahal awak da ajak saye . awak jangan la tinggalkan saye . ni tak . sedey taw tak !!!! pahtu time ckgu anta depan uma , taw lak awak tanye org ptg ni na jln2 tak ? org na kua p jalan p blew da awak wat org camni . org mals . lantak awak la . asek saye je kene . !! awak ta penah pk haty org !!! yg awak taw awak jewp . lenkali na g ane2 jgn ajak org lagi ! 

27 March 2011


sesungguhnye beliau kte beliau maseh lagi menyayangi aq . adekah aq maseh lagi menyayangi beliau ? yup :) . mmg aq maseh menyayangi beliau . cume aq sengaje tahan haty aq dari terus mencintai beliau . kerane ape ? aq takod aq akan terus menyakity beliau . sesungguhnya ketika bersame beliau aq bahagia namun hatynye terus terluka dgn aq . adekah aq sedar kebodohan aq ? melepas kan cinte yg ade ? memang aq sedar . ketika aq maseh bernyawe . sesungguhnye aq ingin sekali memiliki haty nye sperti dulu kala . tapi , "aq maseh belom sempurne tok mencintai dan menyayangi beliau ." adekah aq rugi ? memang aq rugi . melepaskan beliau yang sungguh baik . p kerane beliau baik lah make aq lepaskan die . cukup sudah aq merase kaseh sayang nye . aq cukup terharu kerana beliau sangat mengasihi aq , suda cukup aq menjadi pengemis dalam hatynye . izinkan aq hidup dengan dunia ku wahai beliau ? mmg tidak cukup ampuh diri ini ingin hidup tanpe cinta , tpi ape daya , aq juga manusia biase yang tidak sempurne . maka . aq serahkan segalnya hanya pade yang ESA . aq tau YANG ESA itu menjanjikan yang terbaik untuk ku :) 

26 March 2011

blurr

tidak tahu dimana kesalahan aq . tidak tahu mane aq na letak muke . aq malu . depa sume asek salahkan aq . aq da mtk maaf , p depa dok pertikaikan yg aq takan berubah . ape yg korg cakap is doa . camne aq na berubah lau korg sek doa mende tu je . ta sedey ke aq . cukop ar satu malam aq nanges pk tntang korg . korg ni . aq da mtk maaf . cam ne aq na buktikan yg aq akan berubah . aq berubah perlukan sedikit mase . bukan on the spot . maseh ta paham aq ? apekah aq bukan lagi kawan korg ? aq taw korg da buang aq coz mlot aq yg agak macam tuuutttt . tpi aq da sedar , korg da tegor aq p bilew korg ley trime kemaafan aq dan trime aq balik lam group korg ? aq taw salah aq besar pai korg abadikan aq lam block uh . sampainye hati korg :'(  . .membiarkan kawan seperti aq yang dahage  kaseh sayang sahabatnye berterusan meminta simpati dan menjadi pengemis terhormat !

25 March 2011

awak kate terserah kat saye ? saye ta pernah merelakan , cuma saye belajar tok benci awak . saye taw haty awak ukan tok saye lagi . semoga kebahagiaan milik awak ... kecik sedey aryni ramai yg naikkan name kecik at dearhaniey . kecik da mtk maaf p dorg cam ta maafkan kecik . hanya allah yg dapat balas perbuatan mereka. nauzubillah . salam . gudnyte . tgn saket .

24 March 2011

accident yang ta disengajekan :((

 pada tanggal 23/03/2011 , kecik telah terlibat dengan kemalangan . [sikit je p ctew nak gempak , bodow !] al-kisah bermula begini . kecik na p skolah lame na p amek magazine . memule suwoh atuk . atuk kate ok . p sblom tu kecik p itot member kecik g skolah die at TTDI . atuk kecik bising . die kate kecik menyusahkan la . kecik buli die la . anak ngan bapak same je (atuk yg ckp) . die maki2 kecik kate kecik ta gune . wat de hell ?? ingat kecik takod sangad r ngan die . siket pon ta goyang . ta sedar diri lak . awak tu da tue , bawak2 la mengucap ye tok . ta lame lagi kubur menanti (ta perli p hakikat kan ?) pahtu , kecik da nanges2 da . da r kecik da janji ngan member na datang sane . kecik rindu tat dorg , dorg pon rindu kat kecik . pahtu kecik tanye lak ayah kecik . ayah te ta bley . bizi la pape la . (padahal ayah ate paz ni da ta bizi ag , tipu jewp ) . bengang tolla . pahtu jmpe mmber jup , nanges de[an die mngadu sal kesebokan ayah . air mate berjurai2 turun , maka si kawan ni takdi yg sanggup bergadai nyawe demi sahabat tercinta maka menyuarekan satu pendapat . naik motow ??? wat . dengan takdew lesen nye kitorg lanyak motow pai 50 KM gak r. jauh kod , da r mtow tu ta pernah di servis . bapak glew doe . sumpah ! keje bodow . extrem r tu  konon2 nye . hak .. 
saket doe . waktu na kona le paser . terambek lajak lebey , maka dengan izin allah jatuh terseret lak mangkok ciptaan allah ni . ade lak mamat askar datang memberi bantuan . die tanye ade lesen tak . kami pekak kan telinge butekan mate . wat dunno jewp pe die tanye . konon2 pekak r tu . hahaha . pahtu kitorg blah tok g ke destinasi yg dituju . mgkin da TERTULIS KAT LOH MAHFUZ tayor lak pecah . seb bek aq bawak wet lebey doe . pahtu memule tu tersadai kat tengah jalan la gak en . ade lak mamat india 2 org ni tolong , pahtu member die budak melayu datang . bley plak die gelak2 tgok kecik n member nga saket . siot tol . pahtu wat2 lawak slumber lak panas hati ke deRr ! tapew2 harni hari kaw . sok ari aq lak en ?? wakakkaka . balik uma mak bising . pekak kan tinge nyorok lam bilik . ingat die tatau . upenye kak sedare g bg tau . nyesal lak mtk tlong die . ta ley diharap langsung !!! bodow ! tanak mtk tlong kaw lg ! kaw datang pun ta dew gune . wat semak mate jewp . n menyaket kan aty . seb bek ayah ta mara . lega haty lau tak entah la . pahtu malam tu abg sedare datang . ni ag sekor wat semak mate . da datang na nasehat2 lak . kaw cakap macam kaw ta penah uat lak an ?? lenkali lau na tegow org pastikan diri kaw tu betol baru leh sound2 aq . hesh !! babi tol la kaw ni amin !! mentang2 kaw da besar na bajed lak . pahtu na pukol2 luke aq . dulu kaw tu melawan cakap mak kaw . kaw na lempang mak kaw depan aq . kaw excident sape yg tolong , mak kaw en ? kaw ta sedar ?? kaseh nye mak kaw kat kaw ? kaw da besar panjang ni baru kaw na hargai die . so ta salah lau aq na uat gak an ? t aq nyesal lah . aq jatoh aq yg saket . bukan kaw . dulu kaw waktu saked , sket pon aq ta sentoh aw . ingat tuh !! tgok . aq excident mak aq wat bodow je . ha . aq lagi sades taw . sedey taw ??? ni aq baru amek pic ni takdi . memule tarok bawah aer mmg pedih glew na maty . pahtu paz sapu iodin ag r. p kurg sket la . tah r . tadew la terok sangat an ?? luka aq ??? 


 

aq harap cepat la baik , tanak tempang2 p skolah . malu doe ! hak2 . doakan kecik ok ? tQ fren :))

22 March 2011

aku yang bersalah

entah kenapa sukar ku lupa ,
bayang wajahmu , 
berulang kali ,
aq hindari namun kecewa ..




maaf . memang saye tak leh na lupa kan awak . maaf kan saye . mungkin da sampai mase . tok saye lupakan awak mal . saye ta sampai haty na bia haty ni kecewa . saye ta nak menanges lagi . setiap hary saye tggu text awak . p . hahahhaha . kosong . jarang benar kitew msg . awak semaken bizi nan keje awak . mgkin mase tu lah saye perlu guna tok lupa kan awak . saye buang nombor awak . saye ta tggu mcg dari awak . mampukah saye ? tah . mase je penentu segalanye :( . hari ni saye tggu mcg dari awak . awak op ncet . saye tataw awak da balik ke belom . ermmmm . saye takan kacau awak ag . mgkin lau awak free , tetibew awak mcg saye . n awak ate saye smbg . saye redha jewp . saye trime semua yg awak na cakap . walaupun haty saye menahan sedeh . semoga waak berbahagia tanpa saye mal . pergilah kaw dari ingatanku :'(

21 March 2011


awak . awak . semalam bukan org tana angkat awak kol . p . soe . owg baru jewp paz nanges . owg teringat kat awak . da due ary ta contect . ingt awak bebotol nak merealisasikan ape yg org mintak . smalam la . org tetibew je nanges . aer mate tetibew jewp kua . saye ta sedar pon . waktu tu saye at bilik nga uat pe tah . ala . salah saye . saye bodoh r . tak leh na lupew perasaan saye kat awak . saye pun tatau nape . tu r . saye ta paham nan diri saye sndiri . time org tu sayang saye , saye cubo tok sayang die . p bilew da tadew pape hubungan waktu tu la . cinta saye tak leh hilang . IDIOT !!! hesh .. maaf sal semalam . saye ta sengaje . smlam saye ngadu kat member saye sal saye rindu awak n ta contect nan awak . tu yg saye nanges uh . herm ...... samoga awak bahagia tanpa saye . 

20 March 2011

tentang kamu



we . kitew kawan bukan sekejap . da lame . lebey dari 10 taun kan ? selame tu la adekale nye kiew gadow , masam mukew . p tu memang tak lari . kitew sebagai manusie memang banyak uat silap tanpe disedari . aq pun da banyak makan aty nan kaw . terase ,, kadang aq slow talk . kekadang aq bg surat . kadang2 aq bg kaw meses . bub aq tak ley nak cakap face to face . lau tak . air mate aq akan mengalir . aq penah cakap en ? haty aq rapuh ? sebab tu lau kaw wat salah aq diam . aq takot kaw makan aty law aq tegow kaw . p na uat cam ne . lau aq diam , kaw maken lemak . tah . tiap kali bufday kaw . aq bg hadiah . siyez ! sumpa ! bukan na bangge en p kaw cam ta pernah na hargai barang tu . pahtu time bufday aq , kaw ta penh bg hadiah . tu aq ta kesah . aq taw kaw tadew duet . slalu sengkek gak cam aq . p bilew tyme bufday pakwe kaw ley plak en kaw bg die macam2 ? mahal plak . aq sengeh tgok kelakuan kaw teman . padahal haty aq terluka . kaw abaikan aq demi die . padahal kitew dulu yang same2 tempuh hidop . kaw kenal die pun baru gak en ? jadi mane kaw letak aq sebagai kawan ? aq ta penah harap pape wei dari kaw. cukop la kaw jadi kawan paling baik lam dunie yg sanggop tolong aq time susa :) . mekaseh aq sayang kaw !! p nape kaw . tah :'( .
aq rase cam kaw da ta perlukan aq lagi . kaw selalu pergunekan aq . perbodohkan aq . aq diam . aq ta mampu na cakap ape . aq ta leh na burok kan kawan baik aq sendiri . aq sedey . aq takot !!! kadang bilew kaw ajak aq kua senanye kaw ade muslihat an ? kaw senanye na p jmpew pakwe kaw en ? pandai kaw ayat aq . cakap mmber kitew ajak jumpe aq . memang die ajak jumpe aq n kaw pun na jumpe die . p kaw senanye bukan nak jumpe kawan kitew tu . kaw lebih tok jmpew pakwe kaw . kaw sanggop bersusah demi die . tapi aq ta penah tgok die bersusa demi kaw . kaw janji nan aq cakap time exam ta mow jumpe die . seminggu beb . maka hari tu pun bermula perjanjian kaw . dan aq lepaskan kaw pergi . p bilew time exam . aq rase tiap hary kaw jumpe die . kaw cakap kaw bizi ta mugkin sempat tok berdating . p hakikat . law pandai mengampu . aq taw . aq selalu temakan nan kate2 kaw . aq tak leh tgok mmber susa . even haty aq terluka . aq gadaikan jiwe aq tok bersusa demi kaw . aq banyak terhutang budi nan kaw . pai aq maty ta mungkin jase kaw akan pernah terbalas . semoga ALLAH yang dapat balas budi baik kaw :)) . semoga kaw beroleh kebahagiaan di samping kekaseh kaw . tanpe aq di sisi . kalaw perlu aq sanggup tinggal kan kaw dengan die . bub aq hanya KAWAN tapi die PAKWE . PAKWE lebeh pentg lam hidup kaw kan ?